02 des TILBAKE PÅ RIKTIG SPOR

ASKERHALLEN: Kveldens kamp ble aldri så jevn som mange kanskje fryktet på forhånd, for selv om gjestene fra Manglerud reduserte til 2-1 et par minutter ut i siste periode, så virket det som gutta hadde kontroll på kampen.

Tekst/foto: Finn Eriksen

 

2 X VIKTOR

_MG_4964v1

Viktor Granholm

Selv om det var gjestene som hadde et trykk på oss i de første par minuttene, så var det vi som først fant veien til mål. I dag var det gutta på 3. rekka som var de som sto for det meste av den offensive produksjonen, og det var den yngste på rekka, Viktor Granholm, som var sistemann på pucken da vi tok ledelsen etter 4.28. Vi vant skuddstatistikken 11-5 i første periode, men det sto bare 1-0 på tavla da lagene gikk til første pause.  Midtperioden startet med at Endre Medby pådro seg en utvisning, men samme mann sørget for å doble ledelsen 6.42 ut i perioden. Assist var det rekkekameratene Petter Kristiansen og Fredrik Lystad Jacobsen som sto for. Alex Wall fikk muligheten til å score på straffe, men greide ikke å overliste MS-keeperen, Mikkel Wik.

Mot slutten av perioden pådrar vi oss to utvisninger og må spille 3 mot 5 i over ett minutt. Men MS klarte ikke å produsere noe særlig offensivt, for gutta våre rydde solid unna i egen sone. Også i tredje periode ble det en tidlig utvisning på oss, og denne gangen greide gjestene fra hovedstaden finne en luke hos vår sisteskanse. Men drøye fire minutter senere var vi igjen i en 2-måls ledelse, og igjen var det unggutten Viktor Granholm som var sist på pucken.

– Det er alltid godt å score to mål, og i dag var det både skudd og retur. Det er sånn det skal være, smiler en fornøyd Viktor etter kampslutt, etter at han både ble kåret til vår bestemann – og fikk “The hard hat” av Henrik Ødegaard i garderoben etter kampslutt.

– Når vi får til farten i spillet med “flyvende angrep”, så føler jeg at vi kommer lett inn i angrepssonen. Da føler jeg at vi ofte blir farlige når vi kommer inn med fart. Henriksen rydder opp bak og Mikkel slår de fine pasningene sine, skryter Viktor.

I sluttminuttene tok MS ut keeper, og dermed kunne Garry Nunn sette inn 4-1 målet – hans 15 mål for sesongen. Assist fikk TJ og Oskar.

_MG_5030v1

Endelig kunne Garry Nunn juble for scoring, selv om det var i åpent bur.

 

FORTSATT LITT Å GÅ PÅ

– Sånn som vi har spilt i det siste så var det vel ikke å forvente at vi skulle vinne lett, men en viktig match for oss å vinne på hjemmebane. Det var tre poeng som gjaldt for oss – og deilig for oss å få med oss de. Det var ikke en pen match, men Nicklas (Dahlberg) gjør en bra kamp for oss. MS har en førsterekke som er farlige Henrik_Ødegaardnår dem er utpå, og Nicklas har noen gode redninger som fort kunne vært mål. Jeg synes ikke vi spiller noen bra match i dag, men rekka med Henriksen, Mikkel og Granholm gjør en bra kamp i dag, og det er viktig når ikke 1. rekka putter.

Dette er det Henrik Ødegaard som sier, og Henrik spilte igjen en solid kamp på backplass.

Det er lett å skylde på backene (og keeper) når laget slipper inn mange mål. Hvordan har du sett kampene i november fra backplass?

– Vi backene har hatt mer å gå på. Vi har mange gode backer og skal ikke slippe inn så mange mål som vi har gjort i november. Så vi har som sagt mer å gå på, og det har sett mer solid ut defensivt de to siste kampene. Ett – eller to – mål kan vi leve med, men ikke noe særlig mer, avslutter Henrik Ødegaard.

 

_MG_5146v1

Viktor Granholm setter inn sitt andre mål for kvelden.

– LITT FOR MANGE SMÅFEIL

Også assistenttrener Marius Bjerke er enig i at det ikke var den beste kampen laget har spilt, til tross for at det ble solide 4-1 seier.

4– Ikke vår beste kamp, selv om vi produserer bra med sjanser og scorer fire mål. Vi har jo produsert mange sjanser i de kampene som vi har tapt, spesielt mot Kongsvinger, og forskjellen nå er at pucken går i mål. Resultatmessig nok et skritt i riktig retning. Fortsatt litt å rette på, så det blir nok en litt kjedelig 4-er på terningkastet i dag. Vi gjør litt for mange småfeil i forhold til det vi har snakket om i de siste par ukene til at det kan bli en 5-er, sier Marius med et smil.

 

KVELDENS MÅLSCORERE

 

359:51
GOAL EQ by 22 G. Nunn – Assist: 16 T. Foster , 5 O. Nilsson 
41
346:23
GOAL PP1 by 59 V. Granholm – Assist: 55 E. Medby , 5 O. Nilsson
31
342:07
GOAL PP1 by 12 D. Richard – Assist: 17 P. Lindblad , 50 S. Ratejczak 
21
226:42
GOAL EQ by 55 E. Medby – Assist: 26 P. Kristiansen , 40 F. Jacobsen 
20
104:28
GOAL EQ by 59 V. Granholm 
10

Kommentarer

kommentarer