13 sep STERK BORTESEIER

KRISTINS HALL: Forrige sesong var Kristins Hall et mareritt for våre menn, men i kveldens kamp smalt det fem pucker i hjemmelagets bur, mens det bare kom to bak Nicklas Dahlberg. Med det kan vi trygt si at gutta revansjerte seg for den forsmedelige serieåpningen mot Ringerike sist lørdag – og kan nå begynne å se opp og frem!

Tekst: Finn Eriksen / Foto: Arild Åssveen – MaxiPrint

 

JEVNT – MEN MER EFFEKTIV

Det ble en jevn førsteperiode, men mens Nicklas tok det som Lillehammer hadde å by på, så greide først evigunge Petter Kristiansen å sette inn returen fra Basse junior, etter at han ble lekkert fremspilt av Mikkel Christiansen. Deretter var det Garreth Thompson som elegant satte inn 0-2 uten assist.

Andre periode var bare 8 sekunder gammel da Kyle Bonis kunne sette inn 0-3 (assist Sean McMonagle og Nicolay Andresen), og drøye seks minutter senere var rollene byttet da McMonagle scoret etter assist fra Bonis i spill fire mot fire. Lillehammer skapte spenning i kampen da de scoret med bare ett sekund igjen av midtperioden ved Justin Hickman. Samme mann var frempå snaue syv sekunder inn i siste periode, men da Lillehammer tok ut keeper mens Nicolay Andresen satt utvist kunne kaptein Bastiansen fastsette sluttresultatet til 2-5.

Dermed brøt vi seiersrekken til Lillehammer hjemme i Kristins Hall, og selv om det ikke var 100% det vi så fra laget i dag, så var det en klar forbedring fra sist – og en absolutt godkjent bortekamp!

Foto: Arild Åssveen / MaxiPrint

Foto: Arild Åssveen / MaxiPrint

 

– FORNØYD MED TRE POENG BORTE

Det er en fornøyd Scott Hillman som etter kampslutt kan fastslå at vi har vunnet i Kristins Hall – noe vi altså ikke greide i løpet av fjorårssesongen.

– Ja, jeg har hørt at det ikke ble seier her i fjor, sier Scott, og skryter av gutta som han synes gjennomførte en bra bortekamp.

– Det var en jevn kamp, men vi gjorde en bedre jobb og utnyttet våre sjanser. Det kunne gått begge veier i dag, og jeg synes selv at det hadde vært en mer fortjent seier på lørdag hvor vi hadde dobbelt så mange skudd som Ringerike. Men sånn er hockey, sier Scott.

Det er flere som får godkjent av sjefen i kveld. Han roser forarbeidet som Mikkel gjorde da han spilte frem Sebastian Johansen, og hvor Petter altså satte inn 0-1 målet på retur. Han er også fornøyd med jobben Garreth Thompson gjorde på 0-2, hvor han gikk over det meste av isen med en Lillehammer-spiller på ryggen, og at Bonis fikk brukt farten sin på 0-3 målet. I tillegg er han veldig glad for at Nicklas “bounced back” fra en heller middels innsats sist.

– Nicklas spilte veldig bra i dag, og reddet oss fra flere baklengs i kveld. De kom ut hardt i tredje periode, og da de gikk opp til 2-4 så gjorde Nicklas flere gode redninger etterpå og gjorde at vi kunne reise hjem med tre poeng.

– Laget fortsetter å lære, og vi så forbedringer fra sist kamp. Unggutta spilte bra i dag, og vi ser frem til kampen på søndag, avslutter vår hovedtrener.

LI1C1956

 

DE GAMLE ER ELDST

En som var med og tape tre bortekamper i fjor, var målscorer Petter Kristiansen. Spilleren med flest kamper i Frisk drakten fikk æren av å putte inn returen fra Sebastian Johansen (Basse jr).

– Det er vel et av de enklere målene jeg har scoret, sier P, men innrømmer samtidig at, “joda, det gjelder jo å være på riktig plass også”.

– Det var veldig bra “back-checking” (defensiv jobbing) av Mikkel som passet til Seb, som nesten greide å finte ut keeper, sier P, og skryter av ungguttens jobbing i kveld. Samtidig sier han at laget slapp til for mange 1 mot 2, og 2 mot 3, og roser Nicklas for en veldig god jobb i mål.

– Nicklas spilte veldig bra i kveld, og reddet oss flere ganger.

Foto: Arild Åssveen / MaxiPrint

Foto: Arild Åssveen / MaxiPrint

Petter synes som Scott at laget begynner å bli bedre på å spille på den nye måten som Scott har innført.

– Det er en mer krevende måte å spille på, men det går bedre og bedre for hver kamp, synes jeg.

Og selv om Lillehammer fikk tenning da de reduserte til 1-4 sekundet før andre pause, så mente Petter at vi hadde grei kontroll.

– Jeg synes vi hadde grei kontroll utover i siste perioden, men selvsagt ble det litt spenning da de reduserte til 2-4.

Til tross for at vi pådro oss 16 utvisningsminutter mot Lillehammers 8, så synes P at det var en bra jobb fra kveldens dommerkvartett.

– Det var ikke noen utvisninger som jeg i farten kan si at var feil, så i kveld synes jeg dommerne gjorde en grei jobb.

Petter må gi fra seg gullhjelmen til Bonis, som nå står med to mål og en assist mot Petters ene mål og to assist. Men akkurat dét synes P er greit.

– Det gjør meg ikke noe. Jeg synes det er bedre at en av dem som skal produsere for oss får den, sier P med et smil.

Vi gratulerer hele laget med tre poeng, og ønsker dem riktig god tur hjem til Asker!

Kommentarer

kommentarer