06 jan STORSPILTE MOT STJERNEN

ASKERHALLEN: Etter en god kamp mot Stavanger, var det håp om at gutta skulle følge opp mot Stjernen i kveld. Gjestene fra Fredrikstad gikk på et brak-tap mot Vålerengen (0-9), og det burde være en grei skuring for våre gutter som ser ut til å ha funnet tilbake til det spillet vi forventet.

 

VICTOR-SHOW

Da vi signerte Victor Björkung ble det sagt at det var en offensiv back vi hadde fått. Han viste allerede mot MS at han vet hvor målet står da han puttet to mål, men i kveld skulle han putte hele tre mål bak Stjernens keepere og kunne dermed notere seg for sitt første hat-trick som seniorspiller. Første satt allerede etter 1.46, og kom i Power Play. Victor tok pucken med fra egen sone, og etter coast-to-coast kunne han elegant sette pucken i krysset bak Stjernen-keeper Berg. Assist var ved Sebastian Johansen og Endre Medby.

En annen som også ønsket å markere seg i kveld, var Hampus Gustafsson. Svensken kom fra nettopp Stjernen, og har så langt notert seg for fem assister i Frisk-drakten. I kveld skulle det første målet komme, og også det skulle komme i overtall. Assistert av Kyle Bonis og Sean McMonagle kunne Hampus banke inn 2-0 målet, og til pause kunne vi gå med en velfortjent ledelse (skuddstatistikk 9-4).

I andre periode skulle ketchup-effekten komme. Først ut er Garrett Thompson som assistert av Endre Medby og Victor Björkung øker til 3-0 på et knallskudd, og halvannet minutt senere er Victor igjen frempå og øker til 4-0. Stjernen bytter keeper, men det lar ikke herr Thompson bli påvirket av. På retur fra skudd fra Anders Bastiansen øker han til 5-0 med sitt andre mål for kvelden, og selv om Stjernen fikk et trøstemål drøye minuttet senere var det aldri tvil om hvor seieren skulle havne.

Drøye minuttet før periodeslutt er det klart for mer Victor-show, og etter å ha kjempet til seg pucken på offensiv blå får han etterhvert også kjempet pucken over Stjernens mållinje. Dermed vinner vi perioden 4-1, og skuddstatistikken 14-7.

I tredje periode fikk unggutta Morten Hodt og Markus Solberg prøve seg, og Hodt var bare centimetre fra å score i sin første kamp for sesongen. Periodens eneste scoring var det kaptein Bastiansen som sto for, og han fastsatte dermed sluttresultatet til 7-1.

_MG_4987

 

OMSKOLERT FRA LØPER

Det ble altså tre mål på vår svenske back, men utføringen av et par av målene tydet på at han ikke har vært back hele livet.

– Nei, jeg ble omskolert til back da jeg var 14-15 år, sier Victor Björkung etter kampslutt.

IMG_3182

 

Det er vel ikke alle backene som hadde greid det du gjorde i dag?

– Det finnes nok mange som ville greid det, men jeg får utnytte min skøytegåing, gjøre det beste ut av det og skape sjanser.

Hvor lenge siden er det du scoret hat-trick?

– Det må vel være 10-11 år siden, da jeg fortsatt spilte forward. Så dette er mitt første som seniorspiller, bekrefter Victor.

Vi går fra en veldig bra kamp mot Stavanger – en kamp vi burde vunnet – til en motstander som tapte 9-0 i siste kamp. Hvordan lader man opp til en sånn kamp?

– Det er selvsagt at vi må ut og gjøre jobben, og sørge for at vi får med oss tre poeng. Vi må spille vår hockey, og det var nok underkant at vi fikk med oss bare ett poeng mot Stavanger. I dag spilte vi veldig bra hockey i 55 minutter – og da så det ut som Power Play til tider. Nå gjelder det bare å lade om til tirsdagens kamp – for det er en veldig viktig kamp for oss, understreker Victor, og viser da til bortekampen mot Lillehammer.

Kampen kommer nemlig tett for gutta om dagen, og to dager etter borteoppgjøret er det klart for naboduell med Ringerike som motstander. Det er på torsdag, og vi ønsker alle velkommen til kamp!

 

SE FLERE BILDER FRA KAMPEN HER!

Kommentarer

kommentarer