30 jan SENKET AV LILLEHAMMER

Før kampen sa Janna at dette var en svært viktig kamp for oss med tanke på å kunne ta en medalje i årets serie. Det var imidlertid lite som tydet på det etterhvert som kampen skred frem.

LILLEHAMMER UT I 100

Hjemmelaget startet med et massivt press på oss de første minuttene, men selv om vi hadde problemer med å komme ut av egen sone, ble ikke Nicklas Dahlberg satt på de aller største prøvene. At våre kan være dødelig effektive, har de vist frem ved flere anledninger – og på vårt første skudd på mål satt pucken i nylonen bak Lillehammers keeper, Oliver Dackell. Målscorer, og ny leder av den interne poengligaen, var Alex Lavoie, som med det er oppe i 12 mål så langt. Assist var ved Mikael Dokken og Anders Bastiansen.

Perioden jevnet seg noe ut utover i perioden, og det var svært nære at ikke vi økte ledelsen ved et par anledninger. Hampus Gustafsson kom til flere gode avslutninger, og etter at hjemmelaget hadde ledet skuddstatistikken 10-2 sto det etter 15 minutters spill 10-8.

Vi fortsatte å produsere sjanser, og Endre Medby var svært nære å sette den etter at Mats Frøshaug kjempet til seg pucken bak Lillehammers mål. Med 3.13 igjen av perioden fikk vi vårt første power play, og i løpet av de to minuttene kommer til et par gode sjanser, men greier ikke å overliste Lillehammers keeper. Perioden ebber ut med en ettmåls ledelse til oss, og skuddstatistikken var snudd til 10-14 som betydde at Lillehammer ikke kom til skudd på mål de siste 10 minuttene!

HORRIBEL MIDTPERIODE

Etter en god avslutning på første periode fra våre, skulle det ikke gå lang tid av midtperioden før det var balanse i regnskapet. Hjemmelagets notoriske målscorer, Stephan Vigier, kommer gjennom mot Dahlberg etter bare 46 sekunder av perioden, og setter den i mål på backhand. Litt for enkelt, etter vår mening.

Og det skulle komme mer fra hjemmelaget. Snaue tre minutter senere finner Adrian Saxrud Danielsen Martin Gran foran vårt mål, og Gran styrer pucken forbi Dahlberg for sin åttende scoring for sesongen. Han er svært nære nok en scoring bare minuttet senere, men denne gangen er det Dahlberg som går seirende ut av duellen.

Hjemmelagets mål nummer tre kommer imidlertid bare minuttet senere da Jacob Lundell Noer får pasning fra Martin Gran, og banker den forbi Nicklas Dahlberg. Dermed passerte vi 100 innslupne mål i serien.

En skrekkelig start på midtperioden, og vi skulle ønske at vi kunne si at det bedret seg utover i perioden. Men hjemmelaget fortsatte å sette våre under press, og kun storspill fra Nicklas Dahlberg gjorde at vi holdt unna. En stund….. For med 5.09 igjen av perioden er det “gamlefar”, Stein Tore Bakken, som får stå helt alene foran vårt mål, og kan enkelt banke inn 4-1. Vi må få lov til å stille et par kritiske spørsmål ved vårt forsvarsspil, for dette var svært lurvete fra våre!

Med drøye tre minutter igjen av midtperioden får vi nok en gang mulighet til å spille i Power Play, og det er bare centimetre fra en redusering, men Mikael Dokken setter pucken i metallet bak Lillehammers keeper.

I andre enden av isen fortsatte imidlertid hjemmelaget å hamre inn pucken bak Dahlberg, og med 42 sekunder igjen av perioden sitter den femte. Nok en gang er det nummer 98, Noer, som er sistemann på pucken – en spiller vi har dårlig erfaring med fra før.

FAYEN VESTAVIK INN FOR DAHLBERG

Etter fem mål på 11 skudd i midtperiode, velger trenerduoen å bytte Dahlberg ut med Fayen Vestavik. Tredje periode starter imidlertid med en utvisning på Henrik Ødegaard, og definitivt ikke hva vi behøvde i kampen. Men unge Fayen gjør sakene sine bra sammen med utespillerne, og vi rir av utvisningsperioden.

Etter halvspilt sisteperiode gruffer det til foran spillerboksene, og det ender med 2 minutters utvisninger til Lillehammers Grønstad (slashing) og Homdrom (roughing), og vår Henrik Ødegaard (roughing), mens Nyhus og vår egen Mikkel Christiansen fikk 10 minutter hver for dårlig utvisning. Men vårt vanligvis effektive Power Play-spill ble imidlertid effektivt stoppet av hjemmelaget. Vi pådrar oss så noen utvisninger, hvor først Magnus Geheb må sette seg i 2 minutter for å holde motstanders kølle, deretter Max Krogdahl 2 minutter for interference, og til slutt Endre Medby – også han for å holde motstanders kølle. Til slutt greier ikke Fayen Vestavik å holde unna, og hjemmelaget kan sette inn sitt sjette for kvelden. Jacob Lundell Noer, som vi husker scoret fire mål mot oss tilbake i oktober 2018, kan med sitt tredje for kvelden juble for hat-trick.

Et bedrøvelig resultat som vi håper gutta greier å riste av seg så fort som mulig, for på søndag møter vi Stjernen som knuste Grüner hele 9-2 i Grünerhallen i kveld.