24 sep SEIER I EIDSIVA ARENA

Det var nesten ingen endringer i startoppstillingen til Janna og Vidar foran bortekampen mot Lillehammer i kveld. Kristoffer Thomassen og Erik Beier Jensen ble igjen hjemme i Asker, og skal spille 1. divisjonskamp for vår “farmerklubb” Lørenskog i borteoppgjøret onsdag mot Comet. Trenerduoen fortsetter å matche Reid Petryk forsiktig, og også i kveld var han i utgangspunktet satt opp som 13. løper.

 

JEVNT FØRSTE 20

Det var ganske tydelig at det var to lag som kjente hverandre ganske godt, og i løpet av de første 20 minuttene bølget spillet frem og tilbake med sjanser til begge lag. Hjemmelaget pådrar seg en 2-minutters utvisning allerede etter 2.36 av kampen, og vi kommer til noen gode avslutninger på Bengtsberg i Lillehammer målet. Det skulle imidlertid gå drøye 14 minutter før første målet kommer, og det er canadieren Alex Lavoie som putter den første pucken forbi hjemmelagets sisteskanse. Assist sto Christian Kåsastul og Anders Bastiansen for. En lekker scoring, om vi må si det selv.

Men de tilreisende Frisk-supporterne fikk bare nyte ledelsen i tre minutter, for Nick Dineen skal ikke få mye plass før han finner veien til mål. Dermed sto det 1-1 til første pause, etter en jevnspilt periode. Det ble gruff foran Nicklas Dahlberg etter at pausesignalet hadde gått, og enden på visa ble at både Christian Kåsastul og Lillehammers Brendan Ellis ble sendt i dusjen.

 

Nicklas Dahlberg sto igjen en solid kamp, og fikk bestemannsprisen for innsatsen. Foto: Arild Åssveen - MAXIPRINT

Nicklas Dahlberg sto igjen en solid kamp, og fikk bestemannsprisen for innsatsen. Foto: Arild Åssveen – MAXIPRINT

 

BEST I MIDTPERIODEN

I andre periode var det vi som førte kampen i store deler av de 20 effektivt spilte minuttene, og etter 15 minutter av perioden skulle endelig en hardtarbeidende Magnus Geheb få lønn for strevet. Han setter inn returen på skuddet fra Bovim, og andreassisten var det Reid Petryk som sto for. Men nok en gang svarte Lillehammer umiddelbart, og denne gangen gikk det bare 47 sekunder før utligningen var et faktum. Juliuz Persson banket pucken direkte inn fra dropp, og det var flere reaksjoner fra våre spillere uten at det førte til at dommerkvartetten endret oppfatning.

 

HAMPUS AVGJORDE

Da kampen så ut til å gå mot sudden, var det måltjuven Hampus Gustafsson som greide å styre inn skuddet til Max Krogdahl. Dommerne måtte sjekke videobildene for å se om køllen var over tverrligger, men heldigvis pekte Lüthcke på midtsirkelen da han kom ut fra sekretariatet – MÅL!

Med bare 2.39 igjen å spille ble det hektiske sluttminutter for våre, og bedre ble det ikke da kapteinen selv, Anders Bastiansen måtte sette seg i utvisningsboksen for høy kølle. Tross høy puls for mange både på og utenfor isen, greide gutta å ri av stormen og kan ta med seg tre verdifulle poeng hjem til Asker.

 

Hampus Gustafsson jubler for den avgjørende scoringen. FOTO: Arild Åssveen - MAXIPRINT

Hampus Gustafsson jubler for den avgjørende scoringen. FOTO: Arild Åssveen – MAXIPRINT

 

– INGEN GOD KAMP AV OSS

Etter kampslutt kunne Janna si seg veldig fornøyd med tre poeng, men synes ikke det var noen god kamp fra vår side.

– Nei, som mot MS sist torsdag så vil jeg vel si at det ikke var noen god kamp i kveld. Vi var litt halvveis i dag, og må opp noen hakk før kampen mot Storhamar på torsdag. Men når det er sagt så er Lillehammer et godt lag, og vi skal være veldig fornøyde med tre poeng i dag. Jeg tror de tapte bare tre hjemmekamper i serien i fjor, hvorav en var mot oss, så det er en god prestasjon som vi skal si oss fornøyde med, sier Janna, som passer på å skryte av gutta på 4. rekka som han synes gjorde en god jobb i kveld.

– Rekka med Geheb, Mikkel og P synes jeg var gode i dag. Petter måtte gå ned på backplass i andre periode etter at Kåsastul måtte gå i dusjen, og han gjør en god jobb uansett hvor vi bruker han.

Det ble klaget fra våre da Lillehammer fikk skyte direkte etter dropp – hva var det for noe?

– Pucken ble droppet før det var klart for dropp, og det er klart man reagerer på sånt, oppklarer Janna.

Skuddstatistikken viste til slutt 30-32, og etter spill og sjanser kunne dette gått begge veier. Vi er derfor strålende fornøyde med at det ramlet ned på vår side av gjerdet, og at vi står ubeseiret etter fire serierunder. Det betyr at tabellen ser ut som følger:

 

 

Skjermbilde 2019-09-24 kl. 22.21.20 copy

Kommentarer

kommentarer