23 apr “THE WALL” FORLENGER

Spilleren som ble kåret til den “Mest Verdifulle Spilleren” i årets sluttspill, som virkelig skapte hodebry for alle motstanderne i både kvart-, semi- og finalekampene, vår egen sisteskanse, Nicklas Dahlberg, har signert ny to-års kontrakt med klubben!

 

Nicklas Dahlberg får prisen for den mest verdifulle spilleren i årets sluttspill. Foto: Finn Eriksen

Nicklas Dahlberg får prisen for den mest verdifulle spilleren i årets sluttspill. Foto: Finn Eriksen

 

Det er en meget fornøyd Nicolay Sørensen i Sportskomiteen som kunne overbringe nyheten.

– Vi er veldig glade for at en av GET-ligaens beste keepere har valgt å fornye kontrakten med klubben. Nicklas har vært her i syv sesonger, og kjenner klubben godt. Han er en veldig viktig spiller på isen, men er like viktig i sin rolle utenfor isen, sier Nicolay Sørensen.

– Nicklas har levert noen virkelig gode sluttspill de siste sesongene, og vist at han takler det bra. Ikke minst viste han hvilke kvalilteter han innehar i årets sluttspill, så vi er som sagt veldig fornøyd med at vi har han i minst to sesonger til.

Nicklas Dahlberg

Nicklas Dahlberg med kongepokalen / Foto: Finn Eriksen

 

TRØBLETE START – ENORM AVSLUTNING

Etter en litt trøblete start på sesongen, hvor Nicklas var plaget med en del sykdom og skader, fikk 34-åringen fra Danderyd i Sverige (like nord for Stockholm) vist sin styrke etterhvert som sesongen skred frem, og i sluttspillet var han helt enorm. I løpet av sine syv sesonger i Frisk Asker-drakten har Nicklas aldri hatt en dårligere redningsprosent enn 90%, og i løpet av sluttspillets 19 kamper endte han opp med solide 93.0%! Spesielt vil nok mange huske 4-0 seieren i Furuset Forum, hvor Nicklas tok 52 av 52 skudd, og 1-0 seieren i CC Amfi, hvor Nicklas reddet 49 av 49 skudd! Og ikke minst hans innsats i den sjette og avgjørende finalen mot Storhamar hjemme i Askerhallen, hvor det ble 34 redninger av 36 skudd, og en redningsprosent på 94,7%. Det er nettopp en keeper av Dahlbergs kaliber som kan være med å avgjøre tette finalekamper, og vi kan vel trygt si at Nicklas gjorde nettopp det i årets finaleserie!

 

Nicklas Dahlberg Foto: Finn Eriksen

Nicklas Dahlberg med premien for “Mest Verdifulle Spiller” i årets sluttspill.
Foto: Finn Eriksen

 

Nicklas ble tatt ut på GET-ligaens All Star Team i 2014/15, 2015/16 og 2016/17, og går altså nå løs på sin åttende sesong i Frisk-drakten. Vi gleder oss allerede til ny sesong med “The Wall” i mål!

 

Nicklas Dahlberg - Foto: Henning Ekeli

Nicklas Dahlberg – Foto: Henning Ekeli

 

Kommentarer

kommentarer