01 apr TAP I SUDDEN

Det ble spådd en jevn finaleserie av de fleste forståsegpåere, og allerede i den første finalen kunne man skjønne hvorfor. Som så mange ganger tidligere i denne sesongen, måtte det overtid til for å skille lagene.

Med Friskøyne kunne det ikke begynt bedre. Fredrik Lystad Jacobsen ga oss ledelsen 1-0 med 4:16 igjen av den første perioden. Lysse kom på et nydelig raid på venstre siden, og fikk presset pucken under Henrik Holm i Stavanger-buret, og vi kunne gå til pause med ledelse 1-0.

Andre periode var knappe 5 minutter gammel, da Ryan Hayes doblet ledelsen. Han fikk stå alene foran målet, og såvidt “vispet” pucken over linja. Dommerne måtte ta en ekstra titt, men tv-bildene levnet liten tvil om at pucken var over linja.

Stavanger reduserer med et meget godt slagsudd fra blålinja, og det blåses på mange måter nytt liv i kampen.

Så kommer det en noe omdiskutert situasjon. Frisk spiller pucken til icing, og tydelig slitne Frisk-spillere henger med huet. Sune Bergman ber om timeout for å hvile slitne hoder og kropper, men dommerne velger å ignorere denne forespørselen fullstendig. Lite hjelper det at Basse er borte hos hoveddommer for å påpeke dette, dommerne er steile i sin sak. Som en følge av dette, utlikner Stavanger til 2-2, og en tydelig irrtert trener gir uttrykk for dette.

Nicklas Dahlberg 4

Dahlberg ut med skade

DAHLBERG UT MED SKADE

Nicklas Dahlberg var en viktig brikke for å holde Frisk inne i kampen når det blåste som mest. Dessverre får Nicklas en Stavangerspiller over seg, og må forlate isen i store smerter. Og til stor irritasjon for hovedpersonen selv. Kenneth Helgesson må ta over i Frisk-buret.

I tredje periode tar for første gang i kampen Stavanger ledelsen. Eric Nystrom er målscorer, og mange tenker nok at dett var dett. Men vår debutant Nick Pageau ville det så definitivt annerledes. Etter 6 måneders skadeavbrekk viser Nick noen fantastiske dragninger som avsluttes med et håndleddsskudd i vinkelen. 3-3, og oppgjøret går til sudden death.

Dessverre for oss, så scorer Dan Kissel etter bare 39 sekunder av overtiden, og fastsetter sluttresultatet til 4-3.

Sune Bergman er etter kampen på ingen måte noen slagen mann.

– Jeg syns vi gjør en bra match, selv om Stavanger flere ganger trykker oss tilbake på banen. Da spesielt på slutten av andre periode, når de gjør 2 mål. Vi var slitne, og forsøkte å ta en timeout. Og Stavanger scorer vel tre av målene rett etter icing. Og tapt dropp.

Hva med skaden til Dahlberg?

– Det er for tidlig å si noe om. Vi vet mer etter undersøkelser i morgen. Nå skal vi hjem i morgen tidlig, og trene en økt i Askerhallen, så kjører vi normalt inn mot kampen på mandag.

Er det noen som du syns står frem i dag?

– Næææ, jeg syns alle gjør en god innsats.

Ikke engang Nick Pageau som sesongdebuterer med scoring i finalen?

– Jo, det er klart. Men det er tydelig han mangler en del kamptrening. Han har vel ikke spilt en obligatorisk kamp på et år. Så var det moro at unggutten Magnus Geheb fikk bestemannsprisen.

Målene kan du se her

Kommentarer

kommentarer