11 okt TRE KAMPER PÅ SHAWN

I dag falt dommen fra DISU når det gjelder straffen etter at Shawn Szydlowski barket sammen med Eidstedt under tirsdagens oppgjør i Furuset Forum.

Her er DISUs begrunnelse og vedtak i sin helhet:

 

Begrunnelse

Hendelsen er fra GET-kampen mellom Vålerenga og Frisk Asker den 9.10.2018. Det er Frisk Asker spiller nummer 19 Shawn Edward Szydlowski som er idømt matchstraff etter regel 141 Slåssing.  Disiplinærutvalget har basert sitt vedtak på dommerrapporten og videoklipp fra hendelsen.

Samtidig som pucken klareres ut av angrepssonen blir to spillere stående igjen rett ved målet til Vålerenga, dette er 19 Szydlowski fra Frisk Asker og 49 Eidstedt fra Vålerenga. Dette vurderes først til en roughing-situasjon og dommerne velger å stoppe kampen. I løpet av kort tid utvikler situasjonen seg og det karakteriseres videre som en slåsskamp der kampens dommere må avvente med å bryte inn for å ikke skape ubalanse og videre uønskede farlige situasjoner. Det oppleves at Szydlowski er den klart mest aktive og den som stadig søker å dele ut slag mot motstanders hode. Begge parter mister underveis sine hjelmer og hendelsen vurderes som voldsom.

Spillereglene er klare når det kommer til slåssing og det skal idømmes direkte matchstraff når en spiller deltar i eller starter et slagsmål. Norges ishockeyforbund samt det internasjonale ishockeyforbundet har en klar policy om at man ikke skal tillate slåssing og at dette er handlinger man ønsker vekk fra sporten. Dette ansvaret ligger på alle parter, men må først og fremst utøves på isen slik at vi kan unngå disse hendelsene.

Oppsummert:

– Dette er matchstraff etter regel 141 Slåssing

– Det rettes flere slag mot motstanders hode

– Dette er en handling som er uønsket i ishockey

Vedtak: Frisk Asker spiller nummer 19 Shawn Edward Szydlowski ilegges en karantene på 3 kamper.

 

Dette betyr at Shawn må stå over kampene mot Sparta, Storhamar og MS, og vil være spilleklar til bortekampen mot Stavanger Oilers 25. oktober.

Kommentarer

kommentarer