16 apr SENDTE ASKERHALLEN TIL HIMMELS

Nå som de fleste har kommet seg hjem etter festen i Asker sentrum, er det tid for å reflektere over hva som skjedde i Askerhallen mandag 15. april 2019. For det ble en merkedag i klubbens historie, og 17 års ventetid var endelig over! Den yngste treneren i GET-ligaens historie kunne med seier skrive seg inn i klubbens historiebøker med gullskrift – og det er vel en dårlig bevart hemmelighet at han så gjorde!

 

Jan Andre Aasland / Foto: Henning Ekeli

Jan Andre Aasland / Foto: Henning Ekeli

 

FRØSHAUG ÅPNET SHOWET

3V5A4727

Foto: Finn Eriksen

Mats Frøshaug, som ble draftet av Vancouver Canucks i 2008, åpnet showet etter en lekker pasning foran målet fra Garrett Thompson. Da hadde det gått 5.26 av første periode, og en fullsatt Askerhall øynet håp om at det få hadde trodd skulle bli en realitet. Resultatet sto seg ut perioden, men før det hadde gått fem minutter av midtperioden hadde vi greid å pådra oss tre utvisninger. I ett av overtallene greide gjestene fra Hamar å utligne til 1-1, og la et stort press på gutta utover i perioden. Vi har imidlertid vist oss som et solid defensivt lag i sluttspillet, noe både Lillehammer og Vålerengen har fått erfare, og vi har hatt spillere i alle rekkene som har visst hvor målet står. En av dem er mannen som ble kåret til “Rookie of the year” i 2016/17 da han spilte for Lørenskog, Sebastian Johansen. Når han får et krempass fra Hampus Gustafsson, har Basse junior en dragning som ofte sitter – så også denne gangen. Med en lekker backhand løfter han pucken over loffene til Storhamars keeper, og dermed løftet det buede taket seg i Askerhallen nok en gang og neglespisingen kunne ta til!

 

Sebastian Johansen setter inn 2-1 / Foto: Finn Eriksen

Sebastian Johansen setter inn 2-1 / Foto: Finn Eriksen

 

For Storhamar hadde pucken i store deler av tredje periode, men først da det gjensto 3.27 av perioden greide Løkken Østli å finne veien forbi vår solide sisteskanse, Nicklas Dahlberg. Sukket fra hjemmepublikummet ble kraftig overdøvet av bortesupporterne som nå øynet en sjanse for en 7. finale i CC Amfi. Perioden ebbet ut på stillingen 2-2, og etter 18 minutters pause var det klart for periode nummer 4.

 

BILDER FRA KAMPEN

 

KÅSASTUL – ELLER PETTER KRISTIANSEN?

Vi startet 4. periode i overtall, men greide ikke å komme til så mange farlige avslutninger. Men det skulle ikke gå mer enn 2.19 av perioden før Askerhallen eksploderte! Skiens-gutten, eller må vi begynne å kalle han en mann nå (?), fyrte løs et slagskudd som traff evigunge Petter Kristiansen foran Storhamar-målet, og i mål. Dermed gikk hele hallen av hengslene, og gutta på isen kunne starte en feiring som vi nå vet varte langt inn i de sene nattetimer! Det finnes ikke ord som kan beskrive gleden, men å se voksne, tøffe hardbarkede ishockeyspillere – det er nå sånn dem liker å fremstå – gråte gledestårer, ja da skjønner man at dette er stort!

 

Her scorer P seiersmålet mot Storhamar. Foto: Finn Eriksen

Her scorer P seiersmålet mot Storhamar. Foto: Finn Eriksen

 

Vår nummer 1, Nicklas Dahlberg, fikk pris både som vår bestemann, og i tillegg prisen for den “Mest Verdifulle Spilleren” i sluttspillet, og i garderoben etterpå fikk han også “The hard hat” – en pris som den som fikk den sist gang laget vant kan dele ut til den spilleren som han mener fortjener den.

 

3V5A4965

 

Vi må også ta med litt om forsvarskjempen Henrik Ødegaard. De fleste fikk nok med seg at han kun var på benken i finale 4, og at han ikke spilte finale 5 på Hamar. Årsaken er at han pådro seg et brudd i hånden, men selv det lot ikke til å stoppe Henrik. Nå ble det spill i undertall for back-kjempen, med brudd i hånden, og heldigvis kan han nå ta en velfortjent ferie og la hånden gro skikkelig til neste sesong.

 

3V5A5281

 

Magnus Geheb måtte forlate isen i går, men returnerte fra sykehuset for å delta på feiringen. Der kunne han delta sammen med Endre Medby som måtte stå over finale 6 på grunn av brudd i kneskålen. Sånn – da har vi oppdatert dere på skadesituasjonen i laget!

 

Endre Medby lar champagnen flomme etter at Norgesmesterskapet var et faktum. Foto: Henning Ekeli

Endre Medby lar champagnen flomme etter at Norgesmesterskapet var et faktum. Foto: Henning Ekeli

 

Vi vil takke Storhamar for solid motstand i finalekampene, og vi tror at kampene vi har spilt har vært god reklame for det flotte sporten vår. Til slutt sender vi også en takk til dommerne som vi nok en gang har fått erfare har en utakknemlig jobb på isen, men som denne gangen også fikk det utrivelig utenfor isen. Vi håper instendig at dette ikke gjentar seg i fremtiden, for vi har ingen dommere å miste!

 

FLERE BILDER FRA KAMP OG FEIRING HER

 

3V5A5145

 

LES OGSÅ: MESTRENE LØFTER MERKEVAREN ASKER (Budstikka)

 

_MG_1252v1

Kommentarer

kommentarer

Tags: