27 sep TREDJE STRAKE PÅ BORTEIS

Etter seier både i Kristins Hall og i Sparta Amfi var det duket for nok en bortekamp hvor laget fra drabantbyen Manglerud var motstander. Laget har en sterk borteseier mot Stavanger Oilers på CV´en denne sesongen, og har spilt jevnt mot både Vålerengen og Lillehammer. I kveld skulle det imidlertid bli alt annet enn jevnt på måltavla, men vi innrømmer at kampen fort kunne blitt jevnere hadde vi ikke hatt en så suveren keeper som sisteskanse – og hans beste venner, stengene, på vår side.

 

MÅLLØS FØRSTE PERIODE

De første 20 minuttene var en heller dårlig forestilling fra begge lag. Hjemmelaget produserte nok de største sjansene, og vant også skuddstatistikken 9-5. Dahlberg ble ikke satt på de helt store prøvene, men fremsto solid på det MS hadde å komme med. I andre periode kom hjemmelaget til to store sjanser som fort kunne endt i mål. Det ene skuddet sang i metallet, og den andre sjansen reddet Dahlberg mesterlig. Det var nok flere i Garasjen som så den pucken i mål, men Nicklas ville det annerledes!

Etter drøye seks minutter fikk vi muligheten til å spille Power Play, og før de to minuttene var over banket Kyle Bonis inn den første pucken bak MS-keeper, Morrison. Det skulle bare gå 12 sekunder før neste puck satt i MS-buret, og denne gangen var det Magnus Geheb som endelig kunne åpne målkontoen. Med bare 29 sekunder igjen av perioden satte Cato Cocozza inn 0-3, også det var en åpning av ny konto for sesongen for Cocozzas del.

 

To scoringer på Kyle Bonis i kveld

To scoringer på Kyle Bonis i kveld

Med tre mål i midtperioden var kampen langt på vei avgjort. Men gutta nøyde seg ikke med det, og også Mats Frøshaug ville være med og leke. Han noterte seg for sin første scoring, og fikk også assist på 0-1 målet. Dessverre for Nicklas skulle hjemmelaget få sitt trøstemål i Power Play, mens Kyle Bonis kunne notere seg for sitt andre for kvelden da han fastsatte sluttresultatet til 1-5.

Etter kampen var ferdig er det en av MS-spillerne som har en albue høyt oppe i ansiktet på Petter Kristiansen. Dette reagerer P på, men ettersom dommerne ikke har fått med seg foranledningen til reaksjonen idømmer de han 2 x 10 minutters utvisning. Petter kan imidlertid bekrefte at dommer senere sa at det ikke ville få noen betydning for spill på lørdag for Petters del.

Dermed kunne gutta reise hjem med den tredje strake borteseieren i bagen, og vi håper og tror at det kan være med på å få årets første hjemmeseier på lørdag!

 

SOLID FORSVAR

Noe av det som Scott Hillman har fokusert på, og ser ut til å ha fått på rett kjøl, er forsvarsarbeidet. Og i sentrum står forsvarskjempen Henrik Ødegaard, som igjen gjorde en kjempejobb i eget forsvar.

Henrik skryter av makker Bovim (til venstre)

Henrik skryter av makker Bovim (til venstre)

Dette var en solid kamp, Henrik?

– Er viktig å gå med oss poengene, men jeg synes vi har mer å gå på. Dahlberg har noen ekstreme redninger i dag, og hadde ikke han stått så bra som han gjorde så hadde kampen blitt jevnere, sier Henrik.

Har Ødegaard fått “en ny vår”?

– Nei, jeg vet da søren. Jeg føler meg bra, og tror at jeg kommer mer til min rett med det systemet vi spiller i dag. Jeg trives veldig bra ved siden av Bovim, og han gjør meg god. Og så prøver jeg å gjøre han god, og det er det hockey dreier seg om. Så får vi bygge videre på dette.

Og så setter du inn noen smeller når det passer seg?

– Ja, litt mer taklinger enn det jeg hadde i fjor. Det gjelder å flytte beina, og sette taklinger når man kan. Man kan ikke lete etter taklinger, men ta dem når det passer – og holde seg på riktig side av regelboka, smiler Henrik.

Lørdag kommer altså Stavanger Oilers på besøk i Askerhallen, og vi håper mange tar turen for å støtte våre gutter fra tribunen. Så satser vi på at den første hjemmeseiren kommer!

 

Kampfakta
1. periode
Ingen mål

2. periode
0-1 – PP1 by 82 K. Bonis – Assist: 7 S. McMonagle21 M. Frøshaug  8:03
0-2 – EQ by 24 M. Geheb – Assist: 71 P. Bovim47 S. Johansen  8:15
0-3 – EQ by 62 C. Cocozza – Assist: 47 S. Johansen 19.31

3. periode
0-4 – EQ by 21 M. Frøshaug – Assist: 55 E. Medby49 C. Kåsastul 4:26
1-4 – PP1 by 21 S. Coatta – Assist: 57 M. McNicholas49 M. Trygg 15:14
1-5 – PP1 by 82 K. Bonis – Assist: 20 A. Bastiansen19 S. Szydlowski 17:13

Kommentarer

kommentarer