04 jan TAPTE TOPPOPPGJØRET

ASKERHALLEN: Foran kveldens toppoppgjør sa Sune at han synes det skulle bli kult å spille fem kamper på ti dager – men etter kveldens nedtur mot Sparta var det alt annet enn kult Bergman tenkte på da vi møtte han i garderoben etter kampslutt.

– Det var “bottennapp”. Vi ble nedkjempet over hele banen av et lag som er svekket av skader. Jeg er skuffet, ja, veldig skuffet over at vi spiller så dårlig i en så viktig kamp, sier Sune.

HAT-TRICK PÅ OSTERBERG

Det var et på papiret redusert Sparta som kom til Askerhallen, og som hadde 7-8 spillere ute med skade. Men allerede fra første dropp var det gjestene fra

Kyle Osterburg

Kyle Osterberg

Sarpsborg som satte press på oss, og med høyt press i vår sone fremtvang de både feilpass og etter hvert utvisninger på oss. Vi pådrar oss fire utvisninger i løpet av første periode, men det er i spill fem mot fem at målet kom. Kyle Osterberg, som ikke spilte romjulskampene for Sparta, var heit på grøten i dag, og vårt forsvar greide ikke å temme opp da han satte fart på jerna. Han scoret både 1-0, 3-3 og 4-5 målet, og hadde også assist på 2-2 målet. Sparta eide første periode, og det var noe “mot spillets gang” at vi kunne gå til pause på 1-1 etter at Cato Cocozza utlignet til 1-1 bare 41 sekunder før første periode var over. Skuddstatistikken viste 7-13, og Sune mente at det fort kunne vært både 0-2 og 0-3.

– Vi var ikke med i det hele tatt, og ga dem jo 2-3 pasninger hvor de kommer fri foran vårt mål. Vi spilte bra boxplay, men vi drar på oss utvisningene på grunn av at de var “rappere” enn oss. Hvis ikke det hadde vært bra kunne vi fort kommet under med både to og tre mål.

_MG_6351v1

En tankefull trenerduo måtte fastslå at gutta ble nedkjempet av Sparta i kveld.

SNUDDE I ANDRE PERIODE

I andre periode er det vi som får sjansen til å spille overtall, og to ganger klarer vi å overliste Spartas gode keeper, Jens Lillegrend. Først gir Mikkel Christiansen oss ledelsen 2-1, men Christoffer Karlsen utligner til 2-2 bare 30 sekunder senere. Like før halvspilt periode er det Endre Medby som prikker pucken helt i vinkelen, og

Endre Medby

Endre Medby

igjen er vi i ledelsen. Denne gangen tar det snaue syv minutter før nevnte Osterberg utligner, men da Anders Bastiansen gir oss ledelsen halvannet minutt før andre pause, så er det nok mange som håper at vi skal dra i land denne kampen. Vi vinner perioden 3-2, og skuddstatistikken 15-7.

VÅKNET FOR SENT

Men tredje periode ble en svak periode for vår del. Først utligner Tommy Kristiansen til 4-4 i power play da han setter pucken ved roten av Nicklas sin venstre stolpe, og da det gjenstår drøye 10 minutter er igjen Kyle Osterberg frempå og banker inn 4-5. Da ser det ut til at gutta endelig våkner, og i de to overtallsperiodene vi får muligheten til å spille, kommer vi til noen helt enorme sjanser – men pucken vil ikke i mål.

Dermed ender det med 4-5 tap i toppkampen som vi absolutt burde ha vunnet for ikke å tape for mye terreng på nettopp Sparta.

Dette var vel en kamp vi skulle ha vunnet?

Terningkast1– Skulle og skulle. Man kan jo tape på forskjellige måter. Man kan gjøre en bra match og likevel tape, men i dag gjør vi en dårlig kamp og taper fortjent. Så det jeg er mest skuffet over er at vi ikke kan være bedre i en så viktig kamp, sier Sune, og avslutter med å gi kampen et terningkast 1.

Neste kamp er borte mot MS på søndag, og da håper og tror vi at gutta igjen er ute etter å revansjere dette tapet!