Oilers6

16 apr TILBAKEBLIKK PÅ SLUTTSPILLET

Etter at vi tok et tilbakeblikk på sesongen 2016-17 er det tid for å se tilbake på årets sluttspill. Etter at Lillehammer ble slått 4-3 i den siste seriekampen, var 4. plassen sikret og dermed hjemmeis-fordel i sluttspillet. Ettersom Stavanger Oilers vant serien, var det de som kunne velge motstander først. Det sto mellom Stjernen og Sparta som kom syv og åtte, og litt overraskende valgte Oilers Stjernen som motstander. Dermed kunne Lørenskog velge mellom Sparta og Lillehammer, og heller ikke Lørenskog ønsket å møte Sparta, men valgte Lillehammer. Storhamar, som kom på 3. plass, kunne dermed velge mellom Sparta og Vålerengen – og de valgte Sparta. Som så mange sesonger tidligere ble det dermed “Iskrigerne” fra Oslo som ble vår motstander i kvartfinalene, en motstander som vi vel ikke akkurat har hatt suksess mot, må vi innrømme.

 

TOK FØRSTE STIKKET

Vålerengen overrasket nok mange i serien, og lå lenge an til å ta 3. plassen. Tap i de to siste kampene førte dem ned på 5. plassen, og dermed ble det en kort reise ut til Asker i kvartfinalene. Ser vi på resultatene fra serien, lå det an til å bli en jevn kvartfinale-serie oss i mellom. Vi vant to hver etter ordinær tid, mens vi dro i land seier på straffer i det siste oppgjøret i Askerhallen.

VIF2

Høy tenning i Askerhallen

Det var forventet at det skulle bli fysisk hockey i disse kvartfinalene, og det ble det! I den første kvartfinalen hjemme i Askerhallen åpnet lagene litt forsiktig, men i andre periode pådro gjestene fra hovedstaden seg totalt fire utvisninger – og vi utnyttet overtallsspillet i tre av dem! Helt i sluttsekundene av første periode pådro Tobias Lindström seg en 2-minutter, og bare 12 sekunder inn i 2. periode satte Anders Bastiansen inn 1-0. Deretter økte unggutten Viktor Granholm til 2-0, og feiret på “Titanic-vis”, mens Jimmy Andersson gjorde det han gjør best – banke inn 3-0 målet fra blå! Vi unngikk ikke utvisningsboksen, men i stedet for at gjestene skulle komme seg inn i kampen, var Mats Henriksen frekt frempå og økte til 4-0 i undertall. Gutta kontrollerte kampen i tredje periode, og Sune rullet på med alle fire rekkene. 4. rekka med de tre M-ene Mats, Mikkel og Marius fikk vist seg frem, og var til tider den beste rekka på isen! Til slutt ga det uttelling, og Mikkel Christiansen kunne fastsette sluttresultatet til 5-0 – og en knusende seier i den første kvartfinalekampen!

“Det er bare den første kampen”, minnet Sune oss om, “og dette er en maraton i 100-meters tempo!”

I de andre kampene vant Sparta på borteis, mens Lørenskog og Stavanger Oilers vant oppskriftsmessig sine hjemmekamper.

 

VIF1

Viktor “Titanic” Granholm feirer scoring i Askerhallen

FURUSET FORUM

Ettersom Jordal Amfi lå i grus, hadde Furuset Forum blitt ny hjemmebane for Vålerengen. Etter stortapet i den første kampen var det forventet at de ville slå tilbake allerede ved første mulighet, og at det ville bli en fysisk batalje i “ulvehiet” (Furusets kallenavn er Ulvene – red. anm.). Og det ble det…. Vi tror det kommer til å gå gjetord om bataljen mellom Ylven og Kåsastul i mange år fremover, men vi skulle ønske at det hadde foregått på en litt mer rettferdig måte og ikke at en holder og en slår…..

VIF3“Kåsa” kom seg gjennom det med æren i behold, og markerte seg som en knallhard back som ikke viker unna for noe – og det til tross for at han fortsatt ikke hadde fylt 20 år!

Den andre kvartfinalen ble preget av mange utvisninger, og våre gutter var ikke med på notene i første periode. Vertene gikk til pause på stillingen 2-0, men heldigvis greide vi å kjempe oss tilbake til 2-2 i den ellers så vanskelige midtperioden. Først reduserte Ryan Hayes i spill 5 mot 3, og deretter fant Petter Kristiansen veien forbi Søberg med snaue fem minutter igjen av perioden. Vi pådro oss nok en utvisning tidlig i tredje periode, og Thomas Olsen kunne sette inn seiersmålet etter drøyt ett minutt inn i overtallet. Dermed ble det 3-2 tap i Furuset Forum – 1-1 i kamper – og fortsatt spenning i denne kvartfinaleserien!

I de andre kampene utlignet Lillehammer med 4-2 seier mot Lørenskog, Storhamar vant 2-5 i Sparta Amfi, mens Stavanger Oilers vant 4-6 borte i Stjernehallen og ledet med det 2-0 i kamper.

 

KAPTEIN P SHOW!

Sune hadde måttet klare seg uten Fredrik Lystad Jacobsen som var ute med lyskeskade, og heller ikke i den tredje kvartfinalen var Lysse på isen. I hans fravær sto imidlertid en annen sliter frem, og etter nesten 600 kamper for moderklubben var det Petter Kristiansens tur til å skinne! Med en kledelig gullhjelm satte han sitt preg på kampen med to scoringer i ordinær tid, og da kampen gikk til sudden etter at det sto 2-2 etter tre perioder, og en målløs fjerde periode, brukte kaptein P bare 1.14 på å score sitt tredje mål for kvelden! Hat-trick er en sjeldenhet, og dette var Petters første på seniornivå.

Dommernes innsats var et hett tema i kvartfinalekampene, og også i denne kampen var det dessverre flere situasjoner hvor de ikke var helt på høyden!

I de andre kampene fortsatte Oilers seiersrekken mot Stjernen, Sparta slo Storhamar 3-0 på borteis, og Lørenskog tok ledelsen 2-1 i kamper mot Lillehammer etter 4-3 seier hjemme.

VIF6

Petter Kristiansen med kledelig gullhjelm

SKUFFENDE PÅ BORTEIS

I det fjerde oppgjøret var det Baar som måtte kaste inn håndkle, mens Lystad Jacobsen skulle prøve seg som 13. løper. Kampen startet på verst mulig måte for oss da Ahlholm i undertall førte vertene i ledelsen i en periode hvor vi var det beste laget. Det ble målløst i andre periode, en periode preget av utvisninger, mens hjemmelaget scoret to i den siste perioden hvorav siste var i åpent bur, og vant med det 3-0. En skuffende forestilling fra våre – og spesielt førsterekka så ikke ut til å ha kommet skikkelig i gang i kvartfinalene.

I de andre kampene avgjorde Oilers med fire strake seire mot Stjernen, mens Lillehammer tapte nok en kamp mot Lørenskog og med de lå under 3-1 i kamper. I Storhamar – Sparta serien ble det den fjerde borteseieren mellom lagene, og dermed 2-2 også i den serien.

 

SAPONARI OG DAHLBERG

En av våre viktigste spillere denne sesongen har vært Nicklas Dahlberg. Han fikk fullt fortjent prisen for beste keeper i GET-ligaen, og også i kvartfinalekampene viste han frem hvorfor nettopp det var fortjent! Også Vinny Saponari beviste at Sportskomiteen hadde gjort en god jobb med å hente inn utlendinger også denne gangen, og i den femte kvartfinalen var det hans tur til å vise seg frem! Til tross for å bli passet på “som en hauk” av motstanderne, var han en j***l til å holde på pucken, og finne pasninger og løsninger som få andre så. I tillegg fant han åpninger på mål som bare var akkurat store nok, og i den femte kvartfinalen fikk han vist frem kombinasjonen av alt dette. Men første målet kom igjen ved 4. rekka, hvor Mikkel Christiansen var sistemann på pucken. Gjestene utlignet helt i starten på midtperioden, men i Power Play satte Vinny inn sitt første mål for kvelden. I tredje periode var samme mann frempå igjen, og selv om Tobias Lindström reduserte til 3-2, ga Oskar Nilsson og Anders Bastiansens scoringer i løpet av sluttminuttene et riktig bilde av kampen som med det sluttet med seier 5-2. Vi vant skuddstatistikken 30-20, og man kunne ane at Vålerengens 1. rekke begynte å kjenne det på kroppen at det ble mye spilletid på dem, mens Sune fortsatte å rulle på våre fire rekker.

VIF5

Vinny Saponari scoret to i 5-2 seieren hjemme i Askerhallen

I de andre oppgjørene reduserte Lillehammer til 3-2 i kamper etter en sterk 3-2 seier på borteis, mens det i CC Arena ble satt verdensrekord! Vittige tunger vil ha det til at det var verdensrekord i ineffektivitet, men uansett ble det en kamp for Guinnes rekordbok som varte i 217 minutter og 32 sekunder, og til slutt var det Storhamar som utmattet fant veien til nettmaskene og ledet med det 3-2 i kamper.

 

ENDELIG!

I best-av-syv seriene er det viktig å vinne hjemmekampene sine, og så langt hadde begge lagene greid nettopp det. Men som nevnt viste hjemmelagets førsterekke tegn på at det begynte å slite på dem, mens våre så ut til å rulle på med alle rekkene. En som virkelig fikk en ny vår i sluttspillet, var Mr Frisk himself, Petter Kristiansen. Med gullhjelmen på plass var det ikke mindre enn naturlig at det var P som allerede 1.05 inn i den sjette kvartfinalen satte det første målet bak Søberg.

VIF7

Petter scoret 1-0 tidlig i den sjette kvartfinalen!

Hjemmelaget klokket inn 13 skudd på mål mot våre 6 i første periode, og igjen var det nevnte Nicklas Dahlberg som ved hjelp av sine utespillere gjorde livet surt for motstanderne. 7.47 ut i andre periode fant imidlertid Joachim Sommer Nilsen veien forbi Dahlberg, men det tok mindre enn et minutt før Ryan Hayes igjen ga oss ledelsen! Men hjemmelaget ga ikke opp, og 7.29 ut i tredje periode sikret Henric Nordin at det ble sudden i Furuset Forum. I sluttsekundet pådrar Oskar Nilsson og Rasmus Juell seg hver sin 2-minutter, og dermed skal lagene spille 4 mot 4 i starten av sudden.

I sudden går det bare 20 sekunder før hjemmelagets Ahlholm pådrar seg en 2 minutters utvisning, og vi får muligheten til 4 mot 3. Sune putter på våre mest offensive menn, og det blir en kanonade mot Søberg! Til slutt er det målmaskinen Ryan Hayes som får æren av å sette inn vinnermålet, og med det ble endelig en forbannelse brutt!

VIF8

Ryan Hayes scoret to mål i den sjette kvartfinalen

Dermed eksploderer det i jubelscener både på bortetribunen og ute på isen, og Ryan Hayes kan fly inn i semifinalene sammen med resten av laget!

I de andre kampene snur Sparta serien med to seire i de siste to kampene, og til de flestes overraskelse gjør Lillehammer det samme! Lillehammer snur med det 3-1 til 3-4, og ikke overraskende er det nettopp Lillehammer som vi ender opp med som semifinale motstander med tanke på at Sparta hadde vært ute i en rekordlang kamp i serien mot Storhamar.

 

LILLEHAMMER

Laget fra Mjøsas nordende har vært en vanskelig motstander for oss, og under seriespillet var det jevne oppgjør lagene mellom. Lillehammer vant to kamper, hvorav en var etter sudden, mens vi vant tre – også her var det en som ble vunnet etter sudden. Men det var fordel oss ettersom de tre siste kampene hadde gått i vår favør.

I årets sesong har spesielt importspillerne deres imponert med sin poengfangst, og i motsetning til kvartfinale-motstander Vålerengen, var det ikke spesielt fysisk hockey som ventet oss i semifinalene. Dessverre så det ikke ut til at våre greide den omstillingen spesielt bra – for selv om vi “oppskriftsmessig” tok ledelsen allerede etter 2.06 av kampen ved Jonas Berglund, så slo Lillehammer tilbake og scoret to mål i løpet av første periode. Dermed kunne de legge seg bakpå og ri på ledelsen – normalt en litt farlig taktikk når man leder bare 2-1 – men denne gange fungerte det for gjestene.

LIK1

Petter var nærme, men greide ikke å overliste Lillehammers keeper.

Vi vant skuddstatistikken med solide 37-17, men likevel tapte vi kampen 1-2. 

“Man vinner sjelden en hockeykamp hvis man bare scorer ett mål…..”, sa Sune Bergman, og sa seg enig i at tenningsnivået ikke var der det burde være i en semifinale.

 

KETCHUP-EFFEKT

Etter å ha slitt med uttellingen i den første semifinalen, ble det en oppvisning i effektivitet i den andre! Før minuttet var spilt, nærmere bestemt etter 57 sekunder, scoret Ryan sitt første mål for kvelden. Snaue seks minutter senere satte Endre Medby inn 0-2 mot sine gamle lagkamerater, og på slaget 14 minutter scoret Ryan sitt andre mål – denne gang i overtall. Lillehammers førsterekke viste seg frem også i denne kampen, og Cameron reduserte til 1-3 med drøye tre minutter igjen av perioden – også det i overtall. Vigier gjentok bedriften etter 6.33 av andre periode, men så bestemte våre gutter seg for å sette inn nok et gear! Endre satte inn sitt andre for kampen, og deretter var det klart for scoring av Christian Kåsastul. Morley reduserte før periodeslutt, men tredje periode ble en periode som vi fullstendig eide og kontrollerte. Vinny, Kåsa og Mikkel scoret hvert sitt, og til slutt endte det med en solid 4-8 seier i Kristins Hall!

Dermed sto det 1-1 i kamper, mens i den andre semifinale-serien sto 2-0 til Stavanger Oilers over Sparta.

 

TUNG START HJEMME

I serien opplevde vi ofte at gutta var bedre på borteis enn hjemme i Askerhallen. Etter storseieren på borteis var det mange som hadde håp om at storspillet skulle fortsette i Askerhallen, men nok en gang var det en uheldig Frisk-skøyte som var sist på pucken. Og gjestene fornektet seg ikke. Til tross for bare fem skudd på mål – mot våre 15 – utnyttet de nok en gang et overtall, og økte til 0-2 før det var spilt 12 minutter av kampen.

Jonas Berglund ga oss nytt håp da han reduserte til 1-2, men Cameron brukte bare snaue fire minutter før han la på til 1-3. Spillet vårt var imidlertid bra, og det var rettferdig da Torstein Nordrum reduserte til 2-3 like før klokken passerte 16 minutter av andre periode. Endre Medby byttet klubb fra Lillehammer til Frisk foran årets sesong, og i tredje periode var det nettopp han som scoret det viktige utligningsmålet og sørget for at kampen gikk til sudden.

Det var ingen som ønsket å utfordre Storhamar og Sparta på deres verdensrekord, og allerede 2.58 ut i fjerde periode fikk de 1668 fremmøtte i Askerhallen se at Ryan Hayes ikke bare er god til å score – han er også flink til å finne medspillere! For en sjelden gangs skyld ble Henrik Ødegaard med i angrep, og med en perfekt pasning fra Ryan var det “bare” for Henrik å sette kølla frem – og dermed var seieren i nervedramaet et faktum!

LIK2

Jubel for scoring i sudden!

Dermed sto det fordel 2-1 til oss, mens Oilers ledet 3-0 mot Sparta.

 

UTKLASSING

Tidligere sesonger har Kristins Hall vært en utfordrende arena å spille i for våre store helter, men i den fjerde semifinale-kampen ble det alt annet enn utfordrende. Mens Sune fortsatte å rulle på fire rekker, ble utfordringen plassert hos hjemmelaget, og med scoringsvillige spillere i alle rekkene ble etterhvert utfordringen for stor for Lillehammer. Ryan scoret første periodes eneste mål, og Basse fulgte opp med ny scoring i andre periode. Men i tredje periode satt hele fire pucker bak Lillehammers keeper, med Ryan, Mikkel, Torstein og Vinny som de siste på pucken, og dermed var utklassingen et faktum.

Dermed gjensto det “bare” å vinne en kamp hjemme i Askerhallen, mens Stavanger Oilers allerede var klare for finalen etter fire strake seire mot Sparta.

 

AVGJORDE HJEMME

LIK4

Basse jubler for scoring!

Selv om det tross alt var en avgjørende semi-finale i Askerhallen, greide vi heller ikke til denne kampen å trekke fullt hus. Vi må innrømme at Asker-publikummet er noe av det mest kresne vi vet om, selv om vi takker alle de 1956 tilskuerne som tross alt fant veien! Det de fikk se var et Frisk-lag som var effektive, og som var det førende laget i alle tre periodene. Endre Medby ga oss ledelsen 1-0 i overtall, og etter drøyt halvspilt periode kom scoringen som vi tror ble den avgjørende! I undertall fant Henrik Ødegaard en fremadstormende Anders Bastiansen, og Basse gjorde ingen feil mot Bengtsberg i Lillehammer-buret.

Rutkowski reduserte for gjestene i midtperioden, men da Brett Cameron nok en gang mistet hodet og måtte forlate isen etter en voldsom takling bakfra, gikk luften ut av gjestene. Da det gjensto snaue 10 minutter av perioden kom Bastiansens andre for kampen – og deretter gikk det under fem minutter før Torstein Nordrum økte til 4-1 uten assist. Kronen på verket var det Jimmy Andersson som fikk sette da han i åpent bur satte inn 5-1 målet, og dermed kunne vi slippe jubelen løs; VI ER I FINALEN!

 

LIK3

Kåsastul banket inn mål mot Lillehammer

 

DAVIDS KAMP MOT GOLIAT?

Sammenligner man forholdene som Oilers opererer under med våre, vil mange – med rette – kunne si at årets finaler trolig ville bli Davids kamp mot Goliat. De fleste vet at det var David som vant den kampen, så vi tenker “ja, gjerne for oss”. Kampene i serien har vært veldig jevne, og med unntak av to kamper som begge endte med komfortable seire til hvert av lagene, så har de øvrige blitt avgjørt i sudden eller på straffer. Rett nok fordel Stavanger Oilers som trakk det lengste strået i disse kampene, men likevel…..

Oilers8

Takk til alle Frisk-supportere som tok veien til Stavanger under finaleserien!

 

Årets første finale ble spilt i DNB Arena, og foran utsolgte tribuner greide gutta å stilne klapperne…. lenge. Fredrik Lystad Jacobsen var først ute, og med stor fart greide han å presse seg inn foran Oilers-målet, og fikk lurt pucken mellom loffene på Henrik Holm. Ryan Hayes stilnet nok en gang hjemmepublikummet da han snaue fem minutter ut i andre periode økte til 0-2, men Oilers utlendinger slo tilbake og utlignet til 2-2 i løpet av to minutter. Nystrom ga hjemmelaget ledelsen før fem minutter var spilt av siste periode, men så var det denne Nick Pageau da. Canadieren som i store deler av sesongen har hinket rundt på krykker etter et beinbrudd som skulle vært fikset i løpet av 4-6 uker, hadde endelig fått trent seg opp og var klar til finalespill! Som 7. back fikk han være med på rulleringen, og før jubelen hadde lagt seg i DNB Arena fikk Nick vist frem at det ikke bare er en skikkelig børse han har, men at han også har evnen til litt finspill! Han lurte av Oilers-forsvaret, og limte pucken i vinkelen bak Holm. Dermed ebbet ordinær spilletid ut på stillingen 3-3, og som vi vet; I sudden kan alt skje!

Dessverre skjedde det som hadde skjedd i seriekampene tidligere i sesongen. Dan Kissel & co brukte bare 39 sekunder på å avgjøre kampen, og dermed ble det et bittert tap i den første finalekampen. Og det skulle ikke bli den siste gangen Kissel reddet Oilers…..

 

UTLIGNET HJEMME

Ikke nok med at vi måtte se oss slått i DNB Arena, men også Nicklas Dahlberg så ut til å ha pådratt seg en skade som trolig kunne holde han ute resten av finaleserien. Inn kom Kenneth Helgesson, som uten særlig kamperfaring denne sesongen må sies å bli kastet til ulvene! Men Kenneth viste seg tilliten verdig, og sto utmerket i hele finaleserien. Det som han kan jobbe mer med er å jobbe mer aktivt med å gå bak eget mål for å stoppe puck, og dermed stoppe motstanders mulighet til å kjempe til seg pucken i vår sone. I den andre kampen gjorde Kenneth matchavgjørende redninger, og kunne ta mye av æren for at vi greide å utligne til 1-1 i kamper. For hjemme i Askerhallen, foran fullsatte tribuner, ble det en solid 4-2 seier til våre store helter.

Basse ga oss ledelsen etter drøye fem minutter av første periode, og Jonas Berglund økte til 2-0 bare 41 sekunder senere! Men som i den første finalekampen slo Oilers tilbake, og utlignet til 2-2 før perioden var over. Det første målet til Oilers måtte det videodømming til, for ingen av dommerne fikk med seg at Tommy Kristiansen scoret. Jonas Berglund rakk til og med å score før de kunne sjekke videoen, så i stedet for å gå opp til 3-0 sto det plutselig 2-1.

I andre periode var det imidlertid vi som var det beste laget, men det skulle et overtall til før Saponari fant veien forbi Holm i Oilers-buret. Også i tredje periode fikk vi bare ett mål, og denne gangen var det Ryan Hayes som avgjorde kampen med en tidlig scoring. Kampen ble forøvrig preget av svært mange Oilers utvisninger, hele 46 minutter mot våre 8. Og vi må med hånden på hjertet si at det ikke var mange vi var uenige i – selv Soares “fugledans” synes vi var riktig med en 10 minutter for usportslig opptreden.

Med 4-2 seier utlignet vi til 1-1 i finaleserien, og vi gjorde klart for ny bortekamp i DNB Arena.

Oilers7

CDA – med fortid i Frisk Asker – annonserte at han legger opp etter sesongen

 

TRIPPEL FRA KISSEL

Selv om skuddstatistikken viste 27-27 da sluttsignalet gikk etter den tredje finalekampen, så sto det hele 5-1 til Oilers på måltavlen. Baar var vår målscorer, etter pass fra Marius Carho Hansen. Sistnevnte var maks uheldig da køllen hans traff kjeven til Mikkel Christiansen, og Mikkel måtte ut med brukket kjeve, flere tenner slått ut, og 29 sting i ansiktet. Dermed var også han ferdigspilt i finalerunden.

I tillegg kom en annen hendelse i fokus i DNB Arena, og det var spearingen som Dennis Sveum gjorde på vår Magnus Geheb. Etter at saken ble fremlagt DISU fikk Sveum to kampers karantene, men dette ble anket til appellutvalget som fant at straffen var for streng, og reduserte den til en kamp. Vi for vår del finner det helt uforståelig, og mener at dette kan gi en uheldig presedens for fremtidige saker.

Oilers tok med det føringen i finalerundene, og lagene satte kursen mot Askerhallen for nok et oppgjør.

 

IKKE NOE SOM ER KULERE – Magnus Geheb etter å ha scoret vinnermålet mot Oilers

 

PETTER MED 600 KAMPER

Foran den neste kampen i Askerhallen fikk Petter Kristiansen beviset på at han har spilt 600 kamper i Frisk-drakten, og 2800 tilskuere var spente på om gutta ville greie å gi kapteinen en seier i jubileumskampen. De fikk ikke se noen må i første periode, mens stjernene Saponari og Kissel scoret hvert sitt i midtperioden. Etter en målløs periode i tredje periode, måtte lagene nok en gang ut i sudden. Vi har nevnt våre juniorer tidligere, og vi har også nevnt at Sune med å rullere på fire rekker sannsynligvis ville få en fordel når det strammet seg til. Og denne kvelden skulle han få betalt med renter! For 3. rekka vår med Berglund, Nordrum og unggutten Geheb gjennomførte et prikkfritt angrep, og et fantastisk fremspill fra Torstein kunne Magnus sette perfekt over skulderen til Henrik Holm. Sjelden har vi opplevd mer elektrisk stemning i Askerhallen, og vi mistenker taket for å ha løftet seg noen ekstra centimetre da pucken gikk i mål.

Oilers1

Yngstemann blir gratulert av eldstemann

 

MÅTTE VINNE EN BORTEKAMP

I best-av-syv serien måtte vi vinne en bortekamp og ikke tape hjemme for å ta pokalen hjem til Asker. Den femte kampen i DNB Arena ble målløs i første periode, men det tok kun et knapt minutt før Nick Pageau viste frem børsa fra blå! Nok en gang tok vi ledelsen på borteis, men Van Guilder utlignet til 1-1 etter 12.08. 46 sekunder senere var det igjen ledelse til bortelaget, da Vinny Saponari på elegant vis satte inn 1-2.

Oilers2

Nick Pageau banket inn 0-1 målet

 

Så fulgte en tredje periode hvor vi kun kom til èn avslutning på mål – og ettersom Oilers hadde utlignet til 2-2 før minuttet var spilt av perioden, og Nystrom ga hjemmelaget ledelsen da det gjensto under tre minutter – så sier det seg selv at den ene avslutningen måtte være pitch-perfect om det skulle bli sudden! Og det ble den!

Anders Bastiansen lurte bort backen Spencer Humphries, og satte fart mot Oilers-målet hvor han bestemt banket pucken inn bak Holm! Så nok en gang måtte lagene spille sudden for å avgjøre kampen – og nok en gang var det denne Kissel som skulle avgjøre til Oilers´fordel. Irriterende, ja faktisk j***ig irriterende, må vi innrømme!

Oilers4

Anders Bastiansen sikret 3-3 og sudden i den 5. finalekampen.

 

SISTE FINALEKAMP

I Oskar Nilssons kamp nummer 200 var det kniven på strupen for laget. Det måtte seier til for å fremtvinge kamp nummer syv, og det var nok inspirerende for gutta å se hvor seierssikre ledelsen i Oilers var – i følge de lokale avisene i Stavanger, i det minste. Og lenge så det ut til å gå vår vei i den sjette finalekampen. Jonas Berglund ga oss ledelsen litt ut i andre periode, men Nystrom utlignet da drøyt halve kampen var spilt. Ryan Hayes ga oss igjen ledelsen med sitt 10. mål i sluttspillet, men i løpet av periodens to siste minutter greide Kunes og Nystrom å score hvert sitt mål – og mye av luften så ut til å gå ut av våre helter. For om det er vanskelig å forsvare en ledelse mot Oilers, så er det om enn enda vanskeligere å score på dem når de leder og rir på en ledelse.

 

Oilers3

 

Utover i tredje periode så vi tegn på at dette ville gå Oilers sin vei, og da Salsten la på til 2-4 var løpet mer eller mindre kjørt. Den berømte spikeren i kista var det Dan Kissel som fikk slå inn, og vi måtte bare innse at det ble 2-5 tap i den siste kampen, og 2-4 totalt i serien. Vi gratulerer Stavanger Oilers med NM-tittelen, men må også gratulerer hele laget vårt med en flott sølvmedalje! For dette var en finaleserie som ble skrytt av fra de fleste som er glade i hockey, og mange heiet nok på Frisk Asker som ble ansett å være underdog. Vi må også skryte av laget – for dette var et resultat av bevisst arbeide over noen år som endelig så ut til å bære frukter. Og vi tar nok ikke feil når vi sier at det kan komme mer moro fra denne kanten i sesongen som kommer!

 

OIlers5

Sølvmedaljer til laget

 

“Dett-var-dett” som en vis mann en gang visstnok har sagt, og en lang sesong er endelig over. Nå er det klart for “silly season”, hvor nye kontrakter skal signeres, og ryktene om spillere inn og ut florerer. Så gjenstår det å se hvilke overraskelser som Sportskomiteen kan dra opp av hatten før ny sesong droppes i gang til høsten, og vi kjenner allerede at vi gleder oss voldsomt (selv om det nok skal bli godt med litt ferie…..).

Til slutt har vi bare et lite ønske – og det er at det forhåpentligvis er mange av de som fant veien i finalekampene som også finner veien tilbake til Askerhallen når seriespillet starter en gang til høsten. Vi har fått dratt med oss mange #sofasupportere sammen med vår sponsor SpareBank1, og vi håper at også mange av disse tar turen igjen til høsten.

Da gjenstår det bare for oss å takke for i år, og ønske velkommen tilbake!

 

Her er en flott samling av alt som er beskrevet over!

 

 

Kommentarer

kommentarer