29 sep TETT OPPGJØR MOT OILERS

Før kampstart i Askerhallen ble to av våre spillere hedret for å ha spilt henholdsvis 200 og 100 kamper for klubben. Cato Cocozza, som har vært i klubben i to omganger (2001-2006 og 2017 til nå), fikk et gravert krus for sine 200 kamper for klubben, mens Endre Medby som kom til klubben foran 2016/17-sesongen, fikk blomster for 100 kamper.

Cato Cocozza med beviset på 200 kamper for klubben.

3V5A0592

Endre Medby fikk blomster for sine 100 kamper for klubben

OILERS FØRTE 1. PERIODE

Det skulle bare ta 4.38 av kampen før nettopp Endre Medby gjorde seg bemerket, og scoret sitt første mål for sesongen da han etter assist fra Frøshaug lurte pucken inn bak Holm i Oilers-buret. Det tok dessverre bare tre minutter før det igjen var balanse i regnskapet, og målscorer var en tidligere Frisk-spiller, Patrick Ulriksen. Han fikk stå nokså uforstyrret like innenfor blålinjen og banket pucken opp i vinkelen bak Dahlberg. Oilers satte etter hvert inn et ganske stort trykk på oss utover i perioden, og til slutt fikk Stavanger-laget uttelling på sjansene sine. Nok en gang fikk en Oilers-spiller stå uforstyrret og skyte fra blå, og denne gangen var det Mats Mostue som kunne gi gjestene ledelsen. Den holdt de ut perioden, og vant også skuddstatistikken med 6-14.

Endre Medby med sitt andre for kampen - og sesongen så langt.

Endre Medby med sitt andre for kampen – og sesongen så langt.

MEDBY UTLIGNET

I andre periode var det vi som kjørte kampen, og til slutt greide ikke Holm holde unna lenger. Igjen var det jubilant Medby som var sistemann på pucken, og igjen var det rekkekompis Frøshaug som var tilrettelegger. Stillingen 2-2 holdt seg ut midtperioden. Skuddstatistikken vant vi så klart som 15-6.

På slutten av andre periode pådro begge lag seg utvisninger, og med spill fire mot fire greide Morley å finne åpningen bak Dahlberg. Dermed var gjestene igjen i ledelsen – men drøye fem minutter senere var det vår tur til å få et mål fra en av våre backer. Henrik Ødegaard legger en puck på mål, og med mye trafikk foran Holm finner den veien helt inn. Assist: Endre Medby!

Dermed sto det 3-3 mellom NM-finalistene fra 2016/17-sesongen, en stilling som holdt seg ut tredje periode. Igjen ble det sudden i Askerhallen, og spill 3 mot 3 er alltid et lite sjansespill – men denne gangen var det Szyd – eller Shawn Szydlowski – som skulle vise seg frem. Det tok bare 48 sekunder før Shawn helt på egenhånd tok seg forbi Oilers-spillerne og overlistet Holm i Oilers-buret. Full jubel både på tribunen og blant gutta, for den første seieren på hjemmeis var noe vi har måttet vente på en liten stund.

SCORET PÅ MORENS BURSDAG

Szyd innrømmet at det var deilig endelig å kunne score igjen, for dette var “bare” hans andre scoring etter at han kom til klubben og han har høyere mål enn som så.

– Det har ikke gått helt som jeg hadde håpet på, men det har tatt litt tid å venne seg til nye forhold, som større isflate, sier Szydlowski, som sier det også var godt å få et mål nettopp på denne dagen.

– Moren min har bursdag i dag og hele familien sitter hjemme i USA og ser på kampen, så det passet godt med et mål i dag!

Vil vi se mer fra deg i kampene fremover?

– Absolutt! Jeg setter høye mål for meg selv, så jeg satser på at det skal komme mer!

– VÆRT LITT FRUSTRERENDE

En som også innrømmer at det har vært litt frustrerende at det ikke har blitt flere mål så langt, er jubilanten Endre Medby. Men med to mål på den sympatiske 24-åringen kan han endelig kaste bort “apekatten på skulderen”.

3V5A0697

– Det har vært litt frustrerende, men samtidig har vi jo ikke spilt SÅ mange kamper, sier en smilende Medby etter kampslutt. Han er rask til å rose rekkekompisen Mats Frøshaug, som assisterte på begge scoringene.

– Jeg har vel spilt i rekke med nesten alle løperne, men må innrømme at jeg likte ekstra godt å spille med Frøshaug. Han er en veldig god spiller som gir gode pasninger. I tillegg er Thompson en god mann å ha på rekka, for han er en skikkelig grovjobber som jobber hardt.

Endelig kunne vi altså notere oss for den første hjemmeseieren, og den tredje seieren på rad. Tirsdag er det duket for bortekamp mot Stjernen, og allerede på torsdag er det ny kamp hjemme i Askerhallen. Da er det Lillehammer som gjester Asker, og vi håper at mange benytter høstferien til å støtte Frisk-gutta fra tribunen. Det fortjener de nå!