08 sep SJOKKTAP MOT PANTHERS

ASKERHALLEN: Foran kveldens oppgjør mot nyopprykkede Ringerike Panthers gikk diskusjonene mest på hvor stor seier det skulle bli – til oss. Men etter kampslutt var det kun ett enslig poeng som lå igjen i Askerhallen, mens to poeng ble med over Sollihøgda til Hønefoss. For gjestene tok ledelsen allerede etter 4.44 av første periode, og selv om vi snudde til 2-1 i løpet av de neste tre minuttene så utlignet Ringerike da de fikk sjansen i spill 5 mot 3. Og nettopp utvisningene preget første periode, hvor vi pådro oss 24 minutter (!) mot gjestenes 6. Om noen hvisket dommerne noe i øret i pausen vet vi ikke, men i andre periode ble det ingen utvisningsminutter til oss mot kun 2 til gjestene.

Alt så også ut til å gå vår vei i midtperioden, for både Shawn Szydlowski og Viktor Granholm puttet hvert sitt og ga oss noe som virket som en komfortabel 4-2 ledelse. Men muligens ble den for komfortabel, for tidligere Frisk-spiller Nils Fuglesang kunne redusere til 4-3 da det gjensto under åtte minutter av perioden. Dermed var det igjen nerve i kampen, og våre gutter så ikke ut til å knekke nøtten Kallio i Ringerike-buret.

I tredje periode fortsatte vi å sette press på bortelaget, men det skulle bli nok en tidligere Frisk Asker spiller som skulle score periodens eneste mål. Da Viktor Granholm måtte sette seg i 2 minutter for høy kølle, benyttet Thomas Lystad muligheten til å utligne til 4-4. Dermed gikk kampen til sudden, og selv om vi fikk spille fire mot tre i to minutter greide vi fortsatt ikke å overliste Kallio. Det måtte til slutt straffer til for å avgjøre kampen, og igjen var det “av våre egne” vi fikk det. Backen Max Pettersson, som egentlig dro til Australia for å studere, men kom hjem til Hønefoss for å spille GET-liga spill for Ringerike, greide det han sjelden greide på trening i Askerhallen: Overliste Nicklas Dahlberg. For vår del var det kun Viktor Granholm som greide å score, og dermed ble det som sagt bare ett poeng igjen i Asker, og Ringerike kan innta tabelltoppen inntil de andre lagene har spilt sine kamper.

 

3V5A0199

 

– MÅ IKKE SVARTMALE DET HELT

Det er vel ikke så mange andre steder som er så stille som i garderoben etter et tap, og det var lett å lese skuffelsen i ansiktene hos spillerne. Vi grep tak i vår første målscorer, Nicolay Andresen, som både fikk spille med gullhjelmen etter å ha scoret vårt første mål, og ble kåret til vår bestemann. Han er som alle de andre, veldig skuffet over å ha tapt serieåpningen, men graver seg likevel ikke ned av den grunn.

– Vi må ikke svartmale det helt, sier Nico.

– Det er mange kamper igjen.

Men det var ikke sånn du hadde trodd det skulle ende?

– Nei, vi hadde selvsagt håpet på tre poeng i dag. Vi pådrar oss mange utvisninger, og var ikke gode i boxplay i dag. Når vi leder 4-2 så bør vi kunne dra i land seieren.

– Glimtvis er vi gode, men det holder jo ikke. Vi må være bedre over lengre perioder. Sjanser hadde vi nok av, men de var mer effektive enn oss. Vi får reise oss borte mot Lillehammer på torsdag, avslutter Nico, som synes det var moro å ha gullhjelmen for en gangs skyld, men tror at det er noen andre som tar over den i nær fremtid (Petter Kristiansen hadde to assister i dag).

 

3V5A0009

Før kampen hadde Scott klokketro på seier da han hadde en “pre-game talk” i Mercedes-Benz VIP loungen.

– DET ER DETTE SOM GJØR HOCKEY UNIK

Hos trenerne våre finner vi en skuffet – og forkjølet – Scott Hillman, som ikke har en god forklaring på hvorfor det ble tap sånn rett etter tapet er et faktum.

– Noen ganger går det rett og slett ikke ens vei, selv om man har dobbelt så mange skudd som motstanderne. Det er dette som gjør hockey unik i forhold til mange andre idretter.

Vi pådrar oss veldig mange utvisninger i første periode, for så å få ingen i andre?

– Det er frustrerende, og jeg tror det var mer som skjedde i pausen enn at spillerne begynte å spille annerledes. Men vi må lære oss å være mer disiplinerte.

Vi taper hjemme etter å ha ledet 4-2, men ga opp den ledelsen. Hva skal vi lære av dette?

– Det er noe vi ikke forventer skal skje. Vi hadde mange sjanser og må bli bedre til å ta vare på sjansene våre. Vi slipper inn for mange mål i undertall, men mest av alt er det frustrerende ikke å score mål på sjansene våre. Nicklas vil nok si at det ikke var en av hans beste kamper, men de gangene han ikke redder oss så må vi bli bedre til å ta vare på sjansene våre, sier Scott som håper at laget slår tilbake allerede på torsdag mot Lillehammer.

Kommentarer

kommentarer