26 jun SHOWKAMP FORAN FULLE TRIBUNER

Asker Innebandyklubb var vertskap for kveldens showkamp i Heggedal Idrettshall, og til tross for strålende sommervær ute hadde nesten 400 tilskuere funnet veien til Heggedal. Våre nybakte norgesmestre hadde byttet ut is med parkett, og skulle vise 1. divisjonslaget fra AIK at de behersket også innebandykølle og -ball. Asker IBK har signert noen nye spillere foran årets sesong, blant annet Axel Wallin og Per Christian Brath, så hjemmepublikummet var nok like interessert i å se hva disse kunne tilføre laget som å se om hockeygutta skulle klare å ryste ballgutta.

Kveldens vertskap, Asker IBK. Foto: Finn Eriksen

Kveldens vertskap, Asker IBK. Foto: Finn Eriksen

 

GIKK RETT I ANGREP

Mulig det var snakk om undervurdering fra innebandyguttas side, men det gikk ikke lange tiden før hockeygutta tok føringen 3-0! Victor Björkung, Mikael Dokken og Sebastian Johansen scoret våre første tre mål, men etter hvert skjønte ballguttene at de ikke kunne cruise inn til seier. Med topping av laget kom målene også for Asker IBK. Til tross for noen mesterlige redninger fra Endre Medby – ja, du leste riktig – så måtte til slutt også han kapitulere. Vi ledet 3-2 til første pause, men det tok ikke mange sekundene før det var balanse i regnskapet. Kristoffer Thomassen ga oss ledelsen – for siste gang – for Asker IBK scoret to kjappe og ledet 5-4 etter to perioder.

I tredje perioder rant målene inn bak Henrik Fayen Vestavik som hadde kommet inn for Endre Medby. Victor Björkung reduserte til 6-5, men så sa innabandygutta takk for seg, og lot Mats Frøshaug score vårt siste trøstemål – mens de ikke stoppet før det sto 12-6 på måltavla. Alt i alt en underholdende showkamp hvor de to rutinerte dommerne lot akkurat passe med forseelser gå til at spillet ikke ble mer oppstykket enn nødvendig.

Banens beste ble Chris Jaksland hos Asker IBK, mens Endre Medby fikk bestemannsprisen hos oss.

Chris Jaksland og Endre Medby Foto: Finn Eriksen

Chris Jaksland og Endre Medby
Foto: Finn Eriksen

 

– DETTE VAR MORO!

Asker IBKs bestemann, Chris Jaksland, synes det var veldig morsomt å få spille mot Frisk Askers ishockeygutter.

– Ja, dette var moro! Jeg tror nok kanskje at det var noen som trodde det skulle bli litt lettere for oss, så all ære til dem. De starter og går rett på med en gang, så det er moro bare det. Så kommer vi oss litt på slutten.

Litt lemping av reglene måtte til?

– Joda, men sånn må det være. Det er uvant for dem med disse reglene, så det er riktig å gjøre det på denne måten sånn at det er mulighet for begge lagene. Bra dømt, og det var moro å spille.

Hvilket nivå synes du Frisk-gutta holder?

– Tja, kanskje 2. eller 3. divisjons nivå, sier Jaksland.

En grei treningsøkt for dere?

– Ja, og alltid moro å spille. Og moro å møte gutta – full innsats hele veien, og de trøkker til i duellene – så det har vi bare godt av, sier en smilende og godt fornøyd Chris Jaksland.

 

Endre Medby, Mikael Dokken og Kristoffer Thomassen Foto: FInn Eriksen

Endre Medby, Mikael Dokken og Kristoffer Thomassen Foto: FInn Eriksen

 

– TRIVES ENTEN HELT FORAN – ELLER HELT BAK

Vår bestemann, keeper Endre Medby, fikk bestemannsprisen, og synes gutta gjorde en bra innsats. Selv kjenner han innebandygutta relativt godt fra før.

– Ja, jeg spilte litt sammen med dem sommeren for et par sesonger siden. Startet med at jeg hadde problemer med kneet og ikke kunne løpe, og havnet i mål – noe jeg for så vidt har prøvd meg litt på før – for jeg trives enten helt foran – eller helt bak, smiler Endre.

Endre Medby Foto: Finn Eriksen

Endre Medby Foto: Finn Eriksen

Dere fikk skryt av Asker IBK som kanskje tok litt lett på det?

– Ja, det kan jeg tenke meg. De er i 1. divisjon i en liten sport – og vi er jo godt trent, men det er stor forskjell på puck og ball. De har noen veldig gode spillere, og toppet vel mye av kampen, så de skulle ikke tape.

Og dette må vel bli en tradisjon nå?

– Absolutt! Dette var moro, og vi må det til også neste år.

For du skal være her i mange år?

– Ja, jeg blir her lenge, avslutter Endre.

 

– BLE FOR LITE FYSISK

En som hadde meldt litt på forhånd var Christian Kåsastul, og selv om han synes det var morsom kamp, ble det litt for lite fysisk for stålbacken fra Skien.

– Ja, det ble for lite fysisk, smiler Kåsa etter kampslutt.

– Og så toppet dem laget – det burde vi få inn en regel mot, ler Christian, og foreslår “tute-bytt” i neste kamp. (I motsetning til løpende bytt, må man da bruke alle fire rekkene etter hverandre.)

Men til tross for et sviende tap håper også han at dette blir en tradisjon.

– Ja, dette må vi absolutt få til å bli en tradisjon, for dette var moro.

Christian Kåsastul Foto: Finn Eriksen

Christian Kåsastul Foto: Finn Eriksen

 

– HATER Å TAPE. 

Vår svenske back, Victor Björkung, kom rett fra Stockholm for å sette innebandygutta på plass. Og selv om det var en showkamp, så gikk han “all in” og ville ikke tape hverken kampen eller noen av droppene.

– Ja, jeg hater å tape – det er det verste jeg vet, fastslår Victor, som sier det var litt Sidney Crosby-takter over droppene hans.

– Neida, de var snille mot meg. Det var en annerledes trening, og en kul treningsøkt for oss. Vi tok det rolig til å begynne med, smiler Victor, men så toppet de etter hvert. Og så kunne det vært litt mer fysisk…. Dommerne slapp litt, og sånn skal det være, fastslår Victor.

Selv reiser Victor hjem til Sverige igjen til helgen for et par uker før han setter kursen til Canada for litt hockey, før han returnerer til Asker og forberedelsene til ny sesong.

– Det gleder jeg meg veldig til! Avslutter han, og ønsker til slutt alle en riktig god sommer.

Det gjør vi også, og tror at vi så starten på en morsom tradisjon i Heggedal Idrettshall i kveld!

 

Victor Björkung: - Hater å tape! Foto: Finn Eriksen

Victor Björkung: – Hater å tape!
Foto: Finn Eriksen

 

3V5A6456 3V5A6470

Kommentarer

kommentarer