03 jan SERIELEDER OILERS KNEP SEIEREN

ASKERHALLEN: Kveldens motstander var serieleder Stavanger Oilers, som etter en haltende start på sesongen hadde 11 seire på de 12 siste kampene før de kom til Asker. Men det var håp om at våre gutter skulle gi dem bedre motstand enn de har fått i tidligere kamper denne sesongen, og man hadde lovet fyrverkeri på isen foran oppgjøret.

 

MÅLLØS FØRSTE 20

Etter en målløs første periode, hvor begge lag hadde sine sjanser og gjestene vant skuddstatistikken 8-10, ble det mer fyrverkeri i midtperioden. Det gjaldt både i målprotokollen – men dessverre også i antall utvisninger. Mikkel Seiergren Christiansen – assistert av Cato Cocozza og Garrett Thompson – sendte oss i føringen etter at 2.08 var spilt, men Stavanger svarte med to mål i løpet av drøye fem minutter. Vi fikk så sjansen til å spille 5 mot 3, men det var først fire sekunder etter at Stavanger var fulltallige at utligningen kom. Da var det unge Sebastian Johansen, eller Basse junior – som endelig greide å få låst opp målkontoen, og etter assist av Hampus Gustafsson kunne Sebastian vippe pucken elegant over Oilers-keeper, Holm. Da var perioden drøye halvspilt, og derfra og ut perioden ble det mer “kalibalik” enn godt var. Begge lag pådro seg flere utvisninger, og det endte med at vi måtte spille 6 minutter i undertall, hvorav det ble halvannet minutt av starten av siste periode med en mann mindre på isen. Gutta greide å ri av hele perioden, og kunne endelig spille med fem mot fem på isen.

 

Endelig kunne Sebastian Johansen notere seg for scoring i Frisk-drakt!

Endelig kunne Sebastian Johansen notere seg for scoring i Frisk-drakt!

 

SUDDEN – OG STRAFFER

Perioden skulle ebbe ut uten flere scoringer, og det ble litt mindre krutt i fyrverkeriet etter hvert som perioden tikket mot slutten. Men vi hadde våre sjanser, og burde tatt alle poengene i denne kampen. I stedet ble det sudden, og til slutt straffer – som så ut til å gå ut i de sene nattetimer. Til slutt skulle det bli gjestene fra Stavanger som fant åpningen, og etter vår mening noe ufortjent tok med seg to poeng hjem.

– VI FORTJENER MER I DAG

Selv om han endelig kunne åpne målkontoen i Frisk-drakten, var ikke Sebastian fornøyd med bare ett poeng mot Stavanger.

– Vi fortjener mer i dag, og føler vi var bedre enn dem i dag, sier Sebastian Johansen.

Og du selv gjør en god kamp med mye spilletid.

– Det er deilig endelig å få ordentlig tillit, og ekstra deilig at jeg tar muligheten. Selv om jeg scorer mitt første for sesongen, så har det ikke så mye å si når vi bare får ett poeng.

Tar du vare på pucken?

– Jeg har jo scoret mål i GET-ligaen tidligere, men kanskje jeg tar den med hjem og legger den i hylla.

Det er tett kampprogram nå i januar, men det er skuffende oppmøte på tribunen med bare drøye 1100 tilskuere.

– Ja, det er vel 10-11 kamper i januar. Så det gjelder å få i seg mat etter matchene og restituere oss, for det er ingen enkle kamper der ute.

– Når det gjelder antall tilskuere, så har det vel en sammenheng med hvordan vi spilte i begynnelsen av sesongen. Men i dag hadde de absolutt fått valuta for pengene, så jeg håper at flere kommer i de neste kampene, avslutter Basse (jr).

 

FORNØYD MED INNSATSEN

Hovedtrener Aasland måtte si seg fornøyd med innsatsen, selv om det bare ble ett poeng.

– Jeg snakket med gutta før kampen, og utfordret dem på at vi skulle være det laget som ville mest – skatet mest – vant flest dueller og hadde det største hjertet. Det synes jeg vi absolutt gjorde, gjennom hele kampen. Utfallet er selvsagt litt uheldig, for jeg mener at vi hadde nok muligheter til å avgjøre både i full tid og i sudden – og også på straffer. Totalt sett synes jeg det var veldig bra, sier Janna, og understreker at laget ikke kan senke seg i kampene som kommer.

– Vi må ta med oss det positive fra kampen i dag. Hvis vi fortsetter som vi spilte i dag så kommer vi til å ta mange poeng fremover. Men vi kan ikke senke oss verken mot Stavanger eller Ringerike.

Janna har kjørt uforandret rekke-sammensetninger de siste to kampene, men ser for seg at det kan bli endringer når Frøshaug er tilbake.

– Rekkene har fungert bra, og Sebastian Johansen synes jeg har spilt veldig bra de siste to kampene.

Skuffende med bare drøye 1100 på tribunen?

– Vi håper jo alltid at det skal komme så mange som mulig, men det er kanskje flere faktorer som spiller inn nå. Like etter jul, og tidligere resultater spiller vel inn – men i dag ga vi valuta for pengene.

Allerede søndag er det ny hjemmekamp når Stjernen kommer på besøk. Pucken droppes klokken 17.00, og har du tenkt deg på flere kamper fremover anbefaler vi at du kjøper et svært rabattert sesongkort som gjelder alle hjemmekampene i grunnserien.

 

 

Kommentarer

kommentarer