22 feb SPRAKK DE BLÅ BOBLENE

ASKERHALLEN: I kveld skulle vi ut i kamp mot Sparta som ligger plassen under oss på tabellen. Særpingane har gitt våre gutter kamp denne sesongen, men vi har gått seirende ut av alle møtene.

 

God start for våre

Kampen startet med mye god hockey, høy temperatur og en tomålsledelse etter første periode.

Petter Kristiansen scoret første målet etter 07:36 da pucken ble liggende fri etter skudd på kloss hold fra Viktor Björkung. Videre så det ut til at våre gutter hadde god kontroll, og neste mål kommer også på en retur. Thompson skyter og Kyle Bonis setter enkelt inn 2-0 når det gjenstår nesten tre minutter av første periode. Det er en lettet stemning i Askerhallen når gutta går i garderoben, og publikum i Askerhallen forventet nok mer festhockey etter pausen. Det startet veldig bra halvannet minutt ut i andre periode da Viktor Granholm scorer i powerplay etter en herlig tversoverpasning fra Kyle Bonis. Det var duket for festhockey i Askerhallen, men det skulle vise seg at en tremålsledelse ikke skulle være så sikkert. Fem minutter har gått av andre periode da Peter Quenneville går bak mål og sender pucken til Niklas Roest som finner den ledige plassen i krysset bak Dahlberg. Syv minutter senere går Sander Thoresen litt for enkelt gjennom på egenhånd og reduserer til 3-2.

IMG_5529

To baklengs på 10 sekunder

Tolv minutter er spilt når Frøshaug må sette seg i utvisningsboksen etter en slashing. Dette utnytter østfoldingene bra og Andreas Klavestad utligner til 3-3 etter et slagskudd fra blå. Det er en trykket stemning i Askerhallen og vi ser ut til å ha mistet momentet vi hadde i første periode. 10 sekunder senere er det Sander Thoresen som setter sitt andre mål for dagen etter pass fra Knold. Det ser stygt ut for våre gutter. Etter en timeout, og et powerplay vi ikke klarte å utnytte er det Michael Seiergren Christiansen som elegant setter inn pucken og utligner til 4-4 – et meget viktig mål som vi nok tror var med på å snu kampen – igjen!

4-4 blir pauseresultatet i en kamp hvor temperaturen stiger merkbart på isen.

 IMG_5724

Overkjøring

Pausen gjorde tydeligvis godt for våre gutter for i tredje periode var vi tilbake i samme spor som i første periode. En periode som skulle preges av mange utvisningsminutter. Og mål.

Gjestene forsøkte seg med for mange spillere på isen og ble straffet med en tominutter. Dette vet Hampus Gustafsson å utnytte med en coast to coast og vi er endelig i føringen igjen (5-4) etter at han sikkert plasserer pucken bak Ward. Spartas Sander Thoresen og våre egen Mikkel Christiansen pådrar seg begge 2+2, og minuttet senere får Spartas kaptein Niklas Roest marsjordre fra dagens dommere etter en stygg takling mot hodet på Christian Kåsastul. I de påfølgende 5 minuttene i spill 5 mot 4 setter Kyle Bonis sitt andre for kvelden, og gutta ga seg ikke med det! Sparta pådrar seg to tette utvisninger, og først banker Bastiansen inn 7-4, før Petter Kristiansen setter sitt andre for kvelden – og Hampus Gustafsson ville ikke være dårligere, og fastsetter sluttresultatet til 9-4!

IMG_5665

Ble for komfortable

Vi spurte Kyle Bonis, som til tross for sine to mål og en assist ikke fikk bestemannsprisen, hva var det som skjedde i andre periode?

– Det var en “rollercoaster” av en kamp. Vi ledet med tre mål, og falt vel ned et par hakk. Og spillerne i GET-ligaen er for gode til at vi kan tillate oss å slippe oss ned på den måten. Vi ble rett og slett for komfortable!

To fine mål og en assist, og ikke minst pasningen til Granholm var av høy klasse!

– Det er faktisk noe vi har trent på, så det er deilig når det sitter. Jeg tror ikke jeg har spilt med noen som skyter så bra som Viktor Granholm – det er bare å gi han pucken, så skyter bare han så bra!

Det ble gjort en del endringer på rekkene. Hadde det betydning for deg, eller er det samme hvem du spiller med?

– Å få spille med G (Garret Thompson) og Basse (Anders Bastiansen) er veldig bra, for de gjør en så fantastisk jobb og gir meg større plass. Basse jobber så bra foran keeperen, så det gjør jobben min enklere, sier Kyle Bonis.

IMG_5618

– Må bli jevnere

Hovedtrener Aasland sier seg enig med Bonis.

– Vi ble alt for komfortable. De seks minuttene som vi slapp inn fire mål på kan vi ikke ha. Vi må stabilisere oss og bli jevnere. Veldig viktig at vi fikk 4-4 målet av Mikkel rett før pausen.

Og hva ble sagt i time-outen dere tok?

– Vidar sa til gutta at vi måtte tilbake til basic. Gjøre de enkle tingene og det vi ble enige om. Og det responderte gutta veldig bra på, synes jeg.

Ikke dårlig å score fem mål i en periode?

– Nei, vi er gode til å score mål, men vi må stramme opp det defensive – der har vi litt å jobbe med, avslutter Janna.

 

Alt i alt en solid seier mot et Sparta-lag som vi altså ikke har tapt for denne sesongen. Nå venter Storhamar på søndag, og da gjelder det å stramme inn det defensive – så tar vi tre nye poeng!

IMG_5662

IMG_5507IMG_5625

Kommentarer

kommentarer