16 sep EN SOLID FURSETH KUNNE IKKE FORHINDRE TAP

I minuttene før kampstart ble det klart at vår førstekeeper, Nicklas Dahlberg, ikke ville kunne spille dagens kamp på grunn av skade, og dermed var det duket for debut i årets serie for Ole Morten Furseth. Med både U21 og U18-laget i USA, måtte man til Oldboys-laget for å finne ny reserve-keeper. Inn kom nummer 30, Vidar Wold, som med det satte klubbrekord for antall sesonger i klubben! Ny rekord lyder på 17 sesonger – for vi regner med at dette vil bli offisielt godkjent.

Vidar Wold kom inn som reservekeeper - og med det fikk han sin 17. sesong i Frisk-drakten!

Vidar Wold kom inn som reservekeeper – og med det fikk han sin 17. sesong i Frisk-drakten!

At Dahlberg ble skadet, kunne fort skapt uro blant spillerne, men Scott Hillman mente at det ikke hadde noe å si for utfallet.

– Det kunne skapt en vanskelig situasjon, men spillerne reagerte bra – og ikke minst Ole Morten som gjorde en utmerket jobb i mål. Vi kan definitivt ikke klandre han for de to målene.

For til tross for solid keeperspill fra Furseths side, ble det altså en nedtur mot “laget som vi elsker å slå”. Vi produserte mange gode sjanser i første periode, og burde satt både tre og fire av de store sjansene vi fikk. Men Søberg var i det umulige hjørnet, og også han vartet opp med solide redninger. Første periode endte målløs, men det skulle ta akkurat ett minutt av midtperioden før backen Christian Kåsastul satte inn ledermålet. Han drar seg fri på venstrekanten, og legger den elegant mellom beina på gjestenes keeper.

Det gikk imidlertid tyngre og tyngre utover kampen, og ingen av lagene kom til så mange kvalifiserte avslutninger i midtperioden. Kyle Bonis kom alene med Søberg, men greide ikke å overliste VIF-keeperen. Vi slet med å komme oss ut av egen sone, og til slutt var det gjestenes Andreas Stene som utlignet til 1-1. Da var det spilt bare 2.13 av tredje periode, og målet mener Scott at vi burde klart å avverget.

– På deres første mål så hadde vi en spiller som sto nærme han som scoret, men som ikke var klar over at han sto bak han. Vi så det fra benken, og burde definitivt skreket og gjort han oppmerksom på det. Så det var en misset “en mot en”-dekning dessverre.

– Det andre målet kom på grunn av at vi ikke spilte som vi hadde avtalt, og det ble dessverre gjort store feil som jeg håper vi lærer av og vokser på, sier Scott Hillman.

– Vi genererte nok sjanser til å vinne denne kampen i første periode hvor både Bonis og Thompson hadde store sjanser, men ble slitne ut over kampen. Kan vel si at vi savnet de to veteran forwardene våre som er ute, for i dag hadde det vært en fordel å kunnet rotere på flere spillere.

Kyle Bonis greide ikke å overliste Søberg

Kyle Bonis greide ikke å overliste Søberg

 

– SURESTE KAMPEN Å TAPE

Ole Morten Furseth var misfornøyd med å tape kampen, men måtte si seg fornøyd med egen innsats.

– Det kjentes bra ut, og fikk et varsel før oppvarminga om at det kunne være en mulighet for at jeg skulle stå i dag.

Var det noen mulighet for deg å ta noen av målene?

– Jeg kunne kanskje tatt dem, men de kommer til bra avslutninger og gode muligheter. Selv om det er den sureste kampen å tape, så kan vi ikke se helt svart på det. Det ble 1-2 og vi kunne satt flere pucker. Gutta kriger bra og dekker mange skudd i dag, legger oss bra i skuddlinja og tar opp skuddene som jeg ikke ser. Så det var bra å kunne slå tilbake etter den første treningskampen mot dem hvor jeg slapp inn for mange mål, sier Furseth, som regner med at gutta reiser seg til det neste oppgjøret hjemme i Askerhallen som er mot Storhamar neste søndag.

 

3V5A0140

 

Kommentarer

kommentarer