26 sep TØFF UKE VENTER – OPPDATERT

Etter tre seire på de tre første kampene venter det nå en tøff uke for våre helter, og da kan det komme godt med at vi har en relativt bred stall å ta av. Uke 39 inneholder nemlig tre kamper på seks dager, og det er to tøffe bortekamper før vi avslutter uken med hjemmekamp mot hardtkjempende Narvik.

 

LILLEHAMMER TIRSDAG

Avhengig av hvilken vei man velger å kjøre, så er det 19-20 mil fra Asker til Lillehammer og tar i underkant av tre timer å kjøre. Men vi regner med at Askerbussen sørger for en behagelig tur for gutta. På Lillehammer venter en nyoppusset Eidsiva Arena med blant annet nye stoler og ny mediekube, og laget vant åpningskampen mot Grüner på fredag med solide 8-2. Serieåpningen mot Storhamar i CC Amfi tapte de knepent 2-3 etter at Storhamars Marinaccio scoret 2.15 ut i sudden. Skuddstatistikken endte 42-21 i favør Storhamar, så helt ufortjent var det nok ikke. På lørdag vant Lillehammer 4-2 borte mot Stjernen, i en kamp hvor Fredrikstad-laget ledet 2-1 etter to perioder, men hvor Lillehammer slo tilbake og scoret tre i den tredje perioden.

Petter Kristiansen finner Endre Medby som setter inn 1-2 målet. Foto: Arild Åssveen / Maxiprint

Petter Kristiansen finner Endre Medby som setter inn 1-2 målet i oppgjøret som endte 4-7.
Foto: Arild Åssveen / Maxiprint

 

Hos Lillehammer er det “hjemvendte” Stephan Vigier som topper poenglisten. Canadieren som spilte for Stavanger i fjor står med 7 poeng (5 mål og 2 assist), tre poeng foran landsmannen Brendan Ellis (4 assist) og amerikaneren Nick Dineen (2 mål og 2 assist). På toppen av +/- statistikken finner vi Robin André Soudsky og Christian Fosse med +4. Redningsprosenten hos lagets keepere er 93,8% for Jørgen Hanneborg, og 91,5% for Christoffer Bengtsberg.

Vi kan vel også nevne at i kvarfinalene i fjorårets sesong vant vi fire av fire kamper i Eidsiva Arena, og vi regner med at gutta tar med seg godfølelsen på bussen opp på tirsdag.

FASIT: Seier i en jevn kamp hvor Hampus Gustafsson får æren av å styre Max Krogdahls skudd i mål. Med 3-2 seier er vi fortsatt ubeseiret på de fire første kampene, og kan gjøre oss klare for “Revansje-kampen” som Storhamar har valgt å kalle torsdagens oppgjør. Der må vi klare oss uten Christian Kåsastul som ble idømt matchstraff sammen med Lillehammers Brendan Ellis.

Les mer om Lillehammer-kampen her!

 

STORHAMAR TORSDAG

Det er ca 6 mil kortere til Hamar enn det er til Lillehammer, og torsdag skal gutta nok en gang ta turen langs Mjøsa for å møte Storhamar i CC Amfi. Forrige sesongs finalemotstander har rukket å spille én kamp mer enn oss per i dag, og startet sesongen med den historisk første GET-liga kampen i Nordkraft Arena mot nyopprykkede Narvik. Storhamar gjorde jobben som forventet, og dro hjem med alle tre poengene etter at 3-6 var et faktum. To dager senere måtte det som nevnt sudden til for å slå naboene fra litt lenger opp i dalen, og ytterligere tre dager senere ble tap 2-4 i DNB Arena mot Stavanger Oilers i en kamp hvor hjemmelaget var relativt overlegne i de fleste av spillets faser. Sist søndag var det igjen klart for kamp hjemme i CC Amfi, og mot Manglerud Star gjorde laget kort prosess og vant til slutt 7-4. MS yppet seg mot slutten og vant tredje periode 2-1, men Storhamar vant skuddstatistikken 35-22 og følte seg nok aldri helt truet av “brødrene” fra Manglerud.

Kyle Bonis

Det har gått ganske bra for oss i de siste oppgjørene i CC Amfi. Her scorer Kyle Bonis i 3-2 seieren mot Storhamar i april 2019. FOTO: FINN ERIKSEN

Ser vi på statistikken er det amerikaneren Tony Cameranesi som topper poenglisten med 10 poeng (4 mål og 6 assist), ett poeng foran Patrick Thoresen (2+7). Deretter følger canadieren Phil Marinaccio med 6 (4+2) og Jonas Djupvik Løvlie med 5 (3+2). Sistnevnte kom til Storhamar foran denne sesongen, og spiller nå for sin femte klubb i Norge. Djupvik Løvlie har i tillegg én sesong i Södertälje i Allsvenskan hvor han blant annet spilte sammen med tvillingene Oscar og Victor Ahlström, i tillegg til Lillehammers keeper, Christoffer Bengtsberg. Ser vi på Storhamars keepere så har de stått to kamper hver, og Luka Gracnar har best redningsprosent med sine 91,4%, mens Jonas Strand står med 84,1%.

FASIT: Sterk 3-1 borteseieri CC Amfi, hvor Mikael Dokken var en av våre mest fremtredende spillere med ett mål og en assist. Les mer om kampen her.

 

NARVIK HJEMME – SØNDAG KLOKKEN 14.00

Søndag (merk tidspunktet for kampstart: klokken 14.00) kommer nyopprykkede Narvik Arctic Eagles til Askerhallen, og vi får stifte bekjentskap med mange nye navn. Under ledelse av canadieren med svensk pass, Henry Acres, spiller laget sin første sesong i GET-ligaen, og laget har tatt sine første tre poeng i GET-ligaen etter å ha vunnet 2-0 hjemme mot Stjernen. De måtte imidlertid se seg slått mot Storhamar (3-6), Grüner (1-5) og Vålerengen (1-3) i de øvrige oppgjørene som er spilt så langt.

Narvi logo

 

Det er canadieren Wade Murphy som leder poengligaen hos laget fra nord, og den tidligere Kalamazoo Wings-spilleren (en klubb blant andre tidligere Frisk-spiller Mike Matczak, har spilt for) har notert seg for 2 mål og 3 assist så langt. Amerikaneren Connor Hurley, som ble draftet av Buffalo Sabres i 2013, men som ikke spilte i 2017/18-sesongen på grunn av skade, er nummer to med 3 poeng (1+2). Han spilte for Norfolk Admirals i fjor, klubben som T.J. Foster spilte for i 2016/17-sesongen og Nick Pageau i 2015/16.

I mål finner vi finske Joona Samuli Partanen, og 26-åringen har på de fire første kampene en redningsprosent på 91,2%. Backup til Partanen er 18 år gamle Herman Nordmark Jenssen, men Narvik-fødte Jenssen har ikke fått prøve seg i GET-ligaen enn så lenge.

FASIT: Vi vinner 6-4 i en kamp hvor gjestene fra nord yppet seg og holdt oss til 2-2. Tre kjappe mål i sluttminuttene av midtperioden avgjorde nok kampen, og dermed ble fasit tre av tre seire i løpet av en uke. Les mer om kampen her.

 

ASKERS STORE STOLTHET

Ser vi nærmere på våre egne, er det ikke til å komme utenom nestoren selv, kaptein Anders Bastiansen (bildet). 38-åringen holder fortsatt et høyt nivå, noe to assister mot Sparta viste. Med de poengene i lomma snek han seg forbi Hampus Gustafsson på poengliga-toppen, og med 1 mål og 4 assister kan han ikle seg gullhjelmen på Lillehammer tirsdag. Like bak finner vi nevnte20andersbastiansen_48756427852_oHampus med 2 mål og 2 assister, og han deler plassen med Alex Lavoie som har 1 mål og 3 assister. I kampen mot Sparta fikk vi fire forskjellige målscorere, noe som kan vise seg å bli en fordel utover i sesongen. Det medfører også at vi har flere spillere med 2 poeng; Mikkel Christiansen (1+1), Mats Frøshaug (0+2),  Victor Björkung (0+2), mens syv spillere står med 1 poeng så langt.

I mål har Nicklas Dahlberg stått som en vegg i de tre første kampene, og har kun plukket ut to pucker fra eget mål så langt. Det gir han en redningsprosent på suverene 97,6%, mens back-up Henrik Fayen Vestavik har måttet være døråpner så langt denne sesongen.

Søndag ettermiddag vil gutta få noen få velfortjente “fridager” før de skal til hovedstaden for å møte nok en nykommer i GET-ligaen, Grüner, i Grünerhallen. Men innen den tid har de kjempet om ni poeng, og vi satser på at “the winning streak” er ubrutt!

 

LES OGSÅ: SOLID SEIER MOT SPARTA

 

TRENING INNIMELLOM

I det tette kampprogrammet finner Janna og Vidar også litt tid til istreninger, og vil du se gutta trene på is kan du finne istidene her. Ønsker du å se et av breddelagenes kamper er også de listet opp her. Blant annet spiller U16 mot Grüner tirsdag kveld klokken 20.00, mens U21-laget møter Skien på lørdag klokken 16.00.

Kommentarer

kommentarer