11 jan – TILBAKE TIL GAMLE SYNDER

Etter oppturen mot Lillehammer hjemme i Askerhallen, ble det ny nedtur i Stjernehallen for våre helter i kveld. For etter en god start på kampen fra vår side, ble det en feilaktig dømt icing puck som gjorde at Stjernen fikk dropp i vår sone og kunne ta ledelsen allerede etter 3.55 av første periode. Etter drøye 10 minutter satt puck nummer to bak Nicklas Dahlberg, men bare minuttet etter kunne Cato Cocozza banke inn sitt åttende mål for sesongen etter et flott tversoverpass av unge Geheb – og dermed var vi med i kampen igjen. Gleden ble kortvarig, for 39 sekunder senere var igjen Stjernen oppe i en 2-måls ledelse. Vi taper droppen i egen sone, og pasningen går ut til Haugen som upresset banker pucken inn bak Nicklas. Det er ikke daglig kost at Cato Cocozza scorer to mål (men det har hendt før!), og i kveld skulle heldigvis 33-åringen gjøre det igjen. Da klokken akkurat viste 15 minutter, var Cato igjen frempå og sørget for at hjemmelagets ledelse igjen var redusert til ett mål. Lagene gikk til pause på 3-2, og skuddstatistikken viste 11-9.

– De hadde veldig bra uttelling på sjansene sine, og jeg synes 3. rekka med Cato, Geheb og P gjør en veldig god periode, sier Sune om lagets innsats.

Cato Cocozza scoret to mål i kveld.

Cato Cocozza scoret to mål i kveld.

 

STILLINGSKRIG

I løpet av de første tre minuttene av midtperioden scoret vi to mål, først ved Vinny Saponari i Power Play, og deretter ved Oskar Nilsson som scoret sitt 8. mål for sesongen. Dermed hadde vi snudd kampen til 3-4, men uten at vi greide å ta over spille slik vi ønsket mot et av de dårligst plasserte lagene i GET-ligaen.

Sune Bergman

Sune Bergman

– Vi hadde momentet i kampen på 3-4, men så gjør vi feil og de kan kontre inn utligningen, sier Sune om 4-4 målet som Stjernens nykommer, Joshua MacDonald, satte inn etter 31.10. Han får en pasning fra Eskesen, og kommer mellom våre backer og setter pucken over skulderen på Nicklas.

– Da blir det stillingskrig resten av kampen. I sudden er vi nære scoring, og så er vi uheldige da vi skal klarere pucken og setter den i eget mål.

Laget virker å være veldig ujevne i prestasjonene om dagen. Tap mot MS og seier mot Lillehammer, så nytt tap mot Stjernen. Noen forklaring?

– Ja, vi er veldig ujevne, dessverre. I dag faller vi tilbake til gamle synder hvor vi gjør feil og mister puck på vei fremover, som gjør at vi får mange overganger mot oss. Vi må få i gang produksjonen fra de som skal produsere for oss, sier en skuffet Sune på vei hjem fra Fredrikstad.

Noen endringer til lørdagens kamp?

– Ser ikke bort fra at vi kommer til å gjøre noen justeringer på rekkene mot Stavanger Oilers. De fikk jo en opptur i kveld mot Lørenskog (vant 8-2), avslutter Sune.

 

LILLEHAMMER VANT

I toppkampen på Lillehammer møttes Lillehammer og Sparta, og hjemmelaget dro i land seieren med 4-2 etter to mål av David Morley. Dermed har de en 3 poengs ledelse på oss, og dermed må vi vinne den kampen vi har til gode for å holde tritt med dem. Forøvrig vant Storhamar 4-1 over MS, og VIF 3-0 borte over Kongsvinger.

På lørdag er det nytt borteoppgjør når gutta tar turen til Stavanger og DNB Arena. Vi satser på at gutta klarer å riste av seg skuffelsen fra kveldens kamp, og at de gjentar resultatet fra sesongåpningen da vi vant 3-2 borte.

Kommentarer

kommentarer