24 okt TILBAKE PÅ TOPP

ASKERHALLEN: Med hjelp fra Rogaland gikk vi ut av Askerhallen som serieledere igjen etter at Sparta ble sendt hjem til Sarpsborg uten poeng i bagen. Rett nok tok Sparta ledelsen i Power Play etter 5.27, men Cato Cocozza skapte balanse i regnskapet to minutter før første pause. Han ble assistert av en brennhet Garry Nunn (1 mål og 2 assist i kveld) og TJ Foster (2 assist i kveld), og vi vant til slutt skuddstatistikken med beskjedne 6-4.

 

ÅRSBESTE 15 MINUTTER

Etter 5.39 av midtperioden ledet gjestene 3-1, men gutta viste styrke og hang ikke med hodene! I stedet fikk vi se en periode som vi sjelden har sett maken til i Askerhallen! Mye av dette kan vi takke målscoreren i første periode, Cato Cocozza, for han gikk foran i krigen og ga gutta tro på at dette skulle snus!

– Det er mye psykologi her, og når man ligger under 1-3 så begynner man å tenke på hva man skal gjøre. Da må man gå ut og vise vei, og være leder. Det er ekstra moro at man kunne være med å påvirke i dag – det varmer et gammelt hockeyhjerte, smiler gamle Cocozza.

– Det ble en sliteseier! Sparta er ikke et dårlig lag, og vi skal være veldig fornøyd med å få med oss tre poeng i dag, understreker Cato.

– Vi har hatt mange sjanser de siste kampene, og det har vært litt frustrerende ikke å score mål. Og i dag var det bra liv på tribunen, noe som hjalp til å løfte oss! Jeg tror folk liker å se spillere som kjemper hardt, og det akter jeg å fortsette med, fastslår Cato.

 

– MONKEY OFF THE BACK

Sjelden har vi sett Mario så glad som han var etter 3-3 scoringen i dag, og han innrømmer at det var godt endelig å sette pucken i mål.

– Det har vært et par kamper nå hvor jeg har hatt en del sjanser, men ikke scoret – så det var vel en “monkey off my back”. Det var deilig å score igjen etter de siste kampene, sier Mario etter kampslutt.

"Monkey off my back" - Mario

“Monkey off my back” – Mario

Mario er enig i at den siste delen av kampen var årsbeste fra laget.

– Dette var vel den første kampen hvor vi over en lengre periode kontrollerte spillet. Så det var et skritt i riktig retning for vår del, sier Mario, og forklarer forskjellen på en litt dårlig første periode og andre periode på følgende måte.

– Det er vel litt klisjeaktig, men vi gjorde det enkelt og la flere pucker på mål. Og det var sånn et par av målene våre kom i kveld. Coco (Cato Cocozza) gikk ut og gjorde et par gode bytt, og vi greide å bygge på det – så han skal ha mye av æren for at vi greide å snu kampen.

 

– GODT Å VÆRE TILBAKE

En annen som også får ros er kveldens bestemann, unggutten Max Krogdahl. Man skulle ikke tro at han var blant de yngste på isen (fylte 19 på lørdag), for måten han kontrollerte spillet på i egen sone var virkelig imponerende. Og med seg som backpartner hadde unggutten en forsvarskjempe, Henrik Ødegaard, som etter et langt skadeavbrekk endelig kunne snøre på seg skøytene igjen. Det ble nok mer spilletid på Henrik enn planlagt, men selv sier Henrik at dette nok var bedre trening for hans del enn den relativt rolige treningen som laget har i det tette kampprogrammet.

_MG_3032v1

Henrik Ødegaard

– Det var tyngst for min del i første periode, og så kom det seg etterhvert som adrenalinet hjalp til, sier en sliten Ødegaard etter at seieren var et faktum.

– Timingen er ikke helt der, men Max spilte en helt fantastisk kamp ved siden av meg i dag, og det gjorde det enkelt for meg å komme i gang. Fortsetter han sånn så blir han landslagsspiller!

Sammen med deg?

– Ja, det må jo være målet! Hadde vært morsomt det en gang!

Ny kamp allerede på torsdag – er du klar?

– Dette er nok den beste måten å trene på – kanskje litt raskere enn jeg hadde sett for meg. Men det er ikke så harde treninger med et tett kampprogram, så det er bare å kaste seg ut i det. Og jeg må si at det vi viste i siste del av kampen i dag var morsomt å være med på – lenge siden jeg har vært med på et så bra Frisk-lag, fastslår Henrik.

 

– BESTE VI HAR SPILT I ÅR

Også Marius Bjerke var full av lovord om unge Krogdahl.

Max Krogdahl

Max Krogdahl

– Han spiller bra om dagen! Det som er litt unikt med Max er at han har fysikken, er uredd og tøff, men i tillegg har han evnen til å holde på pucken og spille gode pasninger.

I tillegg skryter Marius av innsatsen til Cato Cocozza, som han sier var avgjørende i snuoperasjonen.

– Siste 15 minuttene av andre periode er det beste vi har spilt i år – uten tvil. Og all ære til Cato som går inn og kjører på, og som smittet på de andre. Det gjorde at vi greide å snu kampen. Flere andre gjorde også en god kamp, som Viktor Granholm som virkelig våknet. Det er kult å se, og det gjelder også de andre unggutta.

Terningkast5Terningkast?

– Det må bli 5. Det vi gjør i andre periode er en femmer alene, men så slipper vi inn tre mål – så da må det bli en femmer.

 

Og med seier til Stavanger Oilers i DNB Arena ble det igjen tabelltopp for våre helter. Torsdag venter Manglerud Star i garasjen – og det blir på ingen måte noen enkel kamp. MS vant borte mot Lørenskog i kveld, og er et lag i medvind. Men vi satser på at gutta har mer vind i seilene, og tar nye poeng med hjem til Asker!

 

HØYDEPUNKTER FRA KAMPEN (FRA TV2)

 

KVELDENS MÅLSCORERE

1. periode
Sparta Sarp Elite – PP1 by 86 G. Wolfe – Assist: 28 N. Roest69 H. Malmström
Frisk Asker Elite – EQ by 62 C. Cocozza – Assist: 22 G. Nunn16 T. Foster
2. periode
Sparta Sarp Elite – EQ by 14 H. Knold – Assist: 4 K. Østby69 H. Malmström
Sparta Sarp Elite – EQ by 92 T. Rutkowski – Assist: 19 K. Osterberg
Frisk Asker Elite – EQ by 22 G. Nunn – Assist: 20 A. Bastiansen40 F. Jacobsen
Frisk Asker Elite – PP1 by 90 M. Lamoreux – Assist: 62 C. Cocozza16 T. Foster
3. periode
Frisk Asker Elite – EQ by 20 A. Bastiansen – Assist: 22 G. Nunn5 O. Nilsson

Kommentarer

kommentarer