16 feb – SLUTTSPILLSHOCKEY

LØRENSKOG ISHALL: Det er ikke så mange gangene man har reist fra Lørenskog Ishall med alle poengene i lomma de siste årene, men med seieren i Askerhallen i siste kamp friskt i minne hadde både vi på tribunen – og gutta – tro på seier i dag. Ryan Hayes var tilbake fra skade, og Sune kunne bruke fire rekker i store deler av kampen. Men som forventet ble det en tøff kamp mot serietoeren som absolutt ikke hadde gitt opp håpet om å ta igjen Stavanger Oilers, og som var sulten på å revansjere tapet sist.

 

MÅLLØS FØRSTE PERIODE

Lørenskog var det førende laget i første periode, men gutta jobbet godt i forsvar og Nicklas Dahlberg viste seg frem som sikkerheten selv! Vi pådro oss to utvisninger, mens hjemmelaget fikk en 2+10 for “checking from behind”, men ingen av lagene greide altså å utnytte overtallsspillet. Skuddstatistikken endte 10-6 i favør Lørenskog.

 

EFFEKTIVE I OVERTALL

Noe av det som trenerduoen på forhånd mente var nøkkelen til å kunne slå Lørenskog i dag, var å være fysiske og spille tøft. Og selv om det ikke gikk helt etter planen i første periode, så ble det jobbet hardt og effektivt i andre periode. Det førte til at Lørenskogs gode individualister gikk sure, og pådro seg etterhvert unødvendige utvisninger. Det greide gutta å utnytt til fulle i midtperioden, og etter å ha ridd av to utvisninger i starten av perioden, viste gutta godt spill i Power Play etter drøye 13 minutter av perioden. Berglund passet til Medby som fant Saponari, og Vinny banket inn vårt første mål for kvelden. Sixsmith mister igjen hodet og pådrar seg 2+10, og når så laget pådrar seg nok en 2-minutter, får vi muligheten til å spille 5 mot 3. Da er det Jonas Berglund som får æren av å være sistemann på pucken, assistert av Ryan Hayes og Oskar Nilsson, og Jonas er fornøyd at hans arbeide nå ser ut til også å gi poeng.

 

3V5A2483v1

Gutta jubler for scoring

 

“Jeg er en hardtarbeidende center – en typisk svensk to-veis center, vil jeg vel si. Selv om jeg ikke har fått så mange poeng hittil har jeg fått mye spilletid og tillit av Sune, spesielt i kampene etter jul, og poengene ser ut til å komme nå – og det er jo bra,” sier Jonas Berglund etter kampen. Han vil ikke snakke om at han kanskje skulle hatt mål også mot Vålerengen sist, etter at pucken tok på han før den gikk i mål.

“Jeg så vel det etter kampen at den gikk via meg, men det tenker jeg ikke mer på nå. Det viktigste er at laget vinner!”

 

3V5A2504v1

Det var til tider trangt i utvisningsboksen til Lørenskog.

 

SPENNENDE AVSLUTNING

3V5A2351v1

Ryan under oppvarmingen i dag

Hjemmelaget kom ut i 100 i tredje periode etter at Henrik Ødegaard fikk en 2-minutter like før siste pause. I overtall kunne Thoresen redusere for Lørenskog med bare ett sekund igjen av overtallet, og dermed gikk det mot en spennende avslutning av kampen. Men Nicklas holdt oss inne i kampen, sammen med hardtarbeidende medspillere som ga alt for å kunne ta hjem seieren. Da Lørenskog så tar ut keeperen et par minutter før slutt, er det Ryan Hayes som fra droppesirkelen i egen sone prikker inn pucken i det åpne målet. Og etter at Anders Bastiansen kunne øke til 4-1 bare fire sekunder før slutt, kunne gutta slippe jubelen løs etter en tøff arbeidsseier i Lørenskog Ishall. Selv sier Ryan at han absolutt prøvde å treffe målet.

“I den fasen av kampen er det først og fremst viktig å få pucken ut av egen sone, men jeg så at keeperen hadde gått og jeg har selvtillit nok til å gjøre et forsøk på å treffe målet”, sier Ryan, som sier han måtte ha en periode før han følte at han kom inn i kampen.

“I første periode gikk det litt tregt for meg, for det er lenge siden jeg har spilt – og selv om jeg har fått trent på is den siste uken, så er kamp noe helt annet. Og det er morsomt å slå Lørenskog i dag, for det er en bra test for laget vårt før sluttspillet tar til,” avslutter en smilende Ryan Hayes, som nå er oppe i 25 scoringer denne sesongen.

 

3V5A2402v1

Solid keeperspill fra Nicklas Dahlberg

 

EN HARDTKJEMPET SEIER

Kampen ble akkurat så tøff kamp som Marius Bjerke hadde sett for seg, og han er fornøyd både med resultatet – og at det ikke kokte over for gutta når det ble litt hett utpå isen.

“Det er så mange gode individualister som er så gode på det laget, og klarer vi å sette dem ut med fysisk spill så blir det til vår fordel,” sier assistenttreneren vår etter at tre poeng var i boks. “Det ble en god trening for gutta i denne typen kamp, at de ikke mister hodet når det koker. For dette er sluttspillshockey!”

“Nå har vi vunnet de to siste mot Lørenskog, og det er godt å ha med seg inn i sluttspillet. For selv om du sier at vi ikke har vunnet her på en stund, så ser vi mer på de fem kampene vi spiller mot dem denne sesongen. Nå har vi tatt de to siste kampene, men vi må bare fortsette å fokusere på hver eneste kamp som gjenstår – for nå blir det sluttspillshockey i alle kampene som kommer.”

 

BERGLUND VÅR BESTEMANN

Du liker deg i Lørenskog Ishall, Jonas Berglund?

“Jo, det har gått ganske bra her, og jeg synes laget spiller bra i dag. Og fansen kommer hit og støtter oss, så det er veldig bra!” sier Jonas, som kunne notere seg for en scoring og en assist i dag.

JonasBerglund

Vår bestemann mot Lørenskog

“Det merkes at det begynner å dra seg til før sluttspillet, og alle lagene er på tærne – for hvert eneste poeng teller for alle lagene når det er så jevnt på tabellen som det er nå”, sier Jonas.

Og nå har faren din meldt sin ankomst til sluttspillet?

“Ja, han har booket billett til 8. mars”, smiler Jonas, og sier at laget må holde fokus på de siste kampene.

“I dag hadde vi en god keeper i Nicklas, og spilte solid i power play. Med den kombinasjonen vinner vi kampen. Nå må vi sørge for å holde fokus på de neste kampene så vi kan klare topp-4 på tabellen, og få hjemmebanefordel i sluttspillet.”

Og det er god stemning i laget om dagen?

“Ja, men det synes jeg det har vært lenge!” avslutter en fornøyd Jonas Berglund.

 

SE HØYDEPUNKTENE FRA KAMPEN HER!

BILDER FRA KAMPEN

 

STORHAMAR NESTE

Og den første testen kommer allerede på søndag. I lagets tredje kamp denne uken møter vi Storhamar hjemme, og igjen håper Marius Bjerke at det kommer mange tilskuere og støtter laget på hjemmeis.

“Vi kan bare håpe på at det kommer mange i Askerhallen på søndag”, avslutter en smilende Bjerke før han forlater Lørenskog Ishall med alle poengene i bagen.

I snitt har vi hatt 1388 tilskuere på hjemmekampene, så kan vi håpe på nærmere 2.000 på søndag? Eller har folket tatt vinterferie? Det gjenstår å se – vi kan bare si at slik gutta spiller og kjemper om dagen, så er det god underholdning!

 

Publikum

Takk til alle Frisk-supportere som tok turen til Lørenskog Ishall for å støtte laget!

Kommentarer

kommentarer