14 jan TEMMET “BRØDRENE”

ASKERHALLEN: “Brødrene” fra Manglerud gjestet Askerhallen i kveld, et lag som har styrket seg betydelig den siste måneden og som har fire seire på de siste seks kampene. Tapene kom til gjengjeld mot Stavanger Oilers i romjulen, mens de slo kraftig tilbake mot tabell-rival Narvik med seier 6-2 hjemme i Manglerud Ishall, og deretter en sterk 4-3 seier borte mot Lillehammer.

 

TA-OG-FØLE-PÅ START

Første periode ble en jevn affære hvor begge lag pådro seg én utvisning hver, men hvor ingen av lagene greide å overliste de respektive keeperne. Gjestene vant skuddstatistikken knepent 10-9, men det sto altså 0-0 etter de første 20 minuttene.

 

ÅRETS ANDRE “SHORTHANDED”

Vi pådrar oss en utvisning allerede etter 11 spilte sekunder  av midtperioden, men for andre gang i årets sesong var det vi som kunne kontre inn et mål i undertall. Mikael Dokken, som måtte stå over kveldens kamp, har greid det én gang tidligere, mens det i kveld var mannen med gullhjelm, Hampus Gustafsson, som kunne sette pucken i mål bak Mangleruds sisteskanse, Brent Moran. Lekker assist var det ved Mikkel Christiansen, som valgte en pasning fremfor å skyte selv. Riktig så lekkert var det!

 

"Shorthanded goal" - eller mål i undertall - av Hampus Gustafsson. Foto: Finn Eriksen

“Shorthanded goal” – eller mål i undertall – av Hampus Gustafsson. Foto: Finn Eriksen

 

Kampen fortsetter i bølger, og hos oss er Nicklas Dahlberg i storslag og tar alle forsøkene MS har å komme med. I tillegg jobber gutta hardt i eget forsvar, og selv om det selvsagt er noe å pirke på, så gjør gutta jobben. 2-0 kommer etter drøye halvspilt kamp, og denne gangen er det MS som har pådratt seg en utvisning. Igjen er det Hampus Gustafsson som er sistemann på pucken etter at han slår inn returen på eget skudd. Assist er det ved Anders Bastiansen. 3-0 følger deretter når det gjenstår 40 sekunder av perioden, og denne gangen er det Alex Lavoie som finner Anders Bastiansen foran mål. Andreassist var det nykommer Marcus Oskarsson som hadde.

 

SEN SLUTTSPURT

Da Mats Frøshaug satte inn 4-0 assistert av Anders Bastiansen drøye 13 minutter før slutt trodde nok de fleste at seieren var i boks. Men mye, ja svært mye faktisk, kan skje i løpet av 13 minutter i en hockeykamp. Heldigvis skjedde det ikke “mer enn” at gjestene fra drabantbyen på Oslo Øst reduserte to ganger, og begge målene kom i overtall. Først måtte Mats Frøshaug sette seg i 2 minutter, og det tok gjestene bare 20 sekunder å sette den første reduseringen. Idét Kjetil Martinsen setter inn 4-1 målet er Magnus Geheb uheldig og må sette seg i 2+2 minutter for høy kølle på nettopp Martinsen. Vi håper det gikk bra med tenner etc på Kjetil!

Vårt undertall hadde vært eksemplarisk så langt, og som forventet ble det en kanonade mot Dahlberg i løpet av de fire minuttene. Til slutt måtte selv “The Wall” kapitulere, og 4-2 ble satt inn av Joachim Engebråten Hermansen. Flere mål ble det heldigvis ikke, selv om MS tok ut keeper i sluttminuttene. Dermed kunne gutta juble for nok en seier, og Hampus Gustafsson for at han endelig var tilbake i målprotokollen med sine to mål i kveld. Han fikk også fullt fortjent bestemannsprisen etter kveldens innsats.

 

Foto: Henning Ekeli

Foto: Henning Ekeli

 

– SYNES LAGET SPILLER VELDIG BRA I DAG

Selv var Hampus godt fornøyd med både lagets og egen innsats mot Manglerud Star. For etter en tendens til tørke var svensken som sagt tilbake med to mål i kveld, og er dermed oppe i 18 mål og 16 assist så langt i sesongen.

Det går litt opp og ned, etter to kamper uten mål så ble det to mål mot Vålerenga, og så to kamper uten mål – og så to mål i kveld. Det er litt rart, men sånn er det i blant. I dag slipper vi dem ikke til med så mange sjanser, og egentlig har det vært sånn fra romjulskampene mot Vålerenga. Nå taper vi rett nok mot Oilers, men jeg synes vi har tatt et steg i riktig retning mot der vi vil være, og det er å være sterke defensivt. Holder vi unna med bare to mål bakover så har vi gode sjanser til å vinne kamper fremover, sier Hampus Gustafsson.

Foto: Henning Ekeli

Foto: Henning Ekeli

 

– Vi spilte bra i begge kampene mot Vålerenga, hadde en sterk borteseier mot Stjernen, og selv om vi tapte mot Stavanger så gjorde vi mye bra i den kampen. Likeså mot MS i dag – det er en viktig seier – så nå gjelder det å bygge videre på dette på torsdag.

Dere har et tøft program fremover?

– Nja, det er tett program, men jeg vil heller spille kamper enn å trene, smiler Hampus.

Bestemannspris til Hampus Gustafsson

Bestemannspris til Hampus Gustafsson

 

– BLE LITT SPENNENDE PÅ SLUTTEN

Kaptein Bastiansen viste i kveld at han fremdeles kan, og sto for ett mål og to assister i kveld. Han synes det var en bra kamp, men at det ble litt spennende på slutten.

– En bra kamp, og det ble litt spennende på slutten hvor de scorer 4-1 og 4-2 etter at vi var litt uheldig med høy kølle. Jeg synes vi spilte bra i undertall, og vi scoret to i Power Play og ett i undertall. Så selv om det glipper litt på slutten så var det en bra kamp av oss.

3V5A2782v1

 

Tett program fremover etter en hel uke fri, noe som vel er litt uvanlig for dere?

– Jeg må innrømme at jeg ikke helt forstår det oppsettet, men nå fikk vi trent og hvilt kroppene litt – så blir det tre tette kamper, men det får vi tåle, sier Basse.

– Men vi har forberedt oss på at det blir en tøff uke, og det blir nok tøft for en del av de andre lagene også.

MS har hatt god flyt i det siste, så dette var en sterk og viktig seier.

– De ligger høyt oppe på formtabellen, så vidt jeg forstår, og den ene rekka deres er vanvittig god, i tillegg til at de har flere gode norske spillere.  Vi var forberedt på en skikkelig tøff match, og Dahlberg står veldig bra – som han som regel gjør, avslutter Basse, som nå forbereder seg til bortekampen mot Sparta på torsdag, før Storhamar kommer på besøk på lørdag.

Kommentarer

kommentarer