01 mar TOK FØRSTE STIKKET

ASKERHALLEN: I den første kvartfinalen mot fjorårets finalemotstander Stavanger Oilers, ble det vel akkurat så fysisk og tett som vi forventet på forhånd. Men til tross for at det gikk veien – til slutt – så var det ikke voldsom jubel i garderoben til gutta etter at 4-2 seieren var i boks. For de siste minuttene av kampen var ikke godkjent fra vår side, skal vi tro Sune og Marius.

– Det er sluttspill, og det svinger. Det blir litt “ta og føle på” i den første kampen, og det er ikke noen vanlig seriekamp. Og vi må innrømme at vi er litt skuffa over at vi slipper dem inn i kampen mot slutten. Så vi får nok ta morgendagen i bruk til å se på hva som skjedde i dag, sier Marius Bjerke.

Stavanger Oilers gikk ut på TV2 Sporten i går og “truet med juling”.

– Ja, de snakket om at de skulle spille fysisk og kjøre på, og det ble vel så fysisk som vi regnet med. Men vi kommer ikke til å legge oss ned og grine, for vi kan spille fysisk vi også. Og det synes jeg vi gjør i dag.

 

Det er alltid fysisk i sluttspillet – Mikkel Christiansen

 

Tekst: Finn Eriksen – Foto: Thomas Bekkevar/Finn Eriksen

 

NICK ÅPNET SHOWET

Etter en målløs første periode, hvor begge lag pådro seg flere utvisninger, så ble det spill 4 mot 4 etter at dommer Johnsen noe uforståelig hadde utvist en spiller fra hvert av lagene. Garry Nunn drar seg løs på venstresiden og finner Nick Pageau foran mål – og man skulle ikke tro Nick var back når han elegant fintet seg ledig og setter pucken i mål! Under fem minutter senere plukker TJ en løs puck i Oilers sone, og når han får en sånn sjanse lar han den ikke gå fra seg! 2-0, og det så veldig bra ut i Askerhallen etter to perioder.

Før siste periode er halvspilt er det Oskar Nilsson som får stå uforstyrret og legger pucken på mål som Mikkel Christiansen elegant kan styre i mål. Og med 3-0 ble det nok betydelig lavere skuldre på tribunen – men hockey er som kjent hockey, og Stjernen kan fortelle alt om hvordan det er å lede en kamp 3-0!

 

28467982_10155202555111161_5137333863055360000_o

Mikkel Christiansen scoret 3-0 målet

 

UNØDVENDIG UTVISNING

Etter en komfortabel 3-0 ledelse til den gjenstår drøye syv minutter, kom en periode hvor de som i går meldte at det skulle bli fysisk spill måtte gå og sette seg i utvisningsboksen, vi får spille 5 mot 3 og Basse hadde muligheten til å score på straffe uten å lykkes. Først pådrar vi oss en utvisning i offensiv sone – i spill 5 mot 3 – for spill med høy kølle. I det påfølgende boxplayet sitter reduseringen med 7.03 igjen å spille. To minutter senere er det Henrik Ødegaard som må sette seg etter en tripping, og igjen utnytter Oilers power playet til å score! Med 56.50 på klokka står det plutselig 3-2 på tavla, og det er absolutt nerve i kampen!

Men nærmere kom aldri gjestene fra oljebyen, for da det gjensto under minuttet av perioden tok Oilers ut keeper, og da kunne Alex Wall kontre inn 4-2 i åpent bur!

 

– ALLTID FYSISK I SLUTTSPILLET

Målscorer Mikkel Christiansen mente ikke at det ble mer fysisk enn forventet.

– Det er alltid fysisk i sluttspillet. Og fysisk spill forventer vi. Dommerne var også veldig konsekvente i dag, og selv om det var mange utvisninger så gikk det begge veier.

Vi slipper dem inn når det gjenstår fem minutter – hva skjer?

– Tja, det er sånn som skjer. Hockey er et litt rart spill, for vi har kontroll på dem på 3-0 og så får de blod på tann når de reduserer til 3-1. Så får de ett til, men vi viser styrke på at vi rir det i land. For de siste par minuttene hadde de ikke noe å komme med.

Vi tar dette?

– Ja, vi har absolutt tro på det, sier Mikkel med et skjevt smil.

 

DAHLBERG BESTEMANN

Vår bestemann ble Nicklas Dahlberg, som igjen sto en god kamp for oss i mål.

Nicklas Dahlberg fikk bestemannsprisen

Nicklas Dahlberg fikk bestemannsprisen

 

KVELDENS MÅLSCORERE

1. periode
Ingen mål
2. periode
1 – 0 Frisk Asker Elite – EQ by 24 N. Pageau – Assist: 22 G. Nunn  8:54
2 – 0 Frisk Asker Elite – EQ (unassisted) by 16 T. Foster  13:12
3. periode
3 – 0 Frisk Asker Elite – EQ by 17 M. Christiansen – Assist: 5 O. Nilsson42 H. Ødegaard 9:18
3 – 1 Stavanger Ishockeyklubb – PP1 by 36 L. Kokkala – Assist: 25 W. Rapuzzi29 C. Gedig  12:57
3 – 2 Stavanger Ishockeyklubb – PP1 by 28 K. Forsberg – Assist: 2 S. Humphries17 E. Salsten 16:50
4 – 2 Frisk Asker Elite – EQ by 14 P. Wall – Assist: 40 F. Jacobsen 19:52

Kommentarer

kommentarer