53732615_373854456770028_2326638171414069248_n

07 Mar TOK FØRSTE STIKKET

EIDSIVA ARENA: Endelig var det klart for “vårens vakreste eventyr på is”, nemlig sluttspillet i ishockey. Etter at vi endte på 5. plass i serien var det klart for møte med Lillehammer som ble nummer 4. Lagene har møtt hverandre seks ganger denne sesongen, og har vunnet tre av dem hver seg. Alt lå til rette for en jevn kvartfinalekamp – og sånn skulle det også bli!

 

53357806_415369192553112_6981026296591548416_n

ENDRE SCORET MOT GAMLEKLUBBEN

Vi kom best i gang i første periode, men etter hvert skulle hjemmelaget også melde seg mer og mer på. Det ble en målløs periode, til tross for at vi vant skuddstatistikken med solide 14-5. I andre periode kom vi også best i gang, og etter 2.06 skulle Endre Medby sette den første pucken i nylonen bak Lillehammers keeper. McMonagle legger et skudd på mål, og Endre banker inn returen.

BENIK SCORET IGJEN – OG SLURV FØRTE TIL NY BAKLENGS

Etter halvspilt kamp pådrar vi oss flere utvisninger, og til slutt greier Joey Benik igjen å finne åpningen bak Nicklas. Nok et eksempel på at utvisninger straffer seg – og det skulle kommer mer av den sorten.

Vi fikk en midtperiode hvor det var gode sjanser til begge lag, og så er det slurv fra McMonagle som fører til at hjemmelaget tar ledelsen med bare et par minutter igjen å spille av midtperioden. Et pass bak ryggen blir plukket opp av Lillehammers Cangelosi, og han feier pucken i mål bak Dahlberg. Dette er spill som vi hadde håpet at gutta hadde lagt igjen hjemme! Vi pådrar oss i tillegg utvisninger på tampen av perioden, og må starte siste periode i 3 mot 5.

Mens alt ser ut til å gå i mot oss, med to utviste spillere og 2-1 på tavla – så skulle Mikkel Christiansen gjøre opp for sin utvisning. Rett etter en gigantredning fra Nicklas Dahlberg, kommer Mikkel ut fra utvisningsboksen – og på pass fra Bastiansen setter Mikkel pucken elegant opp i nettaket på backhand. “Shorthanded goal” er alltid deilig!

Vi får muligheten til å spille en lengre periode i overtall, men skuddene blir dekket av et hardtkjempende Lillehammer forsvar. Når de så blir fulltallige setter de inn et solid press på oss, men Nicklas viser igjen stor klasse med sine redninger. Det er sluttspillshockey i Eidsiva Arena!

To ganger treffer gummiskiva tverrliggeren og stangen bak Lillehammers keeper i sluttminuttet – men den spretter dessverre ut. Dermed tikker sekundene ned mot 60 minutter, og det er klart for periode nummer fire.

 

TOK 30 SEKUNDER

Etter pausen kom gutta på isen og skulle spille 5 mot 4 i noen sekunder, men det skulle bare ta 30 sekunder av 4. periode før Hampus Gustafsson setter inn den avgjørende pucken! McMonagle finner Thompson som setter opp Hampus som kommer to mot en sammen med Kyle Bonis, og Hampus viser hva han er god til og banker pucken i mål!

Dermed har vi tatt det første stikket, og kan bare glede oss til kamp nummer to i Askerhallen på lørdag!

 

JANNA FORNØYD

Etter kampslutt måtte vår hovedtrener Jan Andre Aasland si seg fornøyd med å ha tatt første stikket mot Lillehammer.

– Jeg synes vel at det totalt sett var fortjent at vi vant i kveld. Vi hadde to skudd i tverrligger, og ett i stolpen, og jeg synes gutta spiller disiplinerte. Feil vil det alltid skje i ishockey, og selvsagt ønsker jeg av vi skal eliminere en del av feilene som gjøres. Men det er det laget som utnytter motstandernes feil som vinner kamper, og det gjorde vi i kveld.

Da er det bare å glede seg til lørdag?

– Det er det – og det gjør i hvert fall vi, avslutter Janna.

 

LYSTAD JACOBSEN UT MED SKADE

Et skår i gleden var at Fredrik Lystad Jacobsen måtte gå av isen etter å ha blokkert to skudd, hvor ett gikk i hånden hans. Vi vet ikke helt omfanget av skaden, men håper han er tilbake til lørdagens kamp.

 

 

53746369_2259396494275615_1260290515866222592_n

 

I DNB Arena tok bortelaget Sparta første stikket etter at de vant 5-4 da lagene hadde spilt 65.30. I Furuset Forum vant hjemmelaget 5-1 over MS, mens det i CC Amfi spilles ekstraperioder for å få en avgjørelse.

Kommentarer

kommentarer