04 mar TOK FØRSTE STIKKET

ASKERHALLEN: Endelig var det klart for årets sluttspill, og med kun Fredrik Lystad Jacobsen ute – i tillegg til langtidsskadde Nick Pageau – kunne Sune rotere på fire rekker i det første oppgjøret mot hovedstadslaget Vålerengen. Det ble en jevn start på kampen, og Nicklas Dahlberg måtte trå til allerede tidlig i perioden. Der fikk Nicklas vist at han er i form, og tok alt som gjestene hadde å by på. Perioden endte målløs, og med en skuddstatistikk som viste 7-5 i vår favør.

3V5A3880

DØDELIG EFFEKTIVE I PP

Med ett sekund igjen av første periode pådro Vålerengens kaptein, Tobias Lindström, seg en utvisning, noe som gjorde at vi kunne starte midt-perioden med en mann mer. Etter bare 12 sekunder av perioden satte Anders Bastiansen inn det første målet i kampen, lekkert assistert av Ryan Hayes og Petter Kristiansen, og vi tok over mer og mer av spillet utover i perioden. Begge lagene pådro seg utvisninger, men det var først da Aspehaug måtte sette seg etter 12.10 var spilt av perioden at vi fikk nok et mål på tavla. Sist på pucken var unggutten Viktor Granholm, som har fått tillit av Sune Bergman i vårt Power Play, og assist på det målet var det Jimmy Andersson og Endre Medby som hadde. Drøye fire minutter senere var det nevnte Andersson som kunne prikkskyte pucken i mål, og via Søbergs høyre stolpe satt pucken nok en gang i nota. Assist på målene var ved Vinny Saponari og Jonas Berglund. Saponari pådrar seg en 2-minutters utvisning, men i stedet for at gjestene utnytter overtallet, er det vår egen kaptein Petter Kristiansen som snapper pucken, og setter opp Mats Henriksen som elegant overlister Søberg. Dermed ender en forrykende periode med ledelse 4-0 til oss, og det var en periode hvor det meste stemte for våre. Skuddstatistikken vant vi 16-10.

4. REKKA AVSLUTTET BALLET

3V5A3891

Mats Henriksen scoret i undertall

I tredje periode kontrollerte gutta det meste, og kronen på verket var det gutta i 4. rekka som kunne sette da Mikkel Christiansen fastsatte sluttresultatet til 5-0, assistert av rekkekameratene Mats Henriksen og Marius Carho Hansen. En solid innsats over hele linja, og det var ingen enkel oppgave for kveldens jury å avgjøre hvem som var vår bestemann – men den solide backen, Jimmy Andersson, fikk fortjent bestemannsprisen etter både scoring og solid innsats både offensivt og defensivt!

MARATON I 100-METERS TEMPO

Dette var første stikket i en rekke av kamper, og som Sune sier det:

“Det er en maraton i 100-meters tempo”.

Og assistenttrener Bjerke kunne si seg fornøyd med lagets innsats, og ikke minst resultatet.

“Bra kamp, og jeg synes vel at vi er bedre enn dem i det meste. Vi ruller på hele laget, og spiller enkel og god hockey i dag. Det er et steg i riktig retning hvor vi går mot å spille mer sluttspillshockey som gjerne er mer fysisk. Det er selvfølgelig deilig at vi scorer fem mål, som er deilig for selvtilliten, men det er bare en seier i en rekke på kamper”, sier Marius.

“Det kjennes godt nå, for vi har forberedt oss bra den siste tiden. At vi vinner første kampen er selvsagt bra, så får vi håpe at vi fortsetter med å spille like bra på mandag.”

Nicklas holder nullen i dag, og holder oss inne i starten av kampen. Viktig å få han i gang?

“Ja, han står bra i dag. Ved et par anledninger slipper de gjennom hvor han redder oss, og det er der vi trenger Nicklas nå. Bra start for han, og bra start for laget”, sier en fornøyd Marius Bjerke.