25 apr TILBAKEBLIKK PÅ SESONGEN SOM GIKK

Treningskampene foran sesongen var “så som så”, og ga ikke bud om det helt store. Men treningskamper er…. nettopp det; treningskamper. Så fort sesongen kom i gang for alvor, viste gutta at de hadde hatt en bra sommertrening og ønsket å ta ytterligere et steg oppover denne sesongen. Hjem hadde Anders Bastiansen kommet, og fra “over there” hadde Everson, Hegarty, Gaarder og Lemieux kommet. De såkalte ekspertene tippet nok en gang våre helter på nedre del av tabellen, og de fleste hadde Stavanger Oilers som favoritt til seriemesterskapet.

Tekst/foto: Finn Eriksen

TAKET PÅ OILERS

Nettopp forhåndsfavoritten Oilers var første motstander hjemme i Askerhallen, og som i fjor skulle de få noe å bryne seg på i møtene med oss. Det måtte sudden til i første kamp, men gjestenes Kristian Forsberg overlistet Nicklas Dahlberg med bare 10 sekunder igjen av sudden. I “retur-oppgjøret” i DNB Arena den 15. oktober 2015 ble vi historiske! Ikke bare vant vi 1-0, men vi ble det første laget som ikke slapp inn mål mot Stavanger Oilers i deres egen storstue. Målscorer ble den hjemvendte helten, Anders Bastiansen, som etterhvert skulle vise at det fortsatt bor mye hockey i den nå 35-år gamle kroppen! Drøyt en måned senere viste vi at det ikke var en tilfeldig seier da Oilers nok en gang gikk på et tap mot et hardtkjempende Asker-lag. I den såkalte “Bamsekampen” scoret Marshall Everson vårt første mål, og ble med det årets “Mr Teddybear”. Det måtte sudden til, men i det siste minuttet av sudden satte Mathias Saksvik Baar inn det avgjørende målet. I januar svarte Oilers med å vinne 4-2 hjemme – men i februar var skapet igjen på plass. Da i form av Frisk Asker seier 2-1 hjemme i Askerhallen. Seiersmålet ble scoret av Oscar Ahlström, som endte opp med 6 mål og 5 assister i løpet av hans 14 kamper for oss denne sesongen.

3V5A2473

 

3V5A2495

Fra Bamsekampen mot Oilers

FEM STRAKE MOT KNIGHTS

Etter åpningskampen mot Oilers var vår neste motstander litt mer overkommelig, og selv om Kongsvinger Knights skulle stille til med problemer for mange av lagene i GET så unngikk Sunes menn å snuble mot det som ble det desiderte bunnlaget i årets serie. Første kamp vant vi 7-3 etter hat-trick av Thomas Valkvæ Olsen, og det skulle bli fem seire av fem mulige mot laget fra de dype skoger på Hedmarken. Totalt 23 mål scoret gutta i løpet av de fem kampene mot Knights, hvorav Thomas Valkvæ Olsen var sistemann på pucken på hele åtte av dem.

IDRETTSFORENINGEN

3V5A2313Laget som etterhvert skulle bli vår kvartfinale-motstander, Vålerengens Idrettsforening, skulle vi også få et greit grep på denne sesongen. En knepen 5-4 seier, hvor Patrick Ulriksen skulle bli matchvinner med bare ett fattig sekund igjen på klokka, ble starten på en 5-kamps serie som skulle ende 4-1 i vår favør. Tre ganger tok vi skalpen deres hjemme i Askerhallen, og 5-3 seier på Jordal er nok også noe som sitter godt og lenge i hjernebarken hos de fleste av oss. Når gutta avslutter med 4-0 seier hjemme var det vel ingen grunn til ikke å velge dem som kvartfinalemotstandere, men alle vet hvordan det etterhvert gikk…. Vi kommer likevel tilbake til dette litt senere.

AKILLESHÆLEN LØRENSKOG

3V5A7417

Espen Fanøy Salo jubler for scoring

Etter oppturen mot erkerivalen, kom nedturen mot det laget som skulle volde oss størst problemer denne sesongen; Lørenskog. Det nærmeste vi kom seier over Kenneth Larsens mannskap var i det første oppgjøret, et oppgjør som etterhvert endte med 2-1 tap. Det ble fem tap av fem mulige mot Lørenskog, og vi maktet kun å score fire mål i løpet av de fem oppgjørene. Og scorer man ikke mål er det “svårt att vinna”, som Sune pleier å si. Så det er ikke bare spillere som Lørenskog har hentet fra Jordal – nå har de jaggu meg tatt med seg Jordal-spøkelset også……

JEVNT MOT STORHAMAR

3V5A3840

Dag Christian Frøystad mot Storhamar

I tillegg til Kongsvinger finner vi et annet lag på Hedmarken, et lag med lange tradisjoner og som i 2007/08-sesongen frarøvet oss kongepokalen i sudden; Storhamar. Helten fra den gangen, Eirik Skadsdammen, er fortsatt aktiv, men i løpet av de fem kampene mot oss denne sesongen, greide ikke 35-åringen å karre til seg ett eneste poeng. Storhamar tok rett nok med seg alle poengene i det første oppgjøret, etter at Hampus Gurstafsson avgjorde med scoring bare 57 sekunder før slutt, men vi slo tilbake og vant på straffer i OL-Amfien en drøy måned senere. Det etter at Francis Lemieux – og Viktor Granholm – begge scoret på sine straffer. Deretter vant vi oppgjørene hjemme i Askerhallen 4-2 og 3-2, mens Storhamar vant sin hjemmekamp 5-2. Dette var forøvrig også Ahlström-tvillingenes første kamp i Frisk-drakta etter at de signerte kontrakt 13. januar 2016, men det skulle bli to tap for Oscar og Victor før de åpnet poengkontoen i 6-3 seieren mot MS hjemme i Askerhallen 24. januar.

HOCKEYTOWN?

3V5A9618

Christian Kåsastul jubler for sin første GET-liga scoring

I Østfold finner vi to GET-liga lag, og Særp – eller Sarpsborg – er selvutnevnt av Sparta-supporterne som “Hockeytown”. Det er alltid ille moro å møte Sparta, og i årets serie ble det fire tette oppgjør som endte med to seire til hvert av lagene med minst mulig margin. Våre store helter satte imidlertid skapet skikkelig på plass og gruset dem 6-2 hjemme i Askerhallen i det femte og siste oppgjøret lagene imellom. I dette oppgjøret markerte unggutten Christian Kåsastul seg med to scoringer – hans første i GET-ligaen, mens Connor Gaarder markerte seg i hver kamp mot Sparta denne sesongen, ettersom han scoret mål i samtlige fem kamper. Også Max Pettersson debuterte med GET-liga scoring mot nettopp Sparta, og selv om det ble tap i den kampen husker nok backen den kampen godt uansett.

JEVNT MOT MANGLERUD STAR

3V5A6595

Connor Gaarder scoret mot Manglerud Star

I drabantbyen Manglerud finner vi “garasjen” og et lag som har vært kjent som “talentfabrikken” nettopp på grunn av en mengde gode hockeyspillerne som har blitt fostret opp i Manglerud Ishall. Men selv om laget virket å “ha noe på gang” i år, greide de ikke å stikke kjepper i hjulene på våre helter mer enn en gang. Da måtte det straffer til for at vi skulle ta seieren, mens de øvrige oppgjørene endte med 6-3 seier hjemme, og 3-1 seier i alle oppgjørene i “garasjen”. Og det etter scoring i tomt bur i alle tre kampene!

LILLEHAMMER – EN HARD NØTT Å KNEKKE

3V5A4803Et Lillehammer-lag som ikke greide å gjøre “ekspertenes” spådommer til skamme ettersom de endte nestsist på tabellen, gjorde livet surt i flere av kampene mot nettopp oss. I det første oppgjøret stakk de hjem til Mjøsas nordbredd med to av tre poeng etter seier i sudden, og en drøy måned senere vant de – noe ufortjent – 2-1 hjemme i Kristins Hall. De to neste oppgjørene vant vi 6-3 hjemme, og 3-2 borte, i en bortekamp hvor tvillingene Ahlström markerte seg med ett mål hver i tillegg til Mikael Dokkens scoring. I det siste oppgjøret mot Lillehammer hjemme i Askerhallen, ble det igjen tap for oss etter sudden. Oscar Ahlström markerte seg igjen med to scoringer, og igjen var det Dokken som sto for det tredje målet.

3V5A18771

KNUSTE STJERNEN – TOK BRONSE

Med tapet mot Lillehammer var det kun seier i den siste kampen mot Stjernen som gjaldt. Vi hadde en grei statistikk mot Stjernen så langt i sesongen, etter at vi vant første kampen 3-2 etter straffer, og deretter 4-1 borte, før vi gikk på et unødvendig 3-2 tap i sudden i Stjernehallen hvor gjestene greide å score i spill tre mot fire. Hjemme i Askerhallen vant vi igjen 4-1 en drøy måned før “bronse-kampen” skulle finne sted på selveste kvinnedagen 8.mars. Etter en første periode hvor gutta hadde full kontroll og vant skuddstatistikken med solide 14-5, så var stillingen likevel 0-0. Men det skulle etterhvert bli kalassifre mot et Stjernen-lag som ikke hadde noe å spille for, og etter mål av Oscar og Victor Ahlström, Dokken, Valkvæ Olsen, viste Anders Bastiansen virkelig vei med to mål og tre assister! Det endte med 6-0 seier, og dermed bronsemedaljer som smakte godt for både spillere og supportere.

3V5A0898

Anders Bastiansen

Lagets beste poengplukkere ble Anders Bastiansen og Thomas Valkvæ Olsen, som begge endte på 44 poeng da regnskapet hadde blitt gjort opp, mens Thomas ble toppscorer med sine 23 mål.

3V5A0831

Thomas Valkvæ Olsen

SKUFFET I KVARTFINALENE

Etter å ha hatt et greit overtak på Vålerengen i seriespillet var det stort sett enighet i trener- og spillergruppa at det var riktig å velge dem i kvartfinalene. Det begynte imidlertid på verst mulig måte hjemme i Askerhallen. Etter å ha ligget under 0-2 etter første periode, hentet gutta inn ledelsen og utlignet til 2-2 i midtperioden. Så raknet det i tredje, og vi måtte se tre pucker i vårt bur i løpet av den siste perioden. To dager senere greide gutta å hente hjem en 3-2 seier på Jordal, og da vi også vant i sudden hjemme i Askerhallen etter “årets mål” av trioen Dokken, Valkvæ Olsen og Bastiansen, var det mange som trodde at dette skulle gå veien. På Jordal ledet vi 2-1 etter første periode – men igjen måtte vi se tre mål i eget bur i løpet av en og samme periode. Det endte med 5-3 tap, og dermed 2-2 i kamper.

3V5A19661Det snakkes mye om hjemmebanefordel når det er snakk om sluttspill, men for vår del ble det dessverre ikke noen fordel denne gangen. Da Oslo-laget gjestet Askerhallen 19. mars ble det klart og tydelig at våre helter ikke var med fra start. Tre mål bak Nicklas Dahlberg på ti skudd i første periode var ikke noe vi trodde vi skulle få oppleve i denne kvartfinale-serien, men i løpet av de første 20 minuttene skjedde nettopp det. Gjestene gir seg på 1-4, og dermed var det klart at vi måtte vinne på Jordal to dager senere. Hjemmelaget scoret først, og det allerede etter 3.38 av første periode, men i undertall skapte Mikael Dokken balanse i regnskapet. Vi pådrar oss en utvisning minuttet før første pause, og da lagene kommer ut i andre periode gir Morten Ask vertene igjen ledelsen 1.17 ut i perioden. Våre gutter hadde ikke vist særlig overbevisende “power play”-spill hittil i kvarten, men da det gjaldt som mest fant Victor Ahlström veien forbi Søberg, og dermed var det duket for sudden death. 17 sekunder før tredje periode var over, pådrar dessverre unge Kåsastul seg en 2-minutters utvisning som skulle vise seg å bli avgjørende. For bare 7 sekunder før vi igjen var fulltallige, fyrer Martin Laumann Ylven en ispuck som sniker seg inn ved stolperota, og dermed var det over for denne sesongen for våre helter. En litt bitter sorti for et lag som vi i år trodde kunne gå “hele veien”, men som igjen fikk føle på “Jordal-spøkelset”.

3V5A19481

Sune Bergman – kåret til Årets Trener i GET-ligaen

Alt i alt en sesong som gutta absolutt kan si seg stolte av, for bronsemedaljer var langt over det som “ekspertene” hadde spådd på forhånd. Så får det heller være at man internt hadde satt seg mål som var langt over det “ekspertene” trodde, på et budsjett som trolig tilsvarer det Oilers har i inntekter på en av sine tre puber i DNB Arena alene. Det er bare å ta av seg hjelmen i respekt for hva laget har greid å få til på såpass beskjedne midler! Og at det er tøffe spillere det er snakk om bør det ikke herske noen tvil om! Vi har uttallige 3V5A8357v2eksempler på skader som holdes skjult – så godt man kan – og som “magikerne” fra Akimi fikser og ordner opp i på best mulig måte. Et eksempel kan vi likevel ta med. Nicolay “Nico” Eiken Andresen (bildet til venstre), trolig den i klubben som løfter mest skrot i styrkerommet, fikk i første periode i den siste seriekampen mot Vålerengen et slag over hansken som han kjente rimelig godt. Nico fullførte kampen – og stilte til istrening dagen etter, før han måtte innse at det var behov for nærmere undersøkelse. Fasit var brukket finger – tvert av – og Nico måtte se de siste seks seriekampene fra tribuneplass med gipset finger. I andre kvartfinale på Jordal er Nico tilbake på is. Havner i basketak med Martin Laumann Ylven, pådrar seg en utvisning for roughing da det gjenstår halvannet minutt, og blir utpekt til vår bestemann. En ting kan man være sikker på; Nico er ikke enestående i så tilfelle. Vi har mange eksempler på lignende saker – så man kan være helt trygge på at disse gutta blør for drakta – bokstavelig talt!

3V5A9529

Takk for støtten fra tribunen!

Vi regner med at gutta bretter opp ermene og kjører hardt inn også mot neste sesong, og takker for alle de gode opplevelsene de har gitt oss denne sesongen! Takk også til deg som har gitt din støtte fra tribunen, eller som frivillig i en klubb som er helt avhengig av at nettopp de frivillige stiller opp. Vi tar en velfortjent pause, og lader batteriene til neste sesong.

Vi sees!

Kommentarer

kommentarer