30 nov TETT I SPARTA AMFI

Det var duket for nok et toppoppgjør i Sparta Amfi da vi gjestet Sparta som lå på andreplass på tabellen foran kveldens kamp. Vi hadde vunnet begge oppgjørene mellom lagene så langt i sesongen, men måtte vel innfinne oss med at det var hjemmelaget som var favoritter de siste resultatene tatt i betraktning. Sune stilte med samme mannskap som sist, det vil si at Dustin Parks var hentet opp fra Ringerike.

Tekst: Finn Eriksen / Foto: Ole G Haug + Budstikka + Finn Eriksen

DOBBELTUTVISNING

Det var vi som kom best i gang i kampen, og hadde et bra trykk på Sparta de første par minuttene. Men det tok bare 2.02 før vi fikk vår første 2-minutters utvisning, en veldig billig i våre øyne. Vertene kommer til flere avslutninger, men en solid Dahlberg sto stødig som vår sisteskanse og vi greide å ri av utvisningen. Etter halvspilt første periode var det Sparta som pådro seg en utvisning, men vi rotet det til for oss og greier å pådra oss en dobbeltuvisning som skulle vise seg å bli tøff å stå i mot. Her må vi også innvende at utvisningen til Alex Wall aldri skulle vært noe av – og da Sparta ble fulltallige ble det for tøft å stå i mot. Rutkowski setter pucken forbi Nicklas Dahlberg, og dermed er hjemmelaget i ledelsen.

Perioden ender også 1-0, og skuddstatistikken 14-8.

MÅLLØS MIDTPERIODE

Det ble en fartsfylt midtperiode med relativt store sjanser til begge lag, men med to gode keepere ble det en målløs periode de fremmøtte ble vitne til. Skuddstatistikken viste også i midtperioden 14-8, men denne gangen i vår favør.

24281564_560940110915010_773069793_o

ENDELIG VÅR TUR

I tredje periode var det vi som kom best ut av startblokkene, og etter 5.32 av perioden satt den endelig for oss. Garry Nunn gjorde en kjempejobb bak Spartas mål og fant en iskald TJ Foster foran mål. TJ brukte den tiden som var nødvendig for å utmanøvrere Ward – og dermed var lagene like langt.

TIL FRISK

TJ kunne juble for nok en scoring, hans 12. for sesongen! Foto: Budstikka

Fredrick_Lystad_Jacobsen

Fredrik scoret det viktige seiersmålet som gjorde at Frisk-skuta kanskje er tilbake på rett kjøl!

Spartas nevnte keeper, Samuel Ward, hadde kampens feberredning som forhindret at vi tok ledelsen, og på den andre siden av isen var Nicklas tilbake i den formen vi kjenner. Bunnsolid! Sparta trykker på, og den hjemvendte sønnen Tommy Kristiansen prøvde å finne veien til målet via kjøkkenveien. I stedet var det Oskar som tok fra han pucken bak eget mål, passet til Endre Medby som fant Fredrik Lystad Jacobsen – og Lysse banket inn 2-1 med et rapt håndleddskudd! Det var Fredriks sjette scoring for i år, men vel en av de som har smakt aller best!

For selv om Sparta tok ut keeper og presset på for den viktige utligningen, sto gutta mot. Henrik Ødegaard får utvisning syv sekunder før slutt, men droppekongen Anders Bastiansen vinner også kampens viktigste dropp – og endelig kunne vi juble for seier. Det smakte!

Vår bestemann ble fullt fortjent Nicklas Dahlberg, som tok 32 av 33 skudd.

Nå venter en god behandling av Rune Bui-Lorentzen og øvrige kollegaer fra Akimi så ømme muskler er klare til kamp igjen lørdag!