26 feb THOMASSEN MED 3-ÅRS KONTRAKT

Før sesongen startet håpet 18-åringen at han skulle få sjansen i noen A-lags kamper, men belaget seg på å være U21-spiller. Nå står han med 34 kamper for A-laget, og i dag også med en 3-års kontrakt med klubben!

Vi snakker om Kristoffer Thomassen, 18-åringen som har tatt store steg denne sesongen og spilt seg inn på A-laget. Vi traff han etter at signaturen var på plass på kontrakten som altså knytter han til klubben de neste tre sesongene.

 

ØDEGAARD SOM FORBILDE

Du begynte sesongen som U21-spiller, men omstendighetene ville det slik at du skulle få prøve deg på A-laget. Hva slags forventninger hadde du da?

– Jeg hadde egentlig ikke noen forventninger om å bli tatt opp (på A-laget) i det hele tatt, og tenkte at U21 ville være en bra utviklingsarena for meg. Da jeg fikk muligheten synes jeg at jeg tok godt vare på den, og da har det egentlig bare gått slag i slag, sier Kristoffer Thomassen, som på sine 34 kamper for A-laget har notert seg for èn assist, men fortsatt ingen scoringer.

Du har hatt en bra utvikling, og ser ut til å ha en ro over spillet ditt. Er det noen som du har hatt som forbilde her i klubben?

– Jeg ser spesielt opp til Ødegaard som har vært med lenge både på klubblag og på landslaget, og ser hva han gjør bra i forskjellige situasjoner. Så får jeg jo også mange tilbakemeldinger fra mange på hva jeg kan gjøre bedre.

3V5A3371

Passende nok fikk Kristoffer låne forbildet Henrik Ødegaards drakt under kontraktssigneringen.

 

Hvordan ser du for deg fremtiden – hva er drømmen?

– Først vil jeg prøve å etablere meg på A-laget, og i GET-ligaen. Det er et stykke frem. Men det hadde vært kult å kunne leve av ishockey i en eller annen klubb i Europa, og det tror jeg er et mål som kan være oppnåelig.

Hva er favorittlaget da?

– Det er vel Färjestad, et lag som jeg har fulgt etter at jeg så SM-finalen i 2011, tror jeg det var, sier Kristoffer, som bedyrer at det ikke er for å tekke kaptein Bastiansen som har seks sesonger i nettopp Färjestad, og som tok to SHL-mesterskap med klubben.

Vi gratulerer Kristoffer med kontrakten, og er sikre på at vi får se mer til unge Thomassen i tiden som kommer – selv om han må holde seg unne isen en tid fremover etter at han ble skadet i U21-kamp mot Stavanger sist søndag.

 

UNG, LOVENDE BACK

– Kristoffer er en ung, lovende back som har veldig gode ferdigheter. Han er en spillende back som kanskje er en mangelvare i norsk ishockey. Tør å holde på pucken, ser etter gode løsninger og mister sjelden pucken når han gjør det.

Ordene er assistenttrener Vidar Wold sine, som er svært fornøyd med å ha fått signert Thomassen.

– Han er voksen i spillestilen, og vet sine begrensninger. Han tør å prøve, og blir ikke stresset. Han ønsker å spille pucken, og beholder roen. Det er det få backer på den alderen som tør, og som gjør at han vel har den x-faktoren som andre backer ikke har.

 

Kristoffer Thomassen

Kristoffer Thomassen

Samtidig så snubler han på seg en skade i Stavanger?

– He he, ja han må vel jobbe litt med skøyteferdighetene sine, ler Vidar.

– Nei, det er jo uflaks at sånt som skjer. Nå blir han ute noen kamper, men totalt sett for hans læreprosess betyr det lite. Hadde man sagt til Kristoffer før sesongen at han skulle spille mer enn 30 kamper, så hadde han vel stått med tårer i øya og takket ja. Vi får håpe at han blir klar til sluttspillet, for han har vært så god til tider i år at han har fortjent plass blant de seks backene som starter matchen.

Spennende med lokale gutter?

– Så absolutt. Det er jo den profilen vi ønsker å ha i Frisk, få inn unge gutter gjennom NTG-systemet som tar en plass i A-laget. Det som har vært morsomt i år er at vi har tatt med U21 og u18-spillere på trening slik at de kan kjenne litt på nivået. Det gror bra i Frisk-systemet, og det kommer en del spennende spillere som det gjelder å få guidet inn på riktig tidspunkt. Og det er klart at Frisk Asker skal ha en lokal profil!

 

Vidar Wold får støtte fra lederen i Sportskomiteen, Nicolay Sørensen, som er glad for å ha sikret seg signaturen til Thomassen.

– Som Vidar sier så er det en ung og lovende back vi får i Kristoffer, og han har tatt store steg i år som gjør det naturlig at vi ønsket å tilby han en kontrakt. Vi ønsker å satse på lokale spillere, og Thomassen passer godt inn i vår satsning.

Kommentarer

kommentarer