05 mar SOLID HJEMMESEIER

ASKERHALLEN: Det ble en solid hjemmeseier i Askerhallen i kveld, etter en kamp hvor gjestene ikke fikk produsert stort mot vår solide sisteskanse, Nicklas Dahlberg. For selv om Stavanger Oilers igjen prøvde seg på et fysisk spill, med etterslengere, slag og ufin oppførsel, så var det betryggende å se at kveldens dommerkvartett ikke lot seg lure, men tok det meste – noe 38 utvisningsminutter bekrefter.

 

KANONADE I FØRSTE PERIODE – MÅLSKRED I ANDRE

Sune bekreftet at det var fokus på at gutta ikke skulle bli med på det spillet Oilers har lagt opp til i de to første kampene, og ikke minst i DNB Arena, hvor våre gjorde nettopp det. Men mens Oilers røk på tre strake utvisninger tidlig i første periode, så fikk ikke gutta finsiktet skuddene sine helt, og på 17 avslutninger i første periode, var det ingen som fant veien forbi Holm i Stavanger-buret. Skuddstatistikken viste 17-4, og vi kan bekrefte at det var et solid overtak fra vår side – men altså uten at det ble noen uttelling på sjansene våre.

Men i andre periode skulle slusene åpne seg. Vi får muligheten i nok et overtall, og der hvor ingen så åpning over Holms venstre leggskinn, der fant Fredrik Lystad Jacobsen akkurat den plassen han behøvde!

– Han “jukser” litt og beveger seg ofte for tidlig over for å dekke motsatt kryss, så da prøvde jeg å finne åpningen, og den satt den, smiler “Lysse” etter kampslutt.

Oskar Nilsson

Oskar Nilsson jubler for 2-0

Da var det gått snaue tre minutter av midtperioden, og under to minutter senere var det Kung Oskar sin tur til å banke inn en puck bak en sjanseløs Henrik Holm. Og drøye seks minutter senere var det avslutning fra Oskar Nilsson som førte til en retur som Garry Nunn enkelt kunne sette i mål. Og når Lystad Jacobsen finner en helt umarkert Mikkel Christiansen foran mål etter 36.44, så var det hele stort sett avgjort. For selv om Oilers kom til noen flere avslutninger i tredje periode, så var det aldri sånn at pulsen steg merkbart blant de 1794 fremmøtte.

Garry Nunn

Endelig satt den for Garry Nunn

 

– SPILLER SKJORTA AV DEM

– I dag spilte vi skjorta av dem, sier en fornøyd Marius Bjerke.

– Det var en j**lig bra kamp av oss. Vi gjorde som vi ble enige om, for vi vet hvordan de spiller. De vet at de ikke kan spille oss ut, og da må de spille fysisk. Da gjelder det at vi ikke blir med på det spillet – som vi gjorde i Stavanger. Det var stort fokus på at vi må spille vårt spill, og selvsagt må vi stå opp  fysisk. Vi går bra på skøyter, og forechecker.

Mikkel feirer 4-0 foran hjemmefansen

Mikkel feirer 4-0 foran hjemmefansen

 

– Vi fikk en del power play, og det er jo et resultat av måten de spiller på. Det tok litt tid før målene kom, men det var en bra gjennomført kamp.

Også Sune var fornøyd med lagets innsats, og var fornøyd med at gutta ikke lot seg rive med.

– Jeg forstår ikke at Humphries bare fikk 2 minutter for å slå Granholm, og samtidig skjønner jeg ikke at dommerne ikke blåser med en gang når Kåsastul blir liggende skadet på isen, sier Sune.

Når det gjelder skaden til Kåsastul er det for tidlig å si noe om omfanget.

 

– EN STABIL MATCH MED LITT STANG UT

Etter en lekkerbisken av en scoring, var Fredrik Lystad Jacobsen godt fornøyd med resultatet i kveld.

_MG_1170– Det var en stabil match hvor vi hadde litt stang ut i første periode – og litt stang inn i andre, smiler Fredrik.

– Akkurat det vi trengte.

Hvordan ser du for deg fjerde kampen på onsdag?

– Det hadde vært deilig å ta den, for vi ønsker å bli ferdig så fort som mulig. Det er ikke så lett å vinne der borte, for det er en helt annerledes hockey som vi må spille der borte.

– Vi må holde hodet kaldt – og spille vår hockey, avslutter Fredrik.

 

KVELDENS MÅLSCORERE

1. periode
(Ingen mål)
2. periode
1-0 PP1 by 40 F. Jacobsen – Assist: 24 N. Pageau14 P. Wall
2-0 EQ by 5 O. Nilsson – Assist: 22 G. Nunn81 V. Saponari
3-0 PP1 by 22 G. Nunn – Assist: 5 O. Nilsson
4-0 EQ by 17 M. Christiansen – Assist: 40 F. Jacobsen26 P. Kristiansen
3. periode
(Ingen mål)

 

NY KAMP ONSDAG

På onsdag er det klart for kamp nummer fire i kvartfinaleserien, og da er det som nevnt bortekamp i DNB Arena som gjelder. Pucken droppes klokken 19.00, og for de av våre supportere som ikke tar turen til Rogaland, så kan kampen sees på TV2 Sumo.

Kommentarer

kommentarer