07 mar TO NYE ÅR FOR SUNE

Under dagens frokostmøte hos Generalsponsor Dressmann (Varner-gruppen), skrev Sune altså under for to nye år. Vi tok en prat med han på forhånd for å høre litt hvordan han ser på to nye år som hovedtrener for Frisk Asker, og om han var sikker på at dette var noe han virkelig ville – og hvorfor?

 

TROR VI KAN VINNE NOE

«Ja, dette er jeg helt sikker på at jeg vil. Jeg tror vi kan vinne gull et år, ja vi kan kanskje til og med vinne i år også hvis vi har flyten. Vi har blitt bedre og bedre de siste sesongene, både spillemessig, og på og utenfor isen. Nå har klubben også fått bort all gjelden så vi kan i det minste starte på null, og da kan vi jo bli bedre – noe jeg tror vi kan bli. Da kan vi vinne noe i årene fremover», sier en optimistisk Frisk-trener.

For det er en fin spillergruppe som du rår over i årets Frisk-mannskap!

SuneBergman3«Vi har en stamme nå som har holdt på noen år, og er en gruppe som fortsatt er unge. De er vel gjennomsnittlig 22-23 år, og de blir jo bare bedre og bedre», sier den tidligere keeperen, som har rukket å bli 63 år.

Sune har ikke vært bortskjemt med å ha mange hjelpetrenere rundt seg, og håper nå at klubben vil ta seg råd til å la Assistenttrener Marius Bjerke få mer tid til A-laget.

«Ja, jeg håper at Marius får mer tid til A-laget. Han har i prinsippet vært her i to-tre dager i uken pluss kampdager, så jeg håper han får mer tid til å gjøre det jeg ikke får tid til. Med blant annet individuelle treninger, så får de unge muligheten til å bli bedre.»

Han har flere av sine landsmenn i spillergruppen, og er glad for at både Oskar Nilsson og Nicklas Dahlberg har kontrakt for ett år til. I tillegg kom Ahlström-tvillingene etter nyttår, og Sune er godt fornøyd med signeringen av disse.

«Det er to bra spillere som har sklidd godt inn i spillergruppen, men vi har ikke snakket med dem angående neste sesong enda», sier Sune om Oscar og Victor Ahlström.

Når det gjelder amerikanerne sier Sune at det ikke er tradisjon for at disse spiller flere sesonger for klubben, men heller ikke når det gjelder disse har han noe nytt å fortelle angående neste sesong. Kanskje Ryan, Marshall og Connor blir de første som bryter med “tradisjonen”?

 

 

UMIDDELBAR SUKSESS

Sune kom til klubben første gang foran 2007/08-sesongen, og det ble umiddelbar suksess med seriemesterskap og finalespill allerede i første sesongen. Sune minnes med glede sin første sesong, og da han kom til Asker var han ikke klar over at seriemesterskapet var såpass stort her i Norge.

«Nei, det var jeg ikke klar over, og ikke noe jeg er vant med fra Sverige. Der har de forsøkt å få til noe, men der er det bare sluttspillet som gjelder. Så det var en positiv overraskelse med fulle tribuner, og så hadde vi jo et bra lag.»

Men vi har jo et bra lag i år også – så hvorfor trekker vi ikke flere på tribunen?

«Nei, det vet jeg ikke. Det er rart at det er såpass lite folk når det går så bra. Men jeg tror vel at mange nå for tiden vil ha en mer helhet, som for eksempel Bamsekampen. Da kommer det jo folk. Så man ønsker nok mer enn kun ishockey, men det kreves jo en del. Og her går jo alt i prinsippet på dugnad, så da blir det vanskelig. I tillegg er jo ikke fasilitetene all verden her i Askerhallen», må Sune innrømme.

 

 

ChrisogCam

Chris og Cam Abbott

Foto: Espen Hildrup

 

Hvis vi går tilbake til 07/08, så hadde du et par «drømme-rekker» som du vel gjerne skulle hatt tilbake?

«Ja, brødrene Abbotts og Flaten, Marcus Eriksson, Mats og Fjeld og en bra 3. rekke med P, Peffe og Robin. Dessverre har vi ikke hatt økonomi som har vært bra nok til å beholde de spillerne, og både Ødegaard, Dahlstrøm, Lystad Jakobsen og Bowim er jo bra spillere som vi gjerne skulle hatt i klubben. Får vi beholde de spillerne som vi vil ha, så får vi spisse til det litt, og da kan det bli riktig bra», sier Sune.

 

– MATS VAR HELT UNIK

Men skulle du sette èn spiller helt øverst – hvem ville det være?

«Det er klart at Mats (Zuccarello) var helt unik på sin måte. Med et stort talent, en interesse og nysgjerrighet på å lære mer som er helt unik. Han er en individualist – og det er bra å være individualist hvis du tar til deg det som andre sier og prøver å lære deg, og blir bedre selv i tillegg til å gjøre dine omgivelser bedre. Og han er fortsatt ydmyk til tross for sin suksess i Rangers. Så det er klart det var kult å jobbe med han – men vi har hatt mange som det har vært morsomt å jobbe med her i Frisk Asker», understreker Sune, som til tross for at han ikke er spesielt opptatt av NHL nok fortsatt følger sin tidligere elev med stor interesse.

Zucca-2

Zucca

Nærmere presentasjon unødvendig.

Foto: Espen Hildrup

 

 

Nå skriver du under på en ny 2-års kontrakt, og det er noe du ser frem til?

«Ja, som jeg sier så skal vi vinne noe med denne klubben», slår en optimistisk Kung Sune fast.

 

NEPPE TRENER I NY HALL

Og så ser vi Sune Bergman som trener for Frisk når vi innvier den nye hallen, kanskje allerede i 2020?

«Nei», smiler Sune, «det tror jeg nok blir verre! Jeg ligger nok i graven før vi får ny hall», ler Sune.

Så får vi se hvem som ler sist….

For selv om han nok kunne tenkt seg å trene et lag foran fulle tribuner, så tror han altså ikke at han holder på så lenge at han får med seg en ny hall. Likevel håper han at dagens mannskap som består av nesten bare lokale gutter – ja til og med Baar går inn under den kategorien, i følge Sune, ettersom han gikk på NTG i sin tid – kan tiltrekke seg flere tilskuere, for det er bra hockey som laget spiller om dagen. Selv om det ikke holdt mot Lillehammer på søndag, så har vår hovedtrener klokketro på at dette laget kommer til å vinne noe i løpet av hans periode her i klubben. Det betyr at vi ikke behøver å vente mer enn maksimalt to år, skal vi tro på han – og det gjør vi gjerne!

 

VIKTIG MED KONTINUITET

Vår lagkaptein, Petter Kristiansen, liker at Sune tar ytterligere to år som trener for A-laget.

Veldig bra at Sune tar to nye år, det er viktig med kontinuitet også på trenersiden. Han har en klar filosofi og et klart spillesystem“, sier den eneste spilleren som er igjen i Frisk fra 2007/08-laget.

Sune sier at han tror at dette laget kan vinne noe i løpet av de to neste årene – kanskje allerede i år!

Enig med han i det – vi har bygd oss opp over flere år og prestert bedre og bedre. Håper og tror vi kan ta det neste steget innen kort tid“, avslutter Petter.

 

Med dette ønsker vi Sune velkommen til ytterligere to år som trener i klubben!

Kommentarer

kommentarer

Tags: