20 des SEIER I DEBUTEN

ASKERHALLEN: Sparta har vi hatt et godt grep på denne sesongen, med tre seire av tre mulige så langt. Torsdag kveld var det duket for nok et oppgjør, og med ny hovedtrener bak roret og debutanten Hampus Gustafsson klar for spill, var det knyttet spenning til om det ville bli den fjerde seieren mot laget fra Sarpsborg.

 

GOD START

Gutta kom godt i gang, og før første periode var halvspilt kunne Anders Bastiansen strekke hendene i været for sin 11. scoring denne sesongen. Assist var ved Garreth Thompson og Kyle Bonis, en duo som fortsetter å sanke poeng for oss. Med drøye to minutter igjen av perioden var det nettopp den duoen som igjen var i begivenhetenes sentrum, og Kyle kunne notere seg for sitt 13. mål denne sesongen, mens Garreth nå er oppe i 24 poeng. En solid åpning på kampen etter en periode som var blant de bedre vi har sett denne sesongen. Var det “Janna”-effekten vi så, eller var det tilfeldigheter?

Andre periode ble relativt lik den første, men vi pådrar oss to billige utvisninger som gjestene skulle straffe oss hardt for. Først er det Björkung som må sette seg for en tripping som han med all tydelighet viser at han er frustrert over – og så er det en utvisning for for mange spillere på isen, en utvisning som vi på ingen måte kan si oss enig i. Men uansett så er Sparta effektive i sitt overtall, og utligner i løpet av midt-perioden til 2-2.

 

3V5A0152v1

Endre Medby

MEDBY FIKK ÅPNET KONTOEN IGJEN

En som har sett ut som han har glemt koden til målkontoen, fikk endelig uttelling for sitt arbeide. Endre Medby har ikke kunnet juble på noen kamper nå, men 2.44 ut i tredje periode var det endelig klart for Medby-jubel igjen. På pass fra Cato Cocozza og ny-signeringen Hampus Gustafsson kunne Endre banke inn 3-2 målet, og det skulle lenge se ut til at det skulle bli “the game-winning-goal”. Men med bare seks sekunder igjen på klokka – etter at Sparta hadde spilt i drøye to minutter uten keeper – skulle en uheldig Frisk-skøyte styre pucken i mål bak Nicklas Dahlberg. Dermed var lagene like langt – og vi måtte ut i sudden.

 

MCMONAGLE FIKK ENDELIG GODKJENT MÅL

På stillingen 2-1 hadde Sean McMonagle satt pucken i mål bak Spartas keeper, Samuel Ward. Men etter å ha studert videoen mente dommerne at Basse hadde forhindret keeper såpass mye at de måtte annulere målet. Derfor var det ekstra deilig at det var nettopp Sean som skulle avgjøre i sudden, og sørge for at både Janna og Hampus kunne juble for seier i deres debut-kamp. Selv sier Hampus etter kampen at kampformen nok ikke er helt på plass etter skaden, men at han har fått trent bra etter at han signerte for klubben.

– Det var kult å få spille kamp igjen, og den siste kampen jeg spilte var jo nettopp mot Frisk Asker – så match-kondisen og timingen er ikke helt på plass. Men bra med seier, og overall så er jeg fornøyd. De fikk et litt heldig mål, og vi burde vel kanskje kjørt hardere på i tredje periode – men det er noe vi får jobbe med.

3V5A0033v1

Hampus Gustafsson

Hvordan har den første uken som Frisk-spiller vært?

– Jeg har fått trent bra, og har fått fire treninger med laget. Er kjempefornøyd med mottagelsen jeg har fått fra alle i klubben. Hockeygutter er hockeygutter uansett hvor du kommer – men for meg så kjennes det bra så langt, sier Hampus Gustafsson, som ble kåret til vår bestemann i dag.

Nå er det juleferie for gutta før de setter kursen for Hamar 28. desember. Da blir det spennende å se om “Janna”-effekten fortsetter – men i mellomtiden ønsker vi alle en riktig god jul!

 

3V5A0181v1

Kommentarer

kommentarer