21 nov SESONGENS STØRSTE TAP

Etter oppturene mot Grüner, Lillehammer og Vålerengen var det nok mange som trodde at den ville fortsette også mot et Stjernen-lag som lå på siste sluttspillsplass – men etter at to pucker lå i nota bak Nicklas Dahlberg allerede etter 1.07 var spilt av første periode, ble det en oppoverbakke som gutta sleit med å komme opp.

 

Etter 0-2 fortsatte kampen i et hesblesende tempo, og Viktor Granholm kunne redusert da han fikk mulighet på straffe slag før tre minutter var spilt, men måtte se at Stjernens keeper reddet forsøket. På slaget 3 minutter kunne imidlertid Max Krogdahl åpne målkontoen med sin første scoring for sesongen – og gutta kunne begynne jakten på utligningen. Men skal vi score må vi helst holde oss ute av utvisningsboksen, og det greide vi ikke i denne kampen heller. I sitt andre Power Play for kampen setter Stjernen inn 1-3, men da Viktor Granholm scoret sitt 9. mål for sesongen ble håpet igjen tent blant de fremmøtte Frisk-supporterne på tribunen. Drøyt åtte minutter ut i midtperioden setter Stjernen i gang slukkingen av nevnte håp, og scorer hele fire ganger før vi greier å svare, hvor to av Stjernens mål kom i Power Play. En positiv scoring syv minutter før slutt tar vi med oss, for unge Erik Beier Jensen scoret med det sitt andre GET-liga mål på to kamper – og assist på målet var ved Joakim Opsahl og Petter Kristiansen, hvor Opsahl dermed kunne notere seg for sitt første GET-liga poeng.

 

Viktor Granholm scorer Foto: Bjørn H Fredriksen

Viktor Granholm scorer Foto: Bjørn H Fredriksen

 

IKKE HELSVART

Var det noen som hadde glemt å sette på vekkerklokken til gutta i dag? Har de begynt med ettermiddagshvil før hjemmekampene? Vi spør Janna Aasland etter kampslutt hvor det sto hele 3-7 på tavla, og sesongens største tap var et faktum.

– Nei, de har ikke det, sier Janna med et skjevt smil, og sier at han ikke synes vi spilte så dårlig i starten av kampen som resultatet kanskje skulle tilsi.

– Det er kanskje rart å stå her og si at jeg synes at vi startet ganske bra. I første byttet fikk vi lagt press på dem, vi gjenvinner pucker og skaper to gode muligheter. Pang – så får de 1-0 på kontring. Vi gjør en dårlig jobb hjemover i back checkingen, men i neste bytt så skaper vi igjen to gode muligheter med Granholm og Hampus. Du føler at du har gjort det bra i to bytt, og så ser du opp og ser at vi ligger under 2-0. Så fortsetter kampen utover hvor vi er oppe i situasjonen, men vi “er” likevel ikke der og gjør ikke jobben 100%. Da er Stjernen så gode at de utnytter sjansene og scorer på de sjansene som de får.

Vi tar også noen utvisninger i offensiv sone som vi skal og må unngå. Eller?

– Jo, det er jeg helt enig i. Det blir tøft når man må sitte så mye utvist, og alle lagene i ligaen er gode i Power Play. Vi har hatt et godt undertall så langt i år, og så slipper vi inn tre i dag. To av dem burde vi unngått, men den via buksen er vanskelig å unngå. Det vi må begynne med er ikke å sitte utvist, sier Janna.

 

Joakim Opsahl fikk noen bytt i tredje periode, og kunne notere seg for sitt første GET-liga poeng etter assist på Erik Beier Jensens mål. Foto: Finn Eriksen

Joakim Opsahl fikk noen bytt i tredje periode, og kunne notere seg for sitt første GET-liga poeng etter assist på Erik Beier Jensens mål. Foto: Finn Eriksen

 

– I dag er vi rett og slett ikke 100% på i duellene, og det kan vi i hvert fall ikke gjøre mot et lag som Oilers.

Selv om det ender med et braktap 3-7, så er ikke dette et bunn-nivå?

– Nei, jeg føler ikke at vi har gjort en veldig dårlig kamp, for vi skaper mange muligheter – og de scorer på nesten alle sjansene. Jeg mener at vi skaper så mange sjanser at vi burde kunnet scoret flere mål, men så kan vi ikke slippe inn syv mål, for da vinner man sjelden hockeykamper.

På lørdag møtes to litt sårede lag som begge har tapt sin siste kamp. Hvilken spådom har du foran den kampen?

– Vi vet jo hva som kommer i DNB Arena. Det er “tut og kjør” fra første sekund – det vet vi kommer. Det er to lag som begge har lyst til å revansjere seg, det blir nok kult. Så vi må prøve å ta dem slik at dem ikke stikker for langt fra i toppen av tabellen, sier Janna.

Erik Beier Jensen scorer sitt andre på to kamper – banker han på døren for mer spilletid?

– I dag har han vel rundt 12 minutter, og det er vel nesten i overkant av det han skal ha. Men to på to er bra, og det skal han ta med seg, avslutter Janna.

 

FALT NED PÅ TREDJEPLASS

Etter et skuffende tap i dag må vi se oss forbigått av Storhamar på tabellen, og må også se at avstanden opp til Stavanger Oilers fortsatt er på 13 poeng. Vålerengen vant by-derbyet mot Grüner 5-2 i en kamp hvor tidligere Frisk-spiller, Marius Carho Hansen, ga Grüner ledelsen allerede etter 3.25 av første periode. I Narvik gikk hjemmelaget på 1-2 tap mot tabelljumbo MS etter sudden, mens på Hamar knep Storhamar seieren 6-5 mot Sparta etter scoring i kampens aller siste sekund. Det er tett mellom 2. og 6. plassen på tabellen, hvor det bare skiller 6 poeng mellom lagene. Nå gjelder det at flere plukker poeng mot tabelltopp Oilers, og vi satser på at gutta våre gjør jobben på lørdag!

 

LES OGSÅ: 400 KAMPER FOR ØDEGAARD

 

Kommentarer

kommentarer