01 apr TAR (IKKE) SAKEN TIL STRASBOURG

Vi må bare innrømme at dette var årets aprilsnarr – og ikke en realitet som enkelte kanskje trodde – og håper mange fikk seg en god latter.

Ønsker alle en fortsatt god påske!

 

Mobilbanner_paaske

 

* * * * * * * *

Etter at klubbens appell til NIHFs Appellutvalg ikke ble tatt til følge, har klubbens ledelse brukt påskeuken flittig for å se om det fantes muligheter for å ta saken videre. På Skjærtorsdag ble det klart at det finnes en åpning for å anke saken til Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg (MISTA), i følge artikkel 37, Folie Complète.

Vi i Frisk Asker er en klubb som ønsker at alle spillerne gir alt for klubben, og da skal det ikke stå på klubbens ledelse dersom man aner en mulighet for å vinne en sak!

 

NED FRA PÅSKEFJELLET

Dermed ble det en noe kortere påskeferie for daglig leder, Ole G Haug, som returnerte fra påskefjellet for å forberede anken til MISTA. Etter å ha konsultert med den franske advokaten Louis Francois Blague ved Norsk Senter for Menneskerettigheter (SMIL), kunne Ole G sette i gang arbeidet med å forberede fremleggelsen av saken. Sammen med Blagues kollega, Andrè Pouffer de Rire, vil ankesaken bli fremlagt i løpet av uken, men noen avgjørelse kan dessverre dra ut i tid. Det bekrefter Poule de Pâques, som er saksbehandler i MISTA.

– Det kan bli en tidkrevende sak, og ettersom spilleren som er hovedperson i saken er canadisk, vil det også føre til at saken kan trekke ut i tid. Alle dokumenter må oversettes til fransk, noe som også vil ta sin tid, sier de Pâques.

– Vi lar oss ikke stoppe av språkproblemer, sier Ole G Haug i en kommentar.

– Her har vi tatt i bruk blant annet Google Translate, og håper å ha ferdig dokumentene innen tidsfristen.

 

LoppemarkedSTOPP I FINALESPILLET

Som en konsekvens av at saken ankes videre til en høyere instans vil finalekampene mellom Storhamar og Lillehammer, som skulle startet 3. april, nå bli utsatt inntil dom i saken foreligger. Et plaster på såret vil bli tilbudt supporterne fra de to respektive klubbene, og det første vil være at loppemarkedet som skulle vært arrangert i Askerhallen nå vil bli flyttet til CC Amfi. Det vil derfor bli åpnet for innlevering av “lopper” både i Asker, Lillehammer og Hamar førstkommende tirsdag klokken 19.00.

 

Kommentarer

kommentarer