12 okt TREG START MOT KNIGHTS

KONGSHALLEN: Det måtte en periode med dårlig hockey til før gutta våknet mot Kongsvinger Knights. Etter en første periode hvor det florerte med dårlige pasninger og slapt spill – hvor vertene fikk score periodens eneste mål – så våknet heldigvis gutta etter hvert. Anders Bastiansen prøvde seg på en via kjøkkenveien, og TJ Foster kunne lirke inn utligningsmålet. I et power play rundt fem minutter senere er det mannen med gullhjelmen som viser frem en lekker hockey godbit, og passet til en godt plassert Mikkel Christiansen var lekker – og det samme var skuddet til Mikkel. Dermed hadde vi snudd kampen før halve midtperioden var spilt, og etter det kom aldri Kongsvinger inn i kampen.

Tekst: Finn Eriksen / Foto: Ole G Haug

DOBBEL NUNN

Kampens profil ble vår toppscorer Garry Nunn, og i tredje periode fikk han vist seg frem to ganger. Rett nok var 4-1 målet av det litt heldige slaget, hvor skuddet hans går via en Kongsvinger-spiller og over keeper, men mål er mål. Dermed ble det med skrekken – hvis noen ble skremt etter 1-0 – for 4-1 seier er solid og 39-25 i vår favør i skudd er også solid. I tillegg fikk ex-Kongsvinger spiller Ole Morten Furseth vist seg frem, og kunne lite gjøre med scoringen.

22473262_538873443121677_1422776510_o

TJ fikk pucken i mål etter at Bastiansen prøvde seg kjøkkenveien.

 

MÅ IKKE FÅ PANIKK

Etter kampen var det en fornøyd Garry Nunn som etter å ha fått bestemannsprisen kunne konstantere at det ble tre poeng med hjem til Asker, selv om det så litt stygt ut etter første periode.

Garry_Nunn– Det gjelder ikke å få panikk – og det gjorde ikke vi. Det var jo bare 1-0, og hadde det vært flere mål – så ja, men med 1-0 var det ingen grunn til panikk, sier Garry.

Så det ble ingen “hårføner” fra Sune i pausen?

– Nei, selv om jeg kanskje hadde ventet litt. Men her var det som sagt snakk om bare ett mål, og fortsatt 40 minutter igjen å spille.

Litt om målene dine, og ikke minst pasningen din til Mikkel.

– Det er alltid morsomt å se når spillere som kanskje ikke scorer så ofte, score mål. Og det var en bra avslutning fra Mikkel. Vi er gode kamerater utenfor isen og har det mye moro sammen både på og utenfor, så da er det ekstra morsomt når han scorer, sier Garry om krempasningen som ga oss 2-1 ledelsen. Om sine egne mål sier toppscoreren:

– Jeg scorer ofte på rush mot mål, men her fant jeg plassen foran mål da jeg så at Basse hadde pucken. Det andre var jeg litt heldig på – for jeg må være ærlig å si at jeg bare prøvde å legge pucken på mål. På en annen side så ser du at toppscorere ofte har flest skudd på mål, og ikke alle er vakre mål, smiler Garry.

 

IKKE VERDENS BESTE LAG HVER GANG – Marius Bjerke

22450840_538895223119499_1774149926_o

Ingen grunn til panikk til tross for at vertene ledet 1-0 etter første periode.

 

SOLID FURSETH

Ole_Morten_FursethI mål valgte Sune å bruke Ole Morten Furseth, keeperen med bakgrunn i nettopp Kongsvinger. Og i dag viste han seg fra en solid side, og var mer eller mindre sjanseløs på målet.

– Målet til Kongsvinger var et pent mål som gikk via stolpen og inn. Ellers var Ole Morten solid i dag, og ønsket nok å vise seg frem mot sin gamle klubb, sier Garry om sisteskansen, som han mener har gjort det veldig bra i år.

– Han har stått bra så langt, og det er veldig trygt å ha to gode keepere. Dahlberg er nok GET-ligaens beste keeper, men det er bra å ha en solid back-up i Furseth.

 

GLEDER SEG TIL SØNDAG

Til slutt spør vi Garry om han ser frem til søndagens kamp.

– Absolutt! De er et tøft lag å møte med tette dueller, i hvert fall var det sånn i den forrige kampen. Og det er alltid moro å spille hjemme i Askerhallen, avslutter Garry, som med kveldens to mål og en assist er oppe i 18 poeng (9 mål og 9 assister).

 

SKJØNTE ALVORET

Mikkel Christiansen synes det er hyggelig å høre hva Garry sier, og kan bekrefte at de har et godt forhold.

– Vi bodde på rom sammen i Mariestad, og fikk god kjemi allerede der, sier Mikkel, og var også fornøyd med pasningen han fikk fra Garry i kveld.

– Han er så god at det bare er å finne en god posisjon foran målet, og i dag satt den, smiler Mikkel.

– Det begynte tregt i dag, men vi skjønte alvoret etter første periode og skrudde opp tempoet litt i andre.

Også Mikkel ser frem til å møte Vålerengen søndag.

– Det er alltid morsomt å måte dem hjemme i Askerhallen, så det tror jeg blir kult. Håper bare at Askerfolket finner veien, avslutter Mikkel.

 

22471931_538900783118943_54589005_o

Gutta takker supporterne som hadde tatt turen til Kongsvinger på en torsdag kveld!

 

– IKKE VERDENS BESTE LAG

Til slutt er det Marius Bjerke som skal falle sin dom over kampen.

– Vi kan jo ikke være verdens beste lag hver gang, sier assistenttreneren med et smil.

– Neida, men i dag hadde vi mye folk ute, og spilte med bare tre rekker nok en gang. Kongsvinger kjemper og kriger bra, og kom tøft ut i første periode. Men som Garry sier, så handler det om å få pucken på mål, og i dag gikk det vår vei.

4Furseth spilte en kjempekamp – og er avgjørende for at Bjerke faller ned på terningkast 4, og ikke 3. For ut fra innsatsen i første periode var det nærmere en 3-er, men at laget snudde – og innsatsen til Furseth i mål, gjør at Marius faller ned på en 4-er.

– Han redder 24 av 25 skudd, og har noen avgjørende redninger i første periode. Så terningkast 4, avslutter Marius.

 

HØYDEPUNKTER FRA KAMPEN (fra TV2)

 

KVELDENS MÅLSCORERE

1. periode
Kongsvinger Elite – EQ by 92 T. Fleurent – Assist: 21 D. Trnavsky  12:02
2. periode
Frisk Asker Elite – EQ by 16 T. Foster – Assist: 20 A. Bastiansen22 G. Nunn 3:40
Frisk Asker Elite – PP1 by 17 M. Christiansen – Assist: 22 G. Nunn14 P. Wall ) 8:12
3. periode
Frisk Asker Elite – EQ by 22 G. Nunn – Assist: 20 A. Bastiansen16 T. Foster  3:46
Frisk Asker Elite – EQ by 22 G. Nunn – Assist: 20 A. Bastiansen  5:18

Kommentarer

kommentarer

Tags: