22 sep SOLID SEIER MOT SPARTA

I løpet av fjorårssesongen tapte vi ingen kamper mot Sparta, og etter seier på en litt dårlig dag på torsdag var det spenning knyttet til om gutta ville greie å opprettholde den gode vinnerrekka mot laget fra Sarpsborg.

 

PANGSTART

Allerede fra første dropp viste gutta at de var klare til kamp! Allerede etter 1.25 var det strekk i nylonen bak Sparta-keeper Lillegrend, og Viktor Granholm kunne åpne målkontoen i årets serie. Assist var ved Hampus Gustafsson, som i løpet av de tre første kampene har notert seg for to mål og to assist. Det skulle gå bare drøye to minutter før det igjen var jubel på Frisk-benken, og denne gangen var det Alex Lavoie som var sistemann på pucken. Det var Alex´ første GET-liga scoring, og assistene var det Bastiansen og Björkung som sto for. Gutta fortsatte å sette Sparta-forsvaret under press, og det skulle bli ett mål til i første periode. I Power Play passet Mats Frøshaug til Mikkel Christiansen, som fant Fredrik Lystad Jacobsen relativt umarkert i slottet, og dermed kunne Lysse åpne målkontoen langt tidligere i år enn i fjor! 3-0 på tavla etter de første 20 minuttene, og en skuddstatistikk som viste 13-8 gjorde at det var mange fornøyde tilskuere på tribunen.

Fredrik Lystad Jacobsen legger på til 3-0. Foto: FINN ERIKSEN

Fredrik Lystad Jacobsen legger på til 3-0. Foto: FINN ERIKSEN

 

Om første periode var en veldig bra periode fra våre, så ble det ikke slakket på gassen i andre. Sparta ble fullstendig overkjørt til tider, men i motsetning til første periode så ville ikke pucken i mål. Ikke før mannen med litt over 300 kamper i Frisk-drakten bestemte seg for ikke å gi opp, og presset pucken i mål under nevnte Lillegrend.

– Jeg var irritert på meg selv over at jeg ikke satte den på direkten, så jeg bestemte meg for at “den skal inn”, sier Mikael Dokken etter kampslutt.

Med bare 58 sekunder igjen av perioden var det godt å se at dommerne ikke fant noe galt med scoringen, og 4-0 etter to perioder som må tåle karakteristikken “årsbeste”. I løpet av de siste 20 minuttene slapp nok gutta litt for mye av på gassen, og slapp seg tilstrekkelig ned til at Sparta kom inn i kampen. Det måtte et overtallsspill til for at de skulle greie å overliste Nicklas Dahlberg, men nærmere enn 4-1 kom ikke smurfene fra Østfold. Janna var fornøyd, men hadde helst sett at den siste perioden hadde vært like bra som den første.

Magnus Geheb med solid kamp mot Sparta. FOTO: GEIR ARNESEN

Magnus Geheb med solid kamp mot Sparta. FOTO: GEIR ARNESEN

 

FORNØYD JANNA

Årsbeste av gutta?

– De to første periodene vil jeg si var årsbeste. Da har vi bra trøkk i skøytegåinga, vi setter press, skaper mye offensivt, snur spillet hurtig og er effektive. Så de synes jeg var årsbeste, sier Janna etter at seiersrekken mot Sparta var forlenget med ytterligere én kamp.

– Vi blir nok litt komfortable i tredje periode – vi gjør ikke noen dårlig periode, men spiller de litt mer ut enn å fortsette med samme trykket, og det er nok naturlig når vi leder 4-0. Men det er mye positivt fra i dag som vi skal ta med oss til Lillehammer på tirsdag.

3V5A8563

Mikael Dokken truer inn 4-0 scoringen. FOTO: Finn Eriksen

 

Hva var beskjeden du ga etter MS-kampen?

– Vi hadde en liten prat på treningen etter Manglerud-kampen, og la den kampen bak oss. Vi var fornøyd med å ta med oss tre poeng derfra, og så måtte vi gå videre. Enkelte ting ble tatt med videre, men vi tror det var litt tilfeldigheter med banestørrelse og så videre som spiller litt inn.

Du har fire forskjellige målscorere i dag, og det viser vel også en styrke i laget?

– Ja, det er veldig gledelig at vi har fire forskjellige målscorere fra i utgangspunktet tre forskjellige rekker. Det trenger vi er godt å ta med seg videre i sesongen.

Og nok en gang en solid sisteskanse med Nicklas Dahlberg.

– Veldig solid – man er trygg på Dahlberg. Vi begynner å bli trygge på eget forsvarsarbeid, noe som hjelper Dahlberg også. Vi har sluppet inn to mål på tre kamper, det skal vi være fornøyd med, men vi må være på tå hev og gjøre et godt forsvarsarbeid videre, avslutter Janna.

 

– DET VAR EKSTREMT DEILIG

Før kampstart fikk Mikael Dokken fat for 300 kamper i Frisk-drakten. Etter at han debuterte i 2009/10-sesongen forlot han klubben til fordel for Lørenskog, og etter to sesonger på Romerike tilbrakte han to år på Hamar i Storhamar-drakt. Nå er han tilbake i riktig drakt, og kunne i kveld åpne også sin målkonto.

3V5A8418– Det var ekstremt deilig. Jeg ble irritert på meg selv for at jeg ikke skyter på direkten, og så så jeg et hull der som jeg bare bestemte meg for at der skulle den inn. Jeg tror den gikk rett inn, smiler Dokken, som sier at han føler at han har glidd rett inn i spillergruppen etter returen til klubben.

– Jeg føler at jeg har kommet bra inn i gruppa, det er jo samme gamle som sist jeg var her. Det er ti år siden jeg debuterte her, så nå begynner jeg vel å bli gammel, sier Mikael. Han er enig i at det var to gode perioder som ble etterfulgt av en ikke fullt så bra tredjeperiode.

– Jeg synes vi gjør en veldig god kamp i to perioder, men blir litt slurvete i tredje periode. Vi kunne holdt intensiteten bedre oppe i tredje for ikke å gi dem initiativet i tredje, men absolutt fornøyd med tre seire av tre mulige – kan ikke forlange mer enn det. Generelt var vi mye bedre enn dem, og fortsetter vi sånn kan det bli bra fremover.

 

 

Kommentarer

kommentarer