Vinny Saponari

10 sep SISTE BRIKKEN ER PÅ PLASS!

Frisk har idag signert Vinny Saponari, en 26 år gammel forward fra Powder Springs, Georgia i USA, og dermed er siste brikken på plass!

 

DRAFTET AV ATLANTA TRASHERS

Vinny Saponari ble i 2008 valgt av Atlanta Trashers som #94 (nå Winnipeg Jets) i den årlige NHL draften. På dette tidspunket spilte han i USA Hockey sitt talentprogram, og tok både VM sølv og VM Bronse med USA sitt U-18 landslag.

Saponari hadde også ett år med Dubuque Fighting Saints i juniorligaen USHL (ranket som den beste juniorligaen i USA) hvor han vant «Clark Cup» og ble tatt ut til ligaens årlige All-star kamp samt All-star Team.

Etter juniorkarrieren gikk veien videre til NCAA (den høyeste universitetsligaen i USA), hvor han spilte to år for Boston University og to år for Northeastern University. Her markerte han seg begge steder i målprotokollen som en spiller med stor kreativitet i det offensive spillet. I collegetiden rakk han også å vinne ett mesterskap, så det er ingen tvil om at det er en vinnerskalle vi får til klubben.

Da han gikk ut av universitetet signerte han sin første proffkontrakt, og har spilt både i AHL og ECHL som er farmerligaene til NHL. I Milwaukee Admirals spilte han med flere av nysigneringene til Stavanger Oilers, hvor Saponari bemerket seg som den mest målfarlige av disse.

 

SPILLER MED KREATIVITET

«Vi har lenge lett etter en spiller med kreativitet i det offensive spillet, og håper vi har truffet blink med Vinny. Han er en spiller som kan bryte mønsteret litt og gjøre noe uventet.

Tilbakemeldingene vi har fått på Saponari er at de tror han vil få frem enda mer av kvalitetene sine på stor is, og at han er en powerplay spesialist”, sier Patrick Gandolfi Hellman i Sportskomitéen.

“Saponari er nok mer en tilrettelegger enn en målscorer, men video vi har sett og tilbakemeldingene vi har fått, viser også at han vet hvor målet står», fortsetter Patrick.

«Han var på tryout i Dinamo Riga i KHL, og en av spillerne i den klubben hadde jeg i Tønsberg under tiden i GET-Ligaen. Han hadde kun gode tilbakemeldinger på Saponari, og mente han ville bli en veldig bra tilvekst til hvilket som helst GET-lag.

Dette er en spiller vi har jobbet med en god stund for å få til klubben, så vi er veldig glad for at det endelig er i boks!», avslutter en fornøyd Patrick Gandolfi Hellman.

Vinny Saponaris statistikk.

 

USIKKERT NÅR HAN ER KLAR

Det er fortsatt noe usikkert når Vinny er klar, men vi håper å få han spilleklar mot enten Kongsvinger eller Vålerengen.

Uansett ønsker vi han velkommen til Frisk Asker, og inntil han ankommer kan vi nyte noen av hans “highlights” så langt i karrieren!

 

Kommentarer

kommentarer