19 nov SLITER DEFENSIVT

ASKERHALLEN: Oppladningen til årets Bamsekamp var god, og nesten 1700 tilskuere hadde funnet veien til Askerhallen for å se bamsene regne over isen. Og de behøvde ikke å vente lenge, for allerede før seks minutter var spilt pådro gjestene fra Kongsvinger seg to utvisninger – og i spill 5 mot 3 kunne Fredrik Lystad Jacobsen sette inn 1-0 målet og ble med det “Mr Teddybear 2017”. Men den lange pausen lagene fikk mens isen ble ryddet for bamser så ut til å bli vendepunktet i kampen, og våre defensive svakheter ble eksponert gang etter gang. Etter 8.24 utlignet amerikaneren Ryan Cole, og da Nick Pageau fikk en svært billig utvisning noen minutter senere var det canadieren Mitch Theoret som kunne gi Kongsvinger ledelsen. Til tross for 25-9 i skuddstatistikk sto det altså 1-2 på tavla, men fortsatt ingen grunn til bekymring – eller?

Mr Teddybear 2017: Fredrik Lystad Jacobsen

KATASTROFAL MIDTPERIODE

På de siste to kampene har vi sluppet inn 12 mål, og det skulle dessverre ikke bli noen bedring i så måte i kveld. Allerede 20 sekunder ut i andre periode økte svensken Sunnquizt til 1-3, og inn for Furseth kom Dahlberg. Men Nicklas kunne ikke forhindre at Hesbråten økte til 1-4. Et håp ble tent da Oskar Nilsson reduserte til 2-4, men 27 sekunder før andre pause greide ikke gutta å holde tett bakover – og 2-5 var et faktum! Med bare fire sekunder igjen av perioden ble nok en gang håpet tent, og denne gangen var det TJ Foster som banket inn pucken. Vi vinner skuddstatistikken også i midtperioden, rett nok med litt mer beskjedne sifre (15-8), men taper likevel perioden 2-3.

_MG_4401v1

Oskar Nilsson ga oss et håp da han reduserte til 2-4.

BURDE AVGJORT

I tredje periode fortsatt gutta å presse Kongsvinger, og bare to minutter inn i perioden setter TJ sitt andre mål for kvelden, og da Alex Wall utlignet til 5-5 trodde nok de fleste at kampen var i ferd med å snu. I tillegg fikk vi spille to minutter i overtall, men greide ikke å utnytte det. I stedet var det gjestene som nok en gang kunne kontre inn, og Sunnquist ga igjen Kongsvinger ledelsen med sitt andre mål for kvelden.  Gang på gang glapp det defensivt for oss og gjestene kom flere ganger på farlige kontringer. To ganger smalt pucken i tverrliggeren, men vi hadde også våre sjanser. Og til slutt satt den igjen for TJ, som dermed scoret sitt første hat-trick i Frisk Asker drakten. Det fikk ikke mange med seg, for det kom ikke en eneste caps på isen….

– Nei, det er vel ingen som liker meg, sier TJ med et oppgitt smil etter kampen.

For selv om vi greide å få kampen til sudden, så var det nok en gang gjestene som fikk lirket inn en puck bak Nicklas Dahlberg. Det tok dem bare 1.o5 av sudden før pucken sakte, men sikkert trillet mellom loffene til Nicklas – og dermed var nedturen et faktum. Med totalt 63 (!) skudd på mål var dette en kamp hvor vi burde vunnet relativt greit. Men da kan vi ikke glippe så til de grader på det defensive spillet – og her må det jobbes hardt fremover for å snu denne trenden!

_MG_4456v1

Hat-trick på TJ Foster, men ingen capser å se på isen.

EN NEGATIV TREND

Det er en oppgitt Sune Bergman vi møter i garderoben etter kampen, for det er en svært negativ trend vi ser på det defensive spillet.

– 63 skudd er veldig bra, og seks mål fremover er helt okei. Men det er en trend med mange innslupne mål som ikke er bra. Vi slapp inn syv mot Lillehammer, så gjorde vi en bra kamp mot Stavanger før vi slapp inn syv også mot Stjernen. Så ble det fem baklengs mot Stavanger, og igjen syv mot Kongsvinger i dag.

– Vi presset voldsomt i første periode, og 25 skudd på mål er veldig bra i løpet av en periode. Vi kan jo ikke fortsette å presse så mye gjennom hele kampen, men det blir for mange baklengsmål.

– Nå må vi jobbe oss opp igjen – vi taper som et lag, og vinner som et lag, avslutter Sune.

Alle målene fra målorgien kan sees her (TV2).

Neste sjanse til å vinne som et lag er førstkommende torsdag. Da kommer nok et lag som sliter i bunnen av GET-ligaen på besøk, og som også slapp inn syv mål – i ordinær tid, rett nok – mot Kongsvinger. Det er Lørenskog vi snakker om, og da satser vi på at det tettes igjen defensivt – men at vi scorer minst like mange mål!