18 sep TO KJAPPE MÅL AVGJORDE

Det ble akkurat så jevnt som mange hadde spådd på forhånd da Vålerengen gjestet Askerhallen søndag kveld, og noe overraskende for mange var Henrik Ødegaard klarert for spill. Han hadde prøvd seg på trening med såkalte “shot stoppers” over skøytene, og mente at det burde gå greit. Dermed kunne Sune stille med en styrket back-linje ettersom også Jimmy Andersson var spilleklar, men likevel valgte Sune å bruke Petter Kristiansen som back også mot hovedstadslaget. Inn som løper på tredjerekka kom ny-signeringen Vinny Saponari, og som på treningen i går spilte han på rekke sammen med Marius Carho Hansen og Mats Henriksen.

 

3v5a1130

Vinny Saponari

 

MÅLLØS FØRSTE – PANGSTART PÅ ANDRE

Det ble en jevn første periode, og selv om den var målløs ble det likevel en relativt underholdende periode. Begge lag fikk hver sin utvisning, men ingen greide å overliste de gode keeperne Dahlberg og Søberg.

3v5a1065

Ryan Hayes ble to-målsscorer i kveld

Som mot Stavanger Oilers ble det en pangstart på andre periode. Men denne gangen var det vi som sto for scoringene! I løpet av periodens første 36 sekunder var Ryan Hayes frempå to ganger, og dermed så det veldig lyst ut allerede tidlig i andre periode. Fredrik Lystad Jacobsen sto for to assister, mens Henrik Ødegaard og Anders Bastiansen fikk hver sin. Etter 5.03 pådro gjestene seg en 2 minutters utvisning, men etter bra power play spill mot Stavanger Oilers sist tirsdag, fikk ikke gutta det helt til å sitte i kveld. Til alt overmål snappet Vålerengen pucken, og i undertall reduserte Rasmus Juell til 2-1. Litt senere i periode fikk vi muligheten til å spille 5 mot 4 i fem minutter, etter at Thomas Olsen måtte forlate isen etter en knetakling på Viktor Granholm. Men heller ikke i dette overtallet satt vårt overtallsspill, og perioden ebbet ut på stillingen 2-1.

 

Å slå Vålerenga er det som gjelder! – Jimmy Andersson

 

BOM PÅ ÅPENT MÅL

I tredje periode pådro gjestene seg to utvisninger, men uttellingen uteble for får del. Med tre minutter igjen av kampen valgte Roy Johansen å ta ut Søberg, men gutta greide ikke å sette pucken i det åpne målet. Dermed endte oppgjøret 2-1, og gutta kunne juble for tre deilige poeng mot det laget vi liker mest å slå. Og nettopp det hadde både Vinny og Jimmy fått med seg.

Jimmy Andersson

Jimmy Andersson

“Jo, det er samme som vi mente i Storhamar”, smiler Jimmy Andersson etter kampen.

“Å slå Vålerenga er det som gjelder!”

Om egen innsats sa Jimmy at det var deilig å spille GET-liga igjen, men at han nok behøvde litt mer tid for å få hodet til å tenke så kjapt som det er nødvendig.

“Det er en stund siden jeg spilte kamp sist. Det var kvartfinale forrige sesong. Det går litt kjappere i kamp, og man behøver å komme inn i “match vanen og lære seg å ta de kjappe beslutningene. Men det er sånn man vokser inn i.”

Og egen innsats i dag?

“Nja, jeg gir bort litt for mange pucker i dag. Men det kommer jo av at jeg ikke er helt vant til match-tempoet, men det kommer seg”, sier Jimmy før han haster i dusjen for å rekke kveldstoget hjem til Hamar.

Også ny-signeringen Vinny hadde fått med seg at man i Frisk synes det er kjekt å slå nettopp Vålerengen.

“Jo, gutta snakket om det foran kampen.”

Om sin egen innsats sier Vinny seg fornøyd med seieren, men synes selv at han var litt rusten i begynnelsen – og at det tok seg opp etterhvert.

“Det var godt å få den første seieren under beltet, og det var en bra lagseier. Jeg følte meg litt rusten, og har slitt litt med å sove skikkelig etter at jeg kom hit. Men det kom seg etterhvert.”

Om nivået synes Vinny at det var veldig bra. Stor bane må han venne seg til, for selv om han har spilt noen få ganger på stor bane tidligere, vil han nok bruke litt tid på å tilpasse seg.

“Har spilt på stor bane noen få ganger tidligere, som i World Championship, men det tar nok litt tid før jeg har vent meg helt til det”, sier Vinny.

 

3v5a1278

Ryan Hayes ble kåret til vår bestemann og fikk bestemannspris fra Hotspring Massasjebad

 

TO-MÅL SCORER RYAN

To målsscorer Ryan Hayes var fornøyd med at det endelig satt for egen del. Men han mente at laget burde scoret flere mål.

“Ja, det er noe vi må jobbe med denne uken. De var litt mer aggressive enn det vi er vant til, så det er noe vi må jobbe med.”

Men to kjappe mål i starten av andre periode ble matchavgjørende, og begge målene sto altså Mr Hayes for. Og det var to kjappe mål!

“Ja, de kom kjapt. Det var godt å utnytte momentumet og score rett etter det første. Det ble jevnt mot slutten, men vi skulle ha scoret flere mål. Vi må som sagt jobbe med Power Play, og jeg har mye ansvar for det som skjer i Power Play, så dette må vi jobbe med”, sier Ryan etter kampen.

 

HØYDEPUNKTER FRA KAMPEN (TV2 SUMO)

 

MÅ BLI MER EFFEKTIVE

At vi burde scoret flere mål er assistenttrener Marius Bjerke helt enig i. Men han er også helt enig i at dette er det laget som det er morsomst å slå.

“Absolutt. Ikke mer å si om det – punktum”, smiler Marius etter at tre poeng var i boks. Men helt fornøyd var likevel ikke trenerteamet, og da spesielt når det gjelder effektiviteten foran motstanderens mål.

“Litt skuffa på det området, må jeg vel si. Vi har vært gode i Power Play, og når vi får tilbake mer rutinerte spillere tror vi kanskje at det skulle fungere av seg selv. Men i dag ble det litt “så som så”, og med maks uttelling burde vi vel gått av isen med 4-5 mål. Litt mer “go” og guts fra start, så kunne det blitt litt bedre. Men når Jimmy får mer match trening, og de andre blir litt mer samspilte så kommer dette til å bli bra”, avslutter Marius Bjerke.

 

Henrik Ødegaard med "shot stoppers" over skøytene.

Henrik Ødegaard med “shot stoppers” over skøytene.

 

“SHOT STOPPER” ØDEGAARD

Den største overraskelsen for mange var nok å se Henrik Ødegaard tilbake på is allerede i kveld. Selv sier Henrik at han kjenner skaden, men med bruk av såkalte “shot stoppers” mente han at det gikk greit. Når det gjelder hvor deilig det er med seier over nettopp kveldens motstander, sier Henrik at det kjenner han alt tid.

“Jeg er vokst opp med det, vet du”, smiler Henrik, og sier at det føles veldig bra å ta alle poengene i dag.

“Det blir ofte sånne kamper som dette mot Vålerenga, både da jeg spilte i Sparta og i Lørenskog, og sånn ble det i dag også. Men det føles veldig bra – deilig å vinne en sånn slitekamp. Kjenner at man har spilt hockeykamp etter en sånn kamp”, sier den tilbakevendte forsvarskjempen.

Og gutta satte også pris på gaven fra kveldens kampsponsor, et massasjebad!

 

Massasjebad fra Hotspring Massasjebad kan komme til god nytte!

Massasjebad fra Hotspring Massasjebad kan komme til god nytte!

 

OPP PÅ TREDJEPLASS

Etter kveldens seier rykket vi opp på tredjeplass på tabellen, ett poeng bak Oilers og Stjernen som vant henholdsvis 7-1 (over MS) og 4-0 (over Lillehammer). Torsdag er det et vanskelig borteoppgjør som venter gutta, ettersom det er Lørenskog som venter oss i Lørenskog Ishall. Men i år tror vi at gutta kommer til å ta flere poeng mot gutta fra skauen enn det vi gjorde i fjor. Og kanskje de første kommer allerede torsdag?

 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer

Tags: