28 feb SEIER PÅ EN MIDDELS DAG

Etter tapet mot Manglerud Star sist lagene møttes, var gutta revansjesugne på hjemmeis i kveld. Oppskriftsmessig tok vi ledelsen i Power Play da Kyle Bonis banker inn pucken bak MS-keeper Joyce, men etter målet så det ut til at gutta begynte å slappe vel mye av – og ble litt i overkant nonchalante utover i kampen. Det sto 1-0 etter de første 20 minuttene, og nettopp det måtte Janna minne guttene om i den første pausen.

– Vi snakket om det i første pausen at vi kanskje følte at det var mer komfortabelt enn det det var. Det sto bare 1-0 på tavla, og gutta følte kanskje at vi hadde lange fine angrep og mye bra spill, men vi hadde bare seks skudd på mål. Synes vi gjorde det bra i begynnelsen av andre periode hvor vi får skudd på mål, og det andre målet synes jeg var et bra eksempel hvor vi får pucken og skyter direkte på mål.

For i andre periode kom målene tett. Først scoret Hampus Gustafson sitt 19. mål for sesongen, før MS reduserte til 2-1 ved Finstad. Men det skulle bare gå snaue to minutter før vi igjen ledet med to mål. Magnus Geheb snurret rundt og satte pucken kontant i mål, og dermed sto det 3-1 etter 40 minutters spill.

 

Magnus Geheb finner åpningen bak MS-keeper Joyce.

Magnus Geheb finner åpningen bak MS-keeper Joyce.

32298950857_026c11e83d_c

2+2 I FRYSEBOKSEN – SÅ ÅRETS FØRSTE MÅL

I siste periode var det spesielt én spiller som skulle gjøre seg bemerket. Etter først å ha blitt cross-checked i ryggen av Jesper Hoel, greide ikke Lystad Jacobsen å la være å ta igjen – og mens dommerne ikke fikk med seg hva Hoel gjorde, gikk ikke Lysses overtramp upåaktet hen. Dermed måtte han sette seg i utvisningsboksen i hele fire minutter – en periode som gutta spilte prikkfritt, og lot ikke MS komme til så mange sjansene. Størst sjanse var det Nicolay Andresen som fikk på en kontring, men han greide ikke å overliste Joyce.

Fredrik Lystad Jacobsen

Fredrik Lystad Jacobsen

Nevnte Lystad Jacobsen kom ut på isen igjen etter å ha sonet straffen, og da skulle det ikke gå lange tiden før han ble spilt fri av Endre Medby – og endelig kunne 29-åringen juble for sin første scoring for sesongen. Eller, noen stor jubel ble det ikke på Lysse, for selv om han var glad for scoringen, var han mer oppgitt over at den ikke hadde kommet mye tidligere i sesongen. For den har vært “katastrofe” i hans øyne.

– Det tok vel 45-46 kamper før den kom, så det var på tide. Men det har gått så langt at jeg har sluttet å fokusere på det. Har vel bare tenkt at denne sesongen kommer jeg ikke til å score, så jeg får heller bare prøve å minimere minus. Det har jeg samlet på. Får håpe at sluttspillet blir en ny start for meg, for denne sesongen har vært en katastrofe. Rett og slett, sier en lettere oppgitt Lysse etter kampen.

MS reduserte til 4-2 før sluttsignalet gikk, og Fredrik er enig med Janna at det var deilig med siere, men at det var en heller dårlig forestilling.

– Vi snakket om at MS ikke gir seg før klokka står på 60 minutter, og jeg synes ikke vi gjør en spesielt god match. Vi må fokusere på vårt spill og jobbe hardere enn de andre – det er da vi vinner, fastslår Lysse.

 

MÅ LUKE BORT SMÅFEIL

– Vi gjør noen småfeil gjennom hele kampen som må lukes bort, og mister for mange pucker på rødlinja og på offensiv blå. En blanding av at vi var nonchalante og overspiller litt. Vi har ikke hatt for vane å gjøre det tidligere i år, så det er ikke noe som går igjen, sier Janna etter kampslutt.

– GET-ligaen har kommet dit – heldigvis – at ingen kamper er lette kamper. Man må forberede seg mentalt og fysisk likt til alle kamper.

Om Fredriks første mål for sesongen, sier hovedtreneren seg veldig fornøyd med.

– Veldig glad for at Fredrik endelig scoret. Han fortjente den scoringa, så det var veldig deilig.

 

47241069771_f2d90807a6_c

 

Lørdag setter gutta kurs for Stavanger, og en for dem viktig kamp med tanke på å ha en god følelse inn mot sluttspillet. Vi gleder oss, og håper å se mange Frisk-supportere på tribunen!

 

Kommentarer

kommentarer