07 jan SEIER FORAN FULLE TRIBUNER!

JORDAL AMFI: Det ble invitert til fest av hjemmelaget når siste GET-liga kamp i rivningsklare Jordal Amfi skulle spilles, og foran fulle tribuner var tenningsnivået hos gutta våre også på plass! Kaptein Petter Kristiansen var tilbake etter sykdom, og Sune stilte dermed med fire fulle rekker.

 

SATTE PRESS FRA FØRSTE DROPP

Vi kom godt i gang på Jordal, og hadde flere kvalifiserte forsøk allerede i de første minuttene. Det skulle bare gå 3.21 før første puck satt bak Søberg i hjemmelagets mål. Fredrik Lystad Jacobsen finner Christian Kåsastul som legger pucken på mål, og med Ryan Hayes kjempende foran mål kunne Anders Bastiansen sette returen hans i mål. Det jevnet seg etterhvert utover i perioden, men Ryan kunne fort ha økt ledelsen til 2-0 bare noen minutter senere. Vi pådrar oss to 2-minutter i løpet av perioden, men vi er nærmere scoring enn hjemmelaget mens Jimmy Andersson sitter utvist. Hjemmelaget fikk også muligheten på straffe, men Lindström greide ikke å overliste vår sisteskanse, Nicklas Dahlberg! Skuddstatistikken endte 10-6, men vi vant periode 1-0.

3v5a8951

Ryan Hayes og Anders Bastiansen samarbeidet om 0-1 scoringen.

 

SOLID 2. PERIODE

Vi har ikke hatt for vane å spille alt for gode 2. perioder, men i kveld var gutta solide både fremover og bakover. Men vi må takke vår solide sisteskanse, Nicklas Dahlberg, for at det ikke ble mål i mot. Det tok imidlertid ikke lang tid av andre periode før en ny puck satt i nettet bak Søberg! Etter at Vinny ikke kom på scoringslisten mot Stavanger sist, så hadde den elegante teknikeren bestemt seg for å rette på dette i kveld. Han plukker opp pucken like innenfor blå, og amerikaneren går alene mot Søberg og setter en elegant backhand i mål! Og gutta ga seg ikke med det! Bare drøye tre minutter senere sitter den igjen, og denne gangen er det Mikkel Christiansen som har bestemt seg! Petter Kristiansen sender en puck gjennom som Marius Carho Hansen slipper til Mikkel, og han banker inn et lekkert håndleddskudd til 3-0, og kunne slippe jubelen løs sammen med de mange fremmøtte fra Asker! Når så klokken tikket ned til andre pause, er det igjen Vinny Saponari som tråkler seg inn og setter 4-0 med bare 14 sekunder igjen av perioden! Det ble en iskald dusj for hjemmelaget, og selv om skuddstatistikken viste 13-10 var det vi som ledet 4-0!

 

3v5a9128

Mikkel Christiansen setter inn sitt tredje mål for sesongen.

 

JAGET JORDAL-SPØKELSET

Det er mange Frisk-supportere som har opplevd “Jordal-spøkelset”, men det spørs vel om ikke spøkelset har fått nyss om at det er riving på gang – for i kveld ble den annonserte festen ødelagt av våre helter! I hvert fall på isen! For selv om Martin Ylven greide å redusere to ganger, først etter 41.46, og til 2-4 da det gjensto drøye 5 minutter på et skudd som Nicklas var irritert over at han ikke tok, så var liksom ikke “spøkelset” til stede i kveld. Den endelige spikeren i kista var det Ryan Hayes som satte i åpent bur, og igjen var det Petter Kristiansen som var servitør. Hjemmelaget prøvde å ta ut keeper i sluttminuttene, uten at det hjalp.

 

3v5a9408

Marius Bjerke

 

– SMAKTE EKSTRA, EKSTRA, EKSTRA GODT!

Etter kampen måtte Marius Bjerke innrømme at kveldens seier smakte.

“Det er alltid deilig å vinne her, og i dag smakte det ekstra, ekstra, ekstra godt. Føler at det gjør opp for en del tap, og det berømte “Jordal spøkelset”.

For det ser ut til å ha flyttet ut allerede?

“Ja, det er definitivt flyttet ut. Det var fantastisk å vinne foran så mye folk på tribunen”, sier en fornøyd Bjerke.

Men vi ble presset litt i tredje periode?

“Jo, og det var vi forberedt på. Det er tross alt deres siste periode i denne hallen noen gang, så det skulle bare mangle. Uansett om vi hadde ledet med ti mål så hadde de kommet ut med livet som innsats. Vi visste at hvis vi klarte å holde unna så ville de ta ut keeperen, og da ville vi få sjansen.”

Og så har vi en sisteskanse som er fantastisk også i dag.

“Han har stått veldig bra i de siste kampene, og hadde noen kjemperedninger i dag. Nicklas var vår bestemann i dag, og det er deilig å kunne stole på han. Vi har snakket om målscorere og selvtillit, og det gjelder jo også han.”

 

– DET ER SÅNNE KAMPER SOM ER MORSOMME Å SPILLE!

Og sisteskansen vår, Nicklas Dahlberg, var fornøyd med å vinne i nettopp denne kampen.

“Jeg synes vi spilte en bra kamp i dag, og selv om jeg synes vi slapp dem litt for mye inn i kampen etterhvert, så var det en bra kamp av oss”, sier Nicklas, og sier at andremålet kunne han godt vært foruten.

3v5a8992

Nicklas lot seg ikke overliste av landsmannen Lindström

“Det snakker vi ikke om – men jeg får be OleG om å kjøpe meg større “benskydd”, sier en smilende Nicklas.

Og at det er lettere å motivere seg foran et møte med Vålerengen sammenlignet med Kongsvinger-kampen, det er ikke Nicklas i tvil om.

“Det går ikke an å sammenligne. I kampen mot Kongsvinger så ble jeg stående uten noe å gjøre nesten hele kampen, men i dag så var det masse å gjøre. Og det var deilig å kunne være med og gjøre noe redninger”, sier Nicklas, og avslutter med å si at han håper at det kommer like mange mot Lørenskog som er neste motstander hjemme i Askerhallen.

“Ja, det hadde vært kult. Og det er på tide at vi tar noen poeng mot dem også” slår den sympatiske svensken fast!

 

Det er vi enige med Nicklas om – og gratulerer gutta med en herlig historisk seier på Jordal!

 

FARVEL MED JORDAL AMFI – FURUSET FORUM NESTE

Dermed var det slutt på GET-liga kamper i gamle Jordal Amfi, og Vålerengen må finne seg i å spille sine hjemmekamper i Furuset Forum de neste par årene. Vi for vår del ser frem til ny arena står klar – på lik linje med at vi gleder oss til ny hjemmearena for egen del også – og er stolte over at det ble nettopp Frisk som vant den siste kampen på Jordal!

Kommentarer

kommentarer