19 des SMURFENE KOMMER

Torsdag er det endelig klart for kamp igjen i Askerhallen. Etter en litt turbulent uke hvor klubben blant annet valgte å ta farvel med hovedtrener Scott Hillman, skal gutta endelig ut i kamp igjen. Det er Sparta som først skal få smake på “Nye Frisk” med Janna bak roret, og det blir spennende å se hva ny-signeringen Hampus Gustafsson kan bidra med. Som beste poengplukker i Stjernen med sine 9 mål og 13 assister, kommer Hampus opp på en delt 3. plass på vår interne poengliga – men mer om det senere.

 

SMURFENE KOMMER – KOMMER DU?

Vi i Frisk Asker er selvsagt inneforstått med at de sportslige resultatene har betydning for klubbens appell blant publikum, og ønsker å gjøre vårt ytterste for å snu den trenden som vi nå ser. For de siste sesongene har utviklingen vært som følger når det gjelder gjennomsnittelig antall tilskuere på våre hjemmekamper:

2015/16:  1227 (23 kamper)

2016/17:  1374 (23 kamper)

2017/18:  1623 (22 kamper)

2018/19:  1422 (12 kamper)

Ut fra denne statistikken ser det ikke så helgalt ut, men trenden er dessverre nedadgående. I 5-4 seieren mot Lillehammer var det 1097 registrerte tilskuere innenfor dørene – og vi tipper at det antallet var noe redusert etter første periode var ferdigspilt på stillingen 0-4. I 3-0 seieren mot MS var det 1256 tilskuere, et skuffende antall med tanke på at det var årets viktigste kamp utenfor isen; Bamsekampen. I 4-0 seieren mot Ringerike kom det 1115 tilskuere som betyr et gjennomsnitt på 1156 i de tre siste hjemmekampene, altså 266 færre per kamp enn gjennomsnittet i år.

Kampen som trekker opp snittet i år er 3-1 seieren mot Stjernen (hvor vår nye mann, Hampus Gustafsson reduserte for Stjernen), da det kom 2426 tilskuere innenfor dørene. Hva var spesielt med denne kampen? Det var gratis inngang…..

33543172640_8fbac2a5ce_o

 

Så hvorfor denne “sutringen” fra oss? Det er selvsagt flere faktorer her. Én er selvsagt at klubben har behov for inntektene som publikum gir oss – men mye viktigere er støtten som gutta får fra tribunen. Jo flere tilskuere – jo bedre støtte – og med “tomme tribuner” er det naturlig nok ikke like lett å motivere seg. Gutta spiller tross alt for deg! Vi jobber kontinuerlig med å se på løsninger som kan bidra til å øke interessen, noe vi vil informere om så snart dette er klart, men vi tar gjerne i mot forslag fra våre tilhengere når det gjelder hva som dere ønsker (joda, vi vet at man gjerne skulle ha bare gratiskamper, men det går dessverre ikke).

I dag er det følgende “faste innslag” i Askerhallen: Kahoot-konkurranse i første pause og puck-kastekonkurranse i andre pause. I tillegg kan du tippe på sluttresultatet og stemme på vår beste spiller i løpet av kampen via vår Facebook-side.

Har du noen idéer eller ønsker for hva klubben kan gjøre for å trekke flere til Askerhallen? Nøl ikke med å sende oss en mail!

Så hva er det vi kan friste med ute på isen? La oss se nærmere på hvilke spillere vi har (du kan finne bilder etc av alle spillerne her).

 

BILLETT TIL TORSDAGENS KAMP KJØPER DU I FRISK APPEN

 

ÅRETS SPILLERSTALL

Vår førstekeeper har i år – som mange år før – vært Nicklas Dahlberg. 33-åringen med SHL-kamper for Skellefteå AIK og MODO Hockey, er inne i sin 7. sesong i klubben, og har aldri hatt dårligere redningsprosent enn 91% i løpet av de første seks sesongene. Nå har han dippet ned til 89,9%, men med styrking av forsvaret har vi tro på at denne blir kraftig forbedret. Andrekeeper er Ole Morten Furseth, 24-åringen fra Lørenskog som er inne i sin andre sesong i klubben. Ole Morten har vist solide takter, og kom blant annet inn for Nicklas i kampen mot Lillehammer, og ved å holde buret rent bidro han kraftig til tidenes snuoperasjon!

 

Så glad blir man når man setter inn utligningsmålet.

Dette håper vi å se mye av i kampene som kommer!

 

I forsvaret finner vi tre backer som alle er født i 1988; Henrik Ødegaard, Patrick Bovim og Sean McMonagle. Både Henrik og Patrick har fortid i Sparta, torsdagens motstander, mens Sean har italiensk statsborgerskap og flere landskamper for Italia. Felles for to av våre andre backer, Asker-gutten Nicolay Andresen og ny-signeringen fra Stockholm, Victor Björkung, er at de begge er født i 1993. “Unggutta” Christian Kåsastul og Max Krogdahl er født i 1997 og 1998, og allerede godt etablerte på A-laget. Max er dessverre ute med skade ytterligere flere uker (6-8 uker), men i mellomtiden er yngstemann i troppen, Kristoffer Thomassen (f 2000), tilbake fra U20-VM og klar til ny innsats (se etter nummer 5 på isen!).

20AndersBastiansen

Anders Bastiansen

Blant løperne våre finner vi fire spillere som har passert 30, og vi kommer selvsagt ikke unna nestoren i laget, kaptein Anders Bastiansen. I høst har han takket nei til videre spill på landslaget, og i en alder av 38 år kan han dermed konsentrere seg fullt og helt om spill for Frisk Asker. Så langt har “Basse” produsert 10 mål og 14 assister – så det bor fortsatt mye hockey i den gamle kroppen! En annen Senior med stor S er Petter Kristiansen – eller “P” – spilleren som er den spilleren i klubben som har spilt flest kampen gjennom tidene! Ett år eldre enn P er Cato Cocozza, Oslo-gutten som kom til Frisk som junior-spiller, og nå er inne i sin andre periode i klubben. I år har Cato fått selskap av en annen Oslo-gutt, Manglerud-gutten Mats Frøshaug. 30-åringen ble i sin tid draftet av Vancouver Canucks (i 2008), og har allerede markert seg med 11 mål og 8 assist denne sesongen.

En annen Oslo-gutt er Mikkel Seiergren Christiansen, 26-åringen som er bot-sjef i garderoben og sørger for at det er nok penger i kassa når gutta skal på tur etter endt sesong. På isen har han selskap av Asker-gutten Fredrik Lystad Jacobsen, som i likhet med Ødegaard og Bovim også har en mørk fortid i Sparta-drakt. En som er inne i sin 3. sesong i Frisk-drakten er Lillehammer-gutten Endre Medby. Han har 8 mål og 9 assister denne sesongen, men har hatt en liten mål-tørke de siste kampene med kun én scoring på syv kamper. Det har vi stor tro på at vil snu veldig snart! Både Cato og Mats har fortid i Lørenskog, og i tillegg til disse har vi en ekte Lørenskog-gutt på laget. 21 år gamle Sebastian Johansen kom til klubben foran denne sesongen, og tar vi ikke veldig feil så åpner også han målkonto i klubben om ikke alt for lenge. Se etter nummer 47 så skjønner du hvorfor.

En annen 21-åring er Viktor Granholm, Jutul-spilleren som kom til Frisk allerede i ung alder og som har markert seg i det siste med scoringer i annenhver kamp. Ett år yngre Magnus Geheb har 4 mål på kontoen (+4 assist), hvorav tre av dem har kommet mot Ringerike. I tillegg har vi hatt Sander Hurrød og Erik Beier Jensen, begge født 2000, innom, men disse er enn så lenge fast inventar på U21-laget vårt. (Og vi bør også nevne Marius Carho Hansen, 22-åringen som denne sesongen er lånt ut til Ringerike, og fikk bestemannsprisen i tirsdagens kamp mot MS.)

Blant “krydderet i julepølsa” finner vi våre tre utlendinger, 29 år gamle Kyle Bonis, 28 år gamle Garrett Thompson – og ny-signeringen, 27 år gamle Hampus Gustafsson fra Malmø. Kyle har produsert 26 poeng (12 mål og 14 assist) så langt denne sesongen, og er med det nummer 8 på listen i GET-ligaen. Både Garrett og Hampus har 22 poeng, og vi satser på at begge fortsetter med poengsankingen i kampene som kommer. Og ja, papirene er i orden, og  Hampus er spilleklar mot Sparta!

24HampusGustafsson

 

SPILLERE Å SE OPP FOR

Tradisjonen tro tar vi en rask titt på motstanderne våre, og som vanlig er det de beste poengplukkerne som får søkelyset på seg. Hos Sparta er det Canadieren Peter Quenneville som har vært beste poengplukker så langt. Han har 11 mål og 16 assister på samvittigheten, og er med det seks poeng foran nummer to på listen, Dylan Zink. Flest mål er det Tommy Raymond Kristiansen som har stått for med 15 nettkjenninger, og med totalt 20 poeng ligger han på delt tredjeplass sammen med Scott Terry Allen. Deretter følger svenske Martin Grönberg, og Manglerud-gutten Niklas Roest med 18 poeng.

Suverent flest utvisningsminutter har Tommy Kristiansen med 135, foran Didrik Nøkleby Svendsen med 38. Best +/- statistikk har Quenneville med +10, mens en gammel Frisk-kjenning, Andreas Klavestad, har -7 på 26 kamper.

I Sparta-målet finner vi enten svenske Samuel Ward (23 år), eller Spartas egenproduserte Jens Kristian Lillegrend. Lillegrend har best redningsprosent på 92,2% på 15 kamper, mens Ward har 91,5% på 17 kamper.

 

Basse jubler for 1-0 scoringen

Basse jubler for scoring mot Samuel Ward i Askerhallen

 

GODT TAK PÅ SPARTA

Ser vi på kampene som vi har spilt mot Sparta denne sesongen, så er det lystig lesning for vår del. Vi vant 4-0 borte i det første oppgjøret i Sparta Amfi, og fulgte opp med 6-3 seier hjemme i Askerhallen i oktober. 20. november endte det med nok en seier i Sparta Amfi, og etter blant annet to mål av Endre Medby og tre assister fra Garrett Thompson kunne vi reise hjem fra Sarpsborg med en 5-2 seier i bagasjen. Nå blir det spennende å se om gutta våre har benyttet pausen bra, og klarer å vinne nok et oppgjør mot særpingene. Sparta har allerede spilt en kamp etter pausen, og tok to poeng av tre mulige i 5-4 seieren hjemme mot Vålerengen tirsdag. Før det hadde Sjur Robert Nilsens mannskap to strake tap; 4-0 mot Lillehammer og 6-3 mot naboklubben Stjernen. Med to poeng på tirsdag klatret de forbi oss på tabellen, og selv om vi har en kamp mindre spilt enn dem er det viktig å ta alle tre poengene!

Vi satser derfor på at Jan André “Janna” Aasland (bildet under) fortsetter den gode statistikken mot Sparta – og håper virkelig at Asker-publikummet viser sin støtte fra tribunen både til Janna og til resten av laget! Vi sees i Askerhallen torsdag senest klokken 18.30 – da begynner festen på isen!

Janna

 

 

Kommentarer

kommentarer