29 jun TO NYE CANADIERE KLARE

Vi kan idag meddele at vi har signert ett-års kontrakter med to canadiske forwards.

 

TJ FOSTER

Førstemann heter TJ Foster og har de siste sesongene tilhørt Toronto Maple Leafs sin organisasjon. Han er 25 år og kommer fra Alberta, Canada. Foster spilte i Western Junior Hockey League, som er en av de tre store major junior ligaene i Canada. WHL er kanskje den mest fysiske av de tre, og i 11/12 sesongen vant de ligaen.

Etter dette gikk turen til CIS (Canadiske universitetsligaen hvor Wall og Pageau også spilte). Her dominerte han stort og ble tatt ut til ligaens “All Rookie Team” første året og “First All-Star Team”, “Most Valuable Player”, “Most Points” og “All Canadian First Team” året etter. På slutten av sesongen representerte han også Canada i universitets VM.

Forrige sesong spilte han i samme lag som Nick Pageau kom fra, Norfolk Admirals, som kom desidert sist i sin conference, men Foster plukket likevel med seg hele 55 poeng på 50 kamper (23 av disse mål). TJ kan spille både ving og center.

“Vi snakket med coachene vi pratet med når vi hentet Nick forrige sesong, og de var fulle av lovord om TJ. De mener han passer perfekt i Europa, og at han og rekkekameratene i første rekken fikk lite hjelp forrige sesong. De sier han innehar masse gode ferdigheter begge veier på banen og at han er en god skøyteløper. Foster var egentlig en liten long shot for oss, men vi vet at det nord amerikanske markedet er litt tregere og at ting forandrer seg mye etter NHL draften. Vi er derfor veldig glad for at vi har klart å knytte oss til TJ den kommende sesongen”, sier Patrick Gandolfi Hellman i Sportskomiteen.

Foster kommer i august og skal bo sammen med spiller nummer to som vi skal presentere i dag.

image2

Video på TJ Foster:

 

https://www.youtube.com/watch?v=ScAgGCnwl8U

 

 

GARRY NUNN

 

Nestemann er Garry Nunn, og spiller høyre ving. Nunn er 27 år og kommer fra hockeygale Vancouver, Canada. Han spilte også i WHL, og var faktisk romkamerat og rekkekompis med Foster en kort stund i Edmonton Oil Kings. Før dette tilhørte han Vancouver Giants og delte is med tidligere Frisk-spiller Craig Schira. Etter junior karrieren gikk turen videre til Alaska Aces i ECHL hvor han var i tre sesonger. Der var han med og vinne “Brabham Cup” to ganger og “Kelly Cup” en gang. Nunn har også vært en sesong i italiensk hockey, før han forrige sesong fikk sin første hele sesong i AHL hos San Antonio Rampage.

“Nunn skal være en playmaker, men som også vet hvor målet står. Han er veldig rask på skøyter, har blikk for spillet og et bra skudd. Tilbakemeldingene på Nunn har vært de samme fra alle steder vi har forhørt oss, og vi er sikre på at vi får en veldig god ishockeyspiller, samt en veldig fin person inn i laget den kommende sesongen. Vi gleder oss til å se både han og TJ på isen i Asker i august.”

“Vi registrerer også at Storhamar og Stavanger er selvutnevnte finalister i den kommende sesongen, men vi er ikke ferdig med stallen helt enda, og både tror og håper vi skal være en seriøs utfordrer om kongepokalen også neste år. Vi jobber med ytterligere en utenlandsk forward før vi er ferdig signert på forward siden, men vi har ikke dårlig tid. Det viktigste er at vi er så sikre som vi kan bli på at spillerne passer inn hos oss, både sportslig og sosialt”, avslutter en smilende Patrick Gandolfi Hellman i Sportskomiteen.

Video på Garry Nunn:

 

https://www.youtube.com/watch?v=7xN08pJFrRY

image4

Kommentarer

kommentarer