28 sep SLITESEIER MOT MS

ASKERHALLEN: Sune advarte på forhånd mot å ta for lett på MS, og det tok 40 minutter før vi “løste gåten MS”. For det var et hardtkjempende bortelag som forechecket hardt og gjorde det vanskelig for oss å bryte gjennom forsvaret. Rett nok tok det bare 22 sekunder før TJ Foster satte pucken i mål bak MS-keeper, Surek, men så stoppet det opp. Selv husker ikke TJ om det er hans raskeste mål noensinne, men er glad for at den endelig satt for han – selv om det var “a lucky bounce”.

3V5A1519v1

TJ Foster

 

– Det var en stund siden jeg scoret, så det var godt å få den inn selv om det var en litt heldig scoring, sier TJ om sitt tredje mål for sesongen.

– Jeg håper at jeg finner tilbake til scoringsformen, og at dette var starten.

Om kampen sier TJ at laget nok ikke var helt forberedt på tempoet fra start av.

– Vi visste at de ville kommer hardt ut, men vi var kanskje ikke helt forberedt fra start. Men så gjorde vi noen justeringer underveis, og etter at det sto 1-1 etter to perioder så var det bare å kjempe på for vår del. Jeg synes gutta kjempet godt i tredje periode, og vi rett og slett kjempet dem i senk til slutt, sier en fornøyd TJ.

 

– SKULLE GJERNE TATT DEN STRAFFEN

Gjestene fra Manglerud var fullt på høyde med oss i to perioder, men det måtte straffe til for å overliste en god Ole Morten Furseth. Selv er han irritert over at han ikke tok den straffen, men sier seg fornøyd med at det ble seier.

– Skulle gjerne tatt den straffen, men er fornøyd. Bra jobba, og vi holder dem unna. Det sto litt og vipper der, men moro at det går vår vei. Vi er litt i støtet om dagen, fastslår Ole Morten, som sier at det var litt flaks at han tok den andre straffen.

3V5A1520v1

Solid kamp av vår sisteskanse, Ole Morten Furseth

 

– Jeg trodde at han skulle ta en dragning, så litt overrasket over at han skjøt – men skyter han der så har jeg snappen der. Litt flaks, men…, smiler Ole Morten, som hadde visst en stund at han skulle stå i dag.

– Vanligvis får vi beskjed dagen før, men denne kampen har jeg visst en stund at jeg skulle stå.

Forbereder du deg annerledes frem mot kamp når du vet du skal stå?

– Nei, kanskje litt mer seriøst på kampdag. Men ellers så er det samme uansett om jeg skal stå eller ikke.

Syv strake – fortsetter det?

– Ingen grunn til å stoppe nå! Det er moro med hockey om dagen, og spennende å se hvor det vil gå. Så nå er det bare å fortsette, sier Furseth som ble kåret til vår bestemann etter kampen – og i tillegg fikk den oransje hjelmen av keeper-kollega Dahlberg etter kampen.

 

3V5A1680v1

Bestemannspris på Furseth

 

AVGJORDE I 3. PERIODE

Det sto 1-1 etter to perioder, men i tredje periode gikk Sune ned på mannskapet for å få opp intensiteten – og det hjalp. Først banker Nick Pageau en puck inn fra like innafor blå som Lystad Jacobsen styrer inn til 2-1, så finner samme mann Mikkel Christiansen som styrer inn 3-1, og til slutt finsikter Mario Lamoureux og finner åpningen bak MS-keeperen til 4-1. Dermed ble det til slutt en komfortabel seier, men 4-1 lyver likevel litt når det gjelder kampbildet, innrømmer Marius Bjerke etter kampslutt.

– Vi skal ikke være så høye på oss selv at vi ikke sier oss godt fornøyde med 4-1 seier, for MS er et godt lag som er aggressive og er på oss hele tiden. De gjør det veldig vanskelig for oss i 40-45 minutter, og hadde tydeligvis gjort leksa på forhånd. Dermed måtte vi gjøre noen endringer etterhvert, og da vi gikk ned på antall mann så løsnet det for oss i 3. periode. Det tar nok på å spille på den måten de gjør.

 

3V5A1577v1

Nick Pageau banker inn pucken til styring og 2-1

 

Og så har vi to gode keepere!

– Absolutt, og det er selvsagt svært gledelig for oss. Ole Morten kommer inn og gjør en god kamp – igjen.

Vi har en utrolig bra statistikk i boxplay og power play?

Her skyter Sune inn en kommmentar:

– I år har vi forskjellige spillere i boxplay og power play, og det gjør at vi ikke sliter så mye på enkeltspillere som vi gjorde i fjor. I år har vi to “enheter” som har spilt veldig bra så langt, og med kamper annenhver dag så blir det mindre belastning, sier Sune – som også var fornøyd med dagens resultat.

Tradisjonen tro så skal du gi ditt terningkast – hva ender vi på i dag?

– Basert på resultatet, opptreden og målvakten vår, så ender jeg på en 5-er!

 

FLERE BILDER FRA KAMPEN

 

Og det må gutta – og vi – si oss fornøyde med. Vi håper også at de 1491 fremmøtte tilskuerne var fornøyd med resultatet! Nå kan det jo nevnes at gutta hadde to skudd i stang – ett ved Basse og ett ved Pageau, så det kunne fort vært flere mål for våre helter.

 

På søndag setter gutta kursen mot Lillehammer hvor det er duket for nok et toppoppgjør. Lillehammer satte Lørenskog på plass med solide 5-0 seier i Lørenskog Ishall, og inntok med det 3. plassen på tabellen.

 

 

Kommentarer

kommentarer