01 okt SEIER I PETTERS JUBILEUMSKAMP

Før kampstart fikk Petter Kristiansen gullklokke for 500 kamper i Frisk-drakt, og mottok hyllest fra over 1000 tilskuere og spillere fra begge lag. Men til tross for at vi tok alle tre poengene etter 2-1 seier i kveld, var ikke hovedpersonen helt fornøyd med egen innsats.

Gratulerer med 500 kamper i Frisk-drakt, Petter. Det må vel være stort? Nå er det bare et par av “gamlingene” som er foran deg på adelskalenderen, og minst en av dem har du vel tenkt å passere?

– Ja veldig stort. Hvis jeg er heldig og holder meg frisk og skadefri så er planen det ja, sier en smilende P etter kampen.

3V5A8578v1

Petter Kristiansen mottar gullklokken av Øystein Hærem Foto: Finn Eriksen

Seier mot Sparta i kveld må vel være en grei jubileumspresang fra gutta?

– Absolutt. Men personlig synes jeg ikke at jeg spiller bra i det hele tatt, så jeg er veldig glad for at laget gjør en kanoninnsats og drar i land seieren.

Sune rokkerte litt på rekkene i dag. Fungerte det bedre synes du?

– Det er jo første gangen vi spiller sammen, så litt tid tar det nok før det sitter helt. Men jeg synes det var veldig bra defensivt i dag, og selv om vi slapp dem litt til i første periode så synes jeg vi greide å holde dem bra på avstand sånn at de ikke kom til de store sjansene.

Det så “lugn” ut defensivt, og Dahlberg står som en mur bakerst. Viktig å snu trenden med tap i siste minutt?

– Ja, jeg tror det var veldig viktig for oss etter de to forrige kampene som vi tapte med bare ett minutt igjen, at vi får denne seieren, sier en fornøyd jubilant.

Ikke 100% – men bra kamp!

En annen som sa seg mer fornøyd med egen innsats var sisteskansen vår. For etter noen kamper hvor det ikke har tippet hans vei, var det en Dahlberg i storform vi ble vitne til i kveld. Var dette en kamp du føler var 100% Nicklas?

– Nei, 100% var det kanskje ikke. Kunne gjort det mye bedre mot Lystad, men….. Men det var en bra match totalt sett.

Du så veldig rolig ut i dag, selv i stressede situasjoner?

– Jo det kjentes bra ut i dag. Det er vel det vi har snakket litt om etter at det har gått litt opp og ned hittil i sesongen, så har jeg kanskje “overjobbet” situasjonen litt. Nå tenkte jeg mest på å roe ned og løse situasjonene som oppstår når de oppstår.

Så nå går det bare oppover?

– Ja, det er tanken, sier en smilende Dahlberg.

Beholder gullhjelmen

Thomas Valkvæ Olsen

Thomas Valkvæ Olsen

En annen som fortsetter å produsere er mannen med gullhjelmen, Thomas Valkvæ Olsen. Men Thomas var usikker på om han fortsatt beholdt gullhjelmen etter at Francis Lemieux noterte seg for to assister i dag. Men det gjør han altså, for etter hans femte scoring for sesongen står Thomas med syv poeng – det samme som Francis har. Og målet i dag var vel så godt som “ferdigscoret” – eller?

– Jeg fikk veldig god tid på scoringen. Først bommet jeg litt på pucken så jeg måtte skyve den frem med skøyta. Og selv da var det ikke noen keeper der, så jeg fikk veldig god tid, sier vår toppscorer som altså satte inn 1-0 målet i spill 5 mot 3.

– Det ble litt rot på reduseringen, for man ble ikke helt enige hvem som skulle spille back i power play. Men vi greier å ro i land seieren og Sparta fikk en utvisning i sluttminuttet som gjorde det enklere for oss.

Thomas scoret 1-0 målet etter assist fra nettopp Francis Lemieux, i tillegg til Connor Gaarder. Samme Gaarder kunne øke til 2-0, også han assistert av Francis Lemieux i tillegg til Marshall Everson. Begge målene kom i Power Play, mens Spartas mål ble scoret av Fredrik Lystad Jacobsen som kom rett fra utvisningsboksen og fikk gå uforstyrret mot Nicklas etter en misforståelse fra våre spillere.

“Taktisk genistrek”

Men til tross for en liten skrape, kunne Marius Bjerke også si seg fornøyd med guttas innsats.

– Vi har vært verdt flere poeng enn vi fikk mot Lørenskog og Storhamar, så det var viktig at det bikket vår vei i kveld. Det var bra tempo i matchen, og jeg synes vi var det førende laget i store deler av kampen. Så nå er vi kvitt “siste minutt”-spøkelset som har ridd oss de siste kampene, sier en fornøyd Bjerke etter kampen.

For den “taktiske genistreken” som trenerteamet gjorde før kampen i dag så ut til å holde stikk, og bare en liten strek i regningen ved reduseringen som kom. Men det så ikke ut til å stresse gutta.

– Vi ble ikke så stressa og følte oss relativt trygge på at vi kom til å dra i land seieren, avslutter Bjerke.

Bilder fra kveldens kamp finnes her.

Høydepunkter fra kampen finnes her.

Nå er det bare å forberede seg på et tøft bortemøte mot Manglerud Star på søndag, et MS-lag som noe overraskende slo Lørenskog på borteis i kveld. Dermed er de ett av fire lag som alle har 10 poeng så langt, inklusive oss, så dette ser ut til å bli en rekordjevn serie.

Vi sees i Manglerud Ishall på søndag!

Kommentarer

kommentarer