22 nov TOK SKALPEN PÅ OILERS – IGJEN

Baar satte inn det avgjørende målet i sudden og sørget for at vi nok en gang tok skalpen på Oilers.

Rammen rundt kampen var spesiell, og gutta kjente på stemningen foran kampen at det var noe spesielt. Super Selma fikk æren av å foreta en såkalt “NHL-dropp”, og en litt beskjeden jente fikk også overrakt en Oilers-drakt fra Christian Dahl-Andersen, og en Frisk-drakt fra Anders Bastiansen.

Tekst og foto: Finn Eriksen

3V5A2405

Super Selma fikk drakt fra begge lagene

Foran 1585 tilskuere som nesten alle hadde hver sin bamse som de ventet på å kaste når Frisk scoret sitt første mål, var presset på gutta helt fra start. I fjor kom målet før minuttet var spilt, men i kveld var det gjestene fra Stavanger som scoret først. Tidligere Frisk-spiller, Christian Dahl-Andersen, satte inn 0-1 i power play drøye halvveis ut i perioden, men da Mr Teddybear 2015, Marshall Everson, utlignet 2.40 før periodeslutt kunne endelig bamse-regnet begynne i Askerhallen.

3V5A2493

Det regnet bamser over “Mr Teddybear”, Marshall Everson.

I andre periode var det vår toppscorer, Thomas Valkvæ Olsen, som førte oss i ledelsen etter 27.37, men 5 minutter senere var det igjen balanse i regnskapet da Lorentzen utlignet til 2-2. I tredje periode ble det også scoret ett mål til hvert av lagene. Først kjempet Mikael Dokken inn 3-2 ledelsen, men Philippe Cornet greide å overliste Nicklas Dahlberg under to minutter senere. Dermed måtte det sudden til for å avgjøre vinneren – og da Johs Soares både trippet og pratet på seg flere minutter, kunne Mathias Saksvik Baar banke inn vinnermålet til stor jubel fra hjemmepublikummet!

ROY JOHANSEN VALGTE BESTEMANN

Det var vanskelig å skulle avgjøre hvem som var vår bestemann, for dette var en laginnsats av dimensjoner. Men landslagssjef Roy Johansen fikk det endelige ordet, og valgte forsvarskjempen Nicolay Andresen. Vel fortjent, Nico, og vi spurte han etter kampen om hvordan dette hadde vært.

– Jeg synes vi gjør en ganske bra kamp i dag, sier Nico.

Ganske bra? Betyr det at dere har mer å gå på?

3V5A2829– Vel, vi var vel fullt på høyde med dem, og vi fikk også overtallsspillet til å fungere i dag.

Dere virket å være med fra start i dag – i motsetning til hva dere har vært mot litt dårligere lag?

– Det er kanskje litt spesielt for oss å skulle føre kamper, så det gjør det jo litt ekstra vanskelig. Og stemningen i dag var jo spesiell – veldig gøy å vinne denne kampen når det var betydelig flere folk på tribunen enn det har vært tidligere.

Og egen innsats? Enig med Roy Johansen at du var bestemann?

– Vel, det er ikke jeg som vinner kampen – det er det hele laget som gjør. Men er greit fornøyd med egen innsats, avslutter en smilende Nicolay Andresen.

3V5A2819

Marshall Everson – MR TEDDYBEAR

MR TEDDYBEAR 2015

En annen som også var godt fornøyd, var Marshall Everson – eller Mr Teddybear 2015, if you may. Og den tittelen skal han greit kunne leve med.

Hvordan var dette da, Marshall?

– It´s a riot! It´s a blast! Hver gang du kan kombinere det å spille mot ligaens beste lag, vinne i overtid og spille Bamsekamp på en gang – ja, det er bare helt perfekt. Det er kjempe gøy når man vinner på denne måten, og deilig å se Baar sette inn den avgjørende pucken så vi slapp å gå til straffer.

Og egen innsats?

– Ganske greit. Er noen ting som vi skal se på defensivt, men rekka produserte en god del sjanser i dag, så overall godt fornøyd.

Du og Connor klikker bra med Mathias?

– Ja, absolutt. Han hoppet inn for et par uker siden mot Sparta, og nå har vi spilt en del kamper sammen som gjør at vi tenker ganske likt, og vet hva vi skal gjøre både offensivt og defensivt. Connor og jeg kjenner hverandre veldig godt helt fra vi gikk på highschool sammen, og nå synes jeg vi tre spiller mer og mer på instinktet.

Og du kan leve med stempelet “Mr Teddybear 2015”?

– Det får vi se på – men jeg tror nok jeg skal leve greit med det, smiler Marshall.

– HADDE EN GOD FØLELSE

Assistenttrener Bjerke var usikker på om han hadde landet enda da vi traff han i garderoben etter kamp.

– Vet ikke helt om jeg har landet enda, smiler Marius. Men jeg hadde en god følelse før kampen i dag, og når gutta kriger i over 60 minutter som de gjør i dag, så må man jo bare være fornøyd.

Er gutta mer “laddad” foran en sånn kamp som i dag?

– Klart det blir litt mer tenning, og det er jo i disse kampene hvor vi er gode. Men vi merket jo at det var litt stivt og nervøst foran kampen – for det var tross alt 1.000 teddybjørner som var kjøpt foran kampen, og alle forventet mål. Det var litt høye skuldre, så det var deilig å få det første målet, sier en utladet Bjerke, som igjen kunne fastslå at gutta hadde greid å ta skalpen på forhåndsfavorittene Oilers.

Kommentarer

kommentarer