28 okt – TOK MED OSS DET POSITIVE

Vi kom ikke unna å snakke om de første 15 minuttene i DNB Arena da vi snakket med Scott Hillman etter at 3-1 seieren over Stjernen var et faktum, og selv om det var et kvarter som vi nok ønsker å glemme så fort som mulig, så var det de øvrige 45 minuttene som la grunnlaget for kveldens resultat

_MG_3155

Scott Hillman

– Gutta spilte to meget gode perioder i Stavanger, og vi tok med oss det positive inn i kveldens kamp, sier Scott Hillman etter kampslutt.

For fra å spille en av de dårligste periodene under Scotts ledelse på torsdag, viste gutta virkelig frem offensiv angrepshockey i første periode i kveldens kamp mot Stjernen. Det eneste som uteble var målene, med unnta av Kyle Bonis overtallsmål som kom etter 15.41 av perioden. Dermed har Kyles scoret i to kamper på rad, og vi håper at det kan være starten på en ny periode for Bonis som har vært gjennom en periode med måltørke i det siste.

– Vi måtte minne gutta på om at det bare sto 1-0 etter første periode, for det føltes virkelig som om det var 3-0 ut fra spill og sjanser, smiler Scott.

– Sånn sett var det fortsatt en jevn kamp, men gutta spilte veldig bra hockey i første periode og burde nok scoret flere mål.

 

VAKKERT MÅL AV GRANHOLM

Det skulle ta drøye fem minutter av andre periode før pucken satt i mål bak Stjernens keeper, Sander Rene Berg. Viktor Granholm mistet høyre hanske i vår egen sone, men blir med opp i angrep i “bare nevene”. Han får pucken like utenfor droppesirkelen, og setter den utagbart i krysset bak nevnte Berg.

_MG_3135

En hanskeløs Viktor Granholm setter sitt femte mål for sesongen

 

– Skjøt mye ute  da jeg var yngre – uten hansker – så jeg får takke det for at den satt så bra i dag. Det var deilig, smiler Viktor, som også sier at laget fikk beskjed av Scott å kjøre på selv om laget lå under 5-0 i Stavanger – og at det var det bra spillet i de to periodene som laget tok med seg inn i dagens kamp.

– Vi bestemte oss for å ta med det gode spillet fra andre og tredje periode i Stavanger inn i dagens kamp, og det synes jeg vi greide bra.

Det sies at du har et av ligaens hardeste håndleddskudd, men bruker det kanskje ikke ofte nok?

– Det er vanskelig å komme til sjanser, og det er nok andre på laget som også har gode skudd, sier en smilende – men beskjeden (?) – Viktor Granholm.

– Får kanskje skyte mer, rett og slett.

Med Szydlowski ute har Viktor Granholm fått plassen i rekken sammen med Bastiansen og Bonis, men Viktor ser ikke for seg at han greier å holde han ute når Szyd er tilbake fra skade.

– Han er ekstremt bra, og vi trenger absolutt han på laget, sier Viktor, som ikke vil si hvor mange poeng han håper å kunne få i år.

– Nei, det sier jeg ikke. Redd for å jinxe det, avslutter Viktor, som innrømmer at han, sammen med mange andre hockeyspillere, er en smule overtroisk.

 

– SPILTE EN AV VÅRE MEST SOLIDE KAMPER

En som scoret i den andre kampen på rad, var altså Kyle Bonis. Også han sier det samme som Viktor, nemlig at laget tok med seg det positive fra de to siste periodene i Stavanger.

– Det er mye som vi ønsker å glemme fra kampen i Stavanger, men det er også mye som vi kan bygge videre på fra den kampen. Vi kom under 5-0, men deretter slapp vi ikke inn andre mål enn det som kom i åpent mål. Vi bestemte oss for å spille vårt spill, og det synes jeg vi gjorde bra. I dag spilte vi en solid første periode, og det eneste negative var at målene uteble. Vi måtte minne oss selv på at det fortsatt var bare 1-0, og en jevn kamp. Viktor kom inn og ordnet 2-0 for oss, og når så Nicklas stenger buret foran nesten fulle tribuner, så ble det et bra resultat for oss, sier Kyle Bonis.

Kyle Bonis scorer i sin andre kamp på rad.

Kyle Bonis scorer i sin andre kamp på rad.

Szydlowski er ute med skade, og er det han vi har manglet i vårt overtallsspill?

– Han er en utrolig bra spiller som vi har god nytte av i vårt Power Play. Han er en veldig god spiller som er en katalysator for oss. Han har evnen til å få vanskelige ting til å se enkle ut, så det skal bli bra å få han tilbake, sier Kyle om rekkekameraten som selv tror at han vil være tilbake på isen om ikke alt for lang tid. Det har klikket bra med Basse og Viktor, men det er profesjonell hockey vi snakker om, så når en blir skadet så er det en annen som tar over.

Og allerede på tirsdag er det ny kamp. Da er det Lillehammer borte som står på timeplanen, og Kyle ser frem til den kampen.

– TV-kamp og greier. Får skyte pucken, og håpe at den går inn, smiler Kyle.

Stjernen reduserte ved Hampus Gustafsson, men med under fire minutter igjen av kampen fant Henrik Ødegaard kølla til Anders Bastiansen som kunne styre pucken i mål bak Stjernens keeper. Dermed endte det 3-1, og dermed er vi à poeng med tirsdagens motstander Lillehammer.

 

 

Kommentarer

kommentarer