24 feb – STJERNEN KJEMPER FOR LIVET

ASKERHALLEN: Det var kanskje mange som trodde at de skulle bli “a walk in the park” mot bunnlaget Stjernen i dag, men vi møtte et Stjernen-lag som kjemper med ryggen mot veggen og som må vinne de to siste kampene for å kunne greie den siste sluttspillsplassen. Vi for vår del hadde kun en teoretisk sjanse til å ta 3. plassen på tabellen, og det forutsatte at Lillehammer taper begge sine to siste kamper (mot Sparta og Storhamar). Tidligere møter i Askerhallen denne sesongen hadde endt med to solide Frisk-seire (6-1 og 5-1), så det var ikke tvil om at forventningene om seier var på sin plass selv om de har vunnet begge oppgjørene i Stjernehallen.

STOKKET OM PÅ REKKENE

Før kampstart annonserte Sune en liten omrokkering på rekkene. Vinny gikk inn på rekke sammen med TJ og Garry, mens Basse ble gjenforenet med Lystad Jacobsen og Medby. Oskar Nilsson var fortsatt ute med skade, men inn var både Christian Kåsastul (ny fra Vita Hästen) og Viktor Granholm (tilbake fra skade) kommet. Det var gjestene Stjernen som startet best, og var svært nære å ta ledelsen etter noe nonsjalant forsvarsspill av våre gutter. Men etter drøye fem minutter viste den nykomponerte nord-amerikanske rekken at de kunne fungere godt sammen. Saponari tramper inn i sonen, passer til Garry Nunn som med et lekkert pass finner TJ Foster foran mål – og TJ kan enkelt sette inn 1-0.

_MG_0535

Christian Kåsastul ble ønsket velkommen tilbake i Frisk-drakten

Men gutta våre pådrar seg den ene utvisningen etter den andre, og må finne seg i å spille undertall i totalt 14 minutter mot Stjernens seks minutter. Det finner Sune “litt” merkelig, men utvisningen som kom da Stjernen utlignet var soleklar – “too many men on ice”. Stjernens gullhjelm, Niklas Bröms, kunne sette inn sin 11. scoring for sesongen, og snaue 10 minutter senere kunne Joakim Sundelius tangere Bröms da også han scoret sitt 11. for sesongen. Dermed måtte gutta våre jage hele 3. periode, og da det gjensto 3.22 av den siste perioden var det igjen Nunn og Saponari som var frempå, og også Alex Wall fikk assist på Garrys 24. mål for sesongen.

SUDDEN – OG STRAFFER

I sudden pådrar vi oss nok en utvisning for “too many men on ice”, og det er betryggende å se at gutta spiller utmerket box-play også i 3 mot 4. Det ble ingen avgjørende scoring i sudden, og dermed måtte det straffer til for å avgjøre kampen. Der var det Stjernens Mikael Resberg Mikalsen som fikk æren av å sette den avgjørende straffen, og dermed to poeng til Stjernen som med det er to poeng bak Lørenskog i kampen om den viktige 8. plassen.

Lillehammer måtte se seg slått av Sparta etter sudden, men tok med seg det viktige ene poenget som gjorde at de kunne sikre 3. plassen på tabellen. Lørenskog knuste Stavanger hele 5-2 hjemme, og er med det to poeng foran Stjernen. Stjernen får besøk av MS hjemme i Stjernehallen, mens Lørenskog skal til Furuset Forum på tirsdag.

Vanskelig å overliste Tommy Johansen i Stjernen-buret i dag. Han ble også kåret til Stjernens bestemann.

Vanskelig å overliste Tommy Johansen i Stjernen-buret i dag. Han ble også kåret til Stjernens bestemann, og endte med en redningsprosent på 94.9% i kveld.

– HELT OK KAMP FOR VÅR DEL

Etter kampen var det ingen slagen Sune Bergman vi møtte.

– Nei, det var en helt okei kamp fra vår del. Vi skulle gjort flere mål på sjansene våre, pluss at vi fikk spille mye i boxplay. Våre 12 minutter i boxplay, mot 4 minutter i power play synes jeg er litt merkelig i en sånn kamp som dette, sier Sune etter kampslutt.

– Stjernen fikk en utvisning på grunn av for mange spillere på isen, og det betyr at de bare gjorde èn forseelse i løpet av 3×20 minutter. Litt rart, synes Sune Bergman, og det er ikke svensk “rart” han mener……

TJ setter inn 1-0

– Ute på isen synes jeg det var helt okei for vår del. Vi prøvde en del nye formasjoner, og rekken med nord-amerikanerne fungerte jo bra – de scoret jo begge målene, så det er bra.

– Det viktigste målet var å sikre at vi skulle få hjemmebanefordelen, og det har vi klart. Nå gjenstår bare èn kamp, og det er borte mot Kongsvinger. Så begynner det. Om det blir Stavanger eller Vålerenga er det samme for vår del, jeg tror vi kan vinne over begge lagene.

Tobias hadde tatt turen helt fra Bergen, og fikk møte noen av sine helter etter kampen. Her sammen med Magnus Geheb.

Tobias hadde tatt turen helt fra Bergen, og fikk møte noen av sine helter etter kampen. Her sammen med Magnus Geheb. Tobias hadde bursdag sist mandag, og fikk sitte i SpareBank 1 Østlandet sin blå sofa under dagens kamp.