04 des TIDENES SNUOPERASJON

ASKERHALLEN: Vi klandrer ikke dem som mente at “nok er nok” da det etter 20 minutters spill sto 0-4 på tavla i Askerhallen, for et Lillehammer-lag som struttet av selvtillit hadde scoret på nesten hvert 4. skudd – mens vi bare stanget og stanget mot et kompakt forsvar og ikke greide å overliste Lillehammers keeper, Bengtsberg. Etter det fjerde baklengsmålet takket også Nicklas Dahlberg for seg og overlot keeper-jobben til Ole Morten Furseth, og han skulle vise de gjenværende tilskuerne i hallen at vi har to gode keepere! Skuddstatistikken viste 11-15, men i målprotokollen sto det 0-4. Var det mulig å snu dette?

 

OPERASJON SNU – IVERKSETT!

Hva ble sagt i garderoben mellom første og andre periode? Fikk gutta en “hårføner” fra trenerteamet? Skal vi tro Scott og gutta så var ikke det tilfellet. Det ble diskutert hva som hadde blitt gjort feil, og gutta ble enige om å gjøre ting enklere – og gjøre hverandre bedre. For selv om man på forhånd hadde snakket om at Lillehammer var gode på kontringer, så var det nettopp det de fikk lov til i første periode. De kom på et utall av 4 mot 2, 3 mot 1 og 2 mot 1, nettopp det Scott hadde forberedt gutta på. Til tross for dette så ble det gjort taktiske feil fra vår side i første periode, og man ble enige om å stramme opp også i dette.

Ut i andre periode kom det derfor en innbitt gjeng med krigere, og hvem andre enn sjefen sjøl, Anders Bastiansen, var det som kunne sette inn en retur og det første reduseringsmålet. Assist var det Kyle Bonis og Sean McMonagle som sto for.

– Vi snakket i pausen om å gjøre det litt enklere, og sa at “scorer vi to mål i hver av de gjenstående periodene så er vi tilbake i kampen”, sier Basse, som ikke hadde gjort seg ferdig for kampen med det første målet.

Etter første periode var det bare puckgutta som hadde grunn til å smile.

Etter første periode var det bare puckgutta som hadde grunn til å smile.

BJÖRKUNGS ÅPNET KONTO

Men det var en svenske som skulle vise frem sine offensive ferdigheter først. Han får gå upresset hele veien frem, venter av hele Lillehammer-forsvaret og setter pucken elegant i Lillehammer-buret. Et lekkert mål, og en viktig scoring som virkelig ga signal om at vi var med i kampen igjen.

– Deilig å score i den første hjemmekampen, men hadde ikke jeg gjort det så hadde en annen gjort det i dag, sier Victor etter kampslutt.

En annen som også synes det var deilig endelig å score igjen, var Kyle Bonis. I Power Play fikk han stå på bakre stolpe, og på pass fra Endre Medby (og Patrick Bovim) banker han pucken i mål! Dermed var Operasjon Snu nesten et faktum, og det hadde virkelig begynt å bli liv på tribunen! Ute på isen var gutta virkelig i dytten – og bare drøye to minutter senere var 4-4 et faktum! Basse finner Thompson i slottet, og Garreth banker inn utligningsmålet!

Så glad blir man når man setter inn utligningsmålet.

Så glad blir man når man setter inn utligningsmålet.

 

BASSE FIKK AVGJØRE

Få – om noen – hadde vel trodd at det skulle være mulig å snu 0-4 til 5-4, men med 3.44 igjen av perioden er det kapteinen selv, mannen som startet opphentingen, som fikk styre inn skuddet fra Victor Björkung og sørge for at Operasjon Snu var fullført! Vi skulle virkelig ønske at det var flere enn de 1097 fremmøtte som hadde fått oppleve dette i kveld! For dette var en eventyrlig snuoperasjon som det vil gå gjetord om lenge!
– Jeg har vært med en gang å ligge under 0-5 hvor det endte 5-5, men aldri snudd som i dag. Det var en fryktelig start på kampen, men den følelsen man har når man har snudd 0-4 til 5-4 er ekstra deilig må jeg si, sier en veldig fornøyd kaptein, Anders Bastiansen, etter at snuoperasjonen var et faktum.

 

FLERE BILDER FRA KAMPEN HER

 

– Vi har litt uflaks synes jeg. Men vi ble enige om å hjelpe hverandre, og når vi fikk 1-4 og 2-4 så var vi inne i kampen igjen. Og når vi greier 4-4 så synes jeg det er ekstra sterkt å greie og vinne kampen, for det er lett å slippe seg bakpå når man endelig klarer å utligne. Det unngikk vi i dag, og det synes jeg er veldig sterkt!

– Og så har vi en keeper i Ole som gjør en kjempematch når han kommer innpå. Jeg var utpå da han gjør en kjempe dobbeltredning – en helt sjuk redning – ser ikke ut som han har gjort noe annet, smiler Basse om reservekeeper Furseth.

 

Kyle Bonis banker inn 3-4 målet.

Kyle Bonis banker inn 3-4 målet.

FURSETH HOLDT NULLEN

– Vi avslutter vel ikke første periode på den beste måten, men andre og tredje periode så er det ganske “lett” å stå bak der. De får ikke så mange overganger, og er kanskje litt mer slurvete i pasningsspillet sitt enn i første periode, sier Furseth.

Så innsatsen til sisteskansen er plutselig ikke så viktig?

– Joda, men det er det kollektive som er bra, en felles laginnsats. Hvis du er god så er det sannsynligvis noen andre som har hjulpet deg til å bli god, sier Furseth.

– De fikk lov til å spille slik de er gode til å spille, men vi fikk gjort det som var nødvendig utover i kampen. Og det var veldig deilig at det gikk hele veien, smiler Ole Morten.

– Nå gjenstår det å se hvordan vi svarer på denne matchen, så kampene torsdag og søndag er eksamen for oss. Så får vi se om vi står.

 

Fortjent bestemannspris til Ole Morten Furseth

Fortjent bestemannspris til Ole Morten Furseth

Kommentarer

kommentarer