Foto: Henning Ekeli

10 Okt SEIERSREKKEN FORTSETTER

Vertene Stjernen hadde tre strake seire før kveldens kamp, men kom raskt ned på isen igjen mot våre i kveld. Det ble en severdig kamp i Stjernehallen, og den største forskjellen var nok at våre holdt seg til kampplanen og var effektive i avslutningene, mens Stjernen så ut til å mangle en del på disiplinen i laget.

 

BEDRE I POWER PLAY

Første periode var en jevn affære, hvor vi til tross for flere sjanser ikke kom i skuddprotokollen før det hadde gått mange minutter av perioden. Først mot slutten av perioden kom det første målet, og det var mannen med gullhjelmen som banket pucken i målet bak Stjernen-keeper, Max Nygren. Assist var ved Alex Lavoie og Victor Björkung.

Stjernen var ikke alene om å få utvisninger, og med bare sekunder igjen av perioden pådrar Henrik Ødegaard seg en 2 minutters utvisning. 1.07 ut i midtperioden er det klart for nok en utvisning, og denne gangen er det Magnus Geheb som noe uforståelig får en 2 minutter for albuetakling. Den forsto vi – og Geheb – lite av. Overtall 5 mot 3 gir ofte mål, og Stjernen utnytter overtallet til å utligne til 1-1. Bare drøye to minutter senere var det klart for nok en Stjernen-scoring, men Anders Bastiansen slukket stjerneskuddene bare minuttet etter med sitt tredje mål for sesongen.

Etter halvspilt kamp er det klart for nok et power play for vår del, og den sjansen lar ikke gutta gå fra seg. Denne gangen er det Alex Lavoie som får sette pucken i mål, assistert av Björkung og Gustafsson, og drøye minuttet etter er det backen Christian Kåsastul som får åpnet målkontoen – assistert av Fredrik Lystad Jacobsen.

 

Alex Lavoie scorer sitt femte mål for sesongen, men noterte seg også for tre assister i kveld. Foto: Henning Ekeli

Alex Lavoie scoret sitt femte mål for sesongen, men noterte seg også for tre assister i kveld. Foto: Henning Ekeli

 

Vi går til andre pause med ledelse 4-2, og vi kan ikke unngå å nevne Henrik Fayen Vestavik som står en meget solid kamp i Dahlbergs fravær. Rett nok blir det til slutt tre pucker som han må plukke ut av eget nett, men Fayen har noen redninger som nok kan karakteriseres som “tv-redninger” og er verdt å se reprisene av mange ganger. Men før Stjernen får sitt reduseringsmål er det klart for ny målkonto-åpning når Reid Petryk setter sin første pinne for sesongen. Etter å ha vært plaget med en skade i ryggen hele sesongen er Reid endelig friskmeldt, og selv om han bærer preg av lite kamptrening er det nok godt endelig å få satt det første målet for hans del. Stjernens redusering kommer etter at de velger å ta ut keeper, men når Rene Hansen (Stjernens trener) prøver samme trikset når vi har en spiller utvist minuttet etter, er det iskaldt spill fra Christian Kåsastul som gjør at Mikkel Christiansen kan finne Mikael Dokken som kan sette pucken i åpen kasse. Dermed vinner vi 6-3 i en kamp hvor hjemmelaget Stjernen vant skuddstatistikken 30-18!

 

Anders Bastiansen med en viktig utligning til 2-2. Foto: Henning Ekeli

Anders Bastiansen med en viktig utligning til 2-2.
Foto: Henning Ekeli

 

SOLID GJENNOMFØRT KAMP

– Jeg synes vi gjør en mer solid gjennomført kamp enn de siste par kampene vi har spilt. Vi er mye mer påskrudd i dag, og jeg synes vi gjør en god kamp. Vi tar den fysiske kampen, og så synes jeg Stjernen er litt udisiplinerte og tar noen dumme utvisninger hvor vi straffer dem hardt. Vidar og jeg er glad for at det vi har snakket med gutta om når det gjelder power play, det responderer dem fint på og scorer tre mål. Det er veldig bra, sier en fornøyd Janna Aasland.

Vidar istemmer, og synes det var godt å se at Reid Petryk var tilbake på is.

– Godt å ha han tilbake på banen. Han har vært litt utålmodig, og vi har holdt han litt tilbake den siste uka, for han har ønsket å spille – så da var det godt for han å score. Spillet forøvrig var nok litt uvant for han, men vi kommer til å se mer fra han fremover, avslutter Vidar.

Med seier i kveld står vi med åtte strake, og det må vi bare si oss kjempefornøyde med. Lørdag tar vi turen til Furuset for å møte et Vålerengen-lag som vant byderbyet mot Grüner i kveld med solide 6-2 i Grünerhallen.

 

Mikael Dokken setter pucken i åpent bur.  Foto: Henning Ekeli

Mikael Dokken setter pucken i åpent bur.
Foto: Henning Ekeli

Kommentarer

kommentarer